Samsun’da ücretsiz izne çıkarılan işçilerden eylem

09.09.2016
A+
A-

Samsun‘un Salıpazarı ilçesinde bulunan ve sahibi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan fabrikanın çalışanları, firmada maaş ve tazminatlarının kaldığını belirterek eylem yaptı.

Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Salıpazarı ilçesindeki tekstil fabrikasının sahibi Hüseyin Karaman’ın tutuklanmasının ardından fabrika yönetimi, ekonomik zorluklar yaşadıkları gerekçesiyle 380 çalışanı ücretsiz izne çıkarma kararı aldı.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından işçiler, fabrika önünde eylem yapmaya başladı. Ücretsiz izin yerine işten ayrılmak ve işsizlik maaşına başvurmak isteyen işçiler, tazminat ve önceki ayların maaşlarının da verilmediğini belirtti.

İşçilerin fabrika yönetimi ile yaptıkları görüşmede zaman zaman gerginlik yaşandı. Anlaştıkları avukatın fabrikaya gelmesinin ardından işçilere, fabrika yönetimince işten çıkışları verilmeye başlandı.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, yaptığı açıklamada, mülkiyeti belediyeye ait olan tekstil fabrikasının sahibinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını, bunun üzerine firma ile sözleşmelerini tek taraflı olarak feshettiklerini söyledi.

Ardından encümen kararı ile firma yetkililerine fabrikayı tahliye etmeleri için resmi yazı gönderdiklerini belirten Akgül, “Firmaya 1 ay süre verdik. Fabrikanın çalışma izni kalmaması nedeniyle çalışanların işine son verildi.” dedi.

Fabrikada çalışan 400’e yakın işçi bulunduğunu aktaran Akgül, mağdur olmamaları için Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR ve Kaymakam ile istişare yaptıklarını, nasıl bir yol izlemesi gerektiğini konuştuklarını anlattı.

İşçilerin bugün itibarıyla çıkışlarının verileceğini ve işsizlik maaşından faydalanmalarının sağlanacağını dile getiren Akgül, “Maaşlarının bir kısmı ödenmemiş, ayrıca kıdem tazminatları var. Bunlarla alakalı hukuki olarak ne gerekiyorsa yapılacak. Biz de fabrikayı belediyemiz bünyesinde yeniden kiraya vereceğiz. Umarız iyi bir firma ile Salıpazarı’nın istihdam olanağı artar.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.