Samsun’da Valilik binası dahil 5 bina yıkılacak

Samsun’da Valilik binası dahil 5 bina yıkılacak
20.12.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, basın camiası ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

Samsun’da trafiğe yeniden açılması gündeme gelen Çiftlik caddesi, otopark projeleri, kentsel dönüşüm, yeni sanayi alanları ve istihdam sorununun çözümü ile ilgili projeler geniş kapsamda kenti yakından ilgilendiren meselelerle ilgili açıklamalar yapan Mustafa Demir, Atatürk Kültür Merkezi’nin yanı sıra Samsun’da bazı binalarında yıkılacağını söyledi.
Basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açıklamada Samsun Valilik binası ile birlikte Anakent İş Merkezi, eski adliye binası ve büyükşehir belediyesinin tarihi binası dışında kalan hizmet binası ve Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılacağını söyleyen Mustafa Demir, yıkılacak olan binaların yerine önce yenilerinin yapılacağını yıkımın ise sonra gerçekleşeceğini belirtti. Anakent İş Merkezi binası ile ilgili altı otopark üstü sosyal yaşam alanı olacak şekilde bir projelerinin olduğunu kaydeden Mustafa Demir, Atatürk Kültür Merkezinin yerine ise Samsun Fuarı projesini yapacaklarını ifade etti.
Yıkımı gündeme gelen 5 binanın Samsun eski Havaalanı arazisine taşımayı düşündüklerini kaydeden Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Saathane Meydanında ki esnaflarla anlaşma sağladıklarını büyükşehir belediyesinin yıkılacak olan hizmet binasının da bu noktada hayata geçirilecek Saathane Meydan Projesine dahil edileceğini ifade etti.
YORUMLAR

  1. A.Kemal dedi ki:

    Valilik binasi için düşündükleri yere ulaşmak icin Barış bulvarı yeterli gelmeyecektir. Ayrıca şehrin her noktasından insanların rahat ulaşabileceği ve tramvayın da güzergahında bulunan bir noktada olmalı valilik binası. Eski havaalanı bölgesi vatandaş için de çalışan içinde çok kötü bir tercih olur. İnşallah bu yanlış karardan bir an evvel dönerler

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber