Samsun’da suya yapılan zam geri alınsın protestoları devam ediyor

Samsun’da suya yapılan zam geri alınsın protestoları devam ediyor
31.10.2019
A+
A-

Samsun’da içme suyu fiyatlarına yapılan yüzde 25’lik artış, aylar geçmesine rağmen bazı STK’lar tarafından protesto edilmeye devam ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi binası önünde su fiyatına yapılan yüzde 25’lik artışın geri çekilmesi için bazı sivil toplum örgütü üyeleri bir kez daha gösteri yaptı.

Samsun’da 31 Mart seçimlerinin ardından içme suyu fiyatı ile ilgili seçim öncesi uygulanan yüzde 15’lik indirim kaldırılırken yerine ise kiminin düzenleme, kiminin zam, kiminin ise artış dediği yüzde 25 oranında bir fiyat uygulanmıştı.

Suda uygulanan yüzde 25’lik tarife değişikliği yada zam kamuoyunda tepki çekerken, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri zam olarak nitelenen rakamın aslında Samsunluların menfaatine olan bir düzenleme olduğunu açıklamıştı.

SASKİ’nin seçim öncesi uygulanan yüzde 15’lik indirim ile her ay 6 milyon zarar ettiği de belirtilirken, seçim sonrası yeni su fiyatı yüzde 25 olarak düzenlenmişti. Aylar geçmesine rağmen su fiyatına uygulanan artışın geri alınmasını isteyen bazı sivil toplum örgütleri bu konuda ki tepkilerini çeşitli platformalar ve ortamlarda dile getiriyor. Yüzde 25 artışın geri alınması için imza kampanyaları da düzenlenirken, bu konuda büyükşehir meclis toplantısında protestocularla meclis üyeleri arasında olay dahi yaşanmıştı.

Samsun’da su fiyatına uygulanan artışın (zammın) geri çekilmesini isteyen bazı STK üyeleri bugün bir kez daha Samsun Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanarak gösteri yaptı. Su fiyatına uygulanan zammın geri alınmasını isteyen göstericiler, taleplerini dile getirdikten sonra dağıldı.

(Samsunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber