Samsun’da T.C Kıyımına Kim Müsade Ediyor!

Dün yayınlanan haberde CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi’nde T.C. ibaresinin kaldırıldığını iddia ettimiş ve bu haberi haber sitelerine servis etmişti haber Samsun’da büyük yankı yapmıştı.

23.11.2016
A+
A-

Dün yayınlanan haberde  CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi’nde T.C. ibaresinin kaldırıldığını iddia ettimiş ve bu haberi haber sitelerine servis etmişti haber Samsun’da büyük yankı yapmıştı.

İşte o haber metni;

Yeni tabelada, T.C. kısaltmalarının kaldırılmış olduğunu görmekteyiz. Ziraat Bankası yönetimi, bundan sonra tabelalarda bu şekilde bir format kullandıkları bilgisini aktarmaktadır. Kaldırılan kısaltmanın, “Türkiye Cumhuriyeti” olduğunu izaha gerek duymuyoruz. Bu konu başka yörelerde de zaman zaman gündeme geldiği için olaya aşinayız. Ancak, bir kamu bankasının, keyfi bir şekilde T.C. kısaltmalarını kaldırılmış olması, bu karışık günlerde hiç gereksiz farklı bir tartışma konusu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kavramı, her Türk vatandaşının bu topraklara bağlılığının bir ifadesidir. Bu kavramlarla uğraşmak, yersiz olduğu kadar da tehlikelidir.
Hele ki, Samsun gibi bir milli mücadele kentinde bu kavramları ortadan kaldırmaya yönelik davranışlar asla kabul görmez. Bu nedenle, Ziraat Bankası Kavak Şubesi tabelasının, yine önceki aslına uygun olarak T.C. ibaresiyle süslenmesini istiyoruz demişti.

Bugün ise Samsun merkez’de yapmış olduğumuz araştırmada Samsun Cumhuriyet meydanında bulunan Ziraat Bankası şubeside tadilat aşamasına girmiş ve tadilatı bitmiş olan bankanın şubesinde T.C.  “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi olan eski tabelaları kaldırılmış yerine T.C.“Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi olmayan tabelalar takılmış.

Sayın İl başkanı Tufan Akcagöz Samsun merkez’deki T.C. “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi kıyımını görmeyipte Kavak İlçesindeki T.C. “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresinin kıyımını nasıl gördü akıllarda soru işareti yarattı.

Nihayetinde anlaşılan şu ki özellikle Samsun’da bulunan Zirat Bankası Şubelerinde T.C kıyımına başlanmış.

Buna kimler izin veriyor, kimler görmezden geliyor bu talimatları kim veriyor şuan için herşey belirsiz ve açıklamasız.

t2t1

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber