Samsun’da samkartlarda HES kodu talep edilmeyecek

Samsun’da samkartlarda HES kodu talep edilmeyecek
06.03.2022
A+
A-

Samsun’da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu kalktı. SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, “Artık Samkartlarda HES kodu talep edilmeyecek” dedi.

Pandemiyle birlikte İçişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan genelge doğrultusunda 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle toplu taşımada HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş Samkartlar  toplu taşımada kullanılamıyordu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın HES kodu zorunluluğuna yönelik yaptığı açıklamanın ardından iki yıl sonra toplu taşımada zorunlu olan HES kodu uygulaması kaldırıldı. Böylelikle HES kodu SAMULAŞ’a bağlı tramvaylar ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı otobüsler kullanılırken istenmeyecek. 

Samkartlarda artık HES kodunun talep edilmeyeceğini söyleyen SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Büyükşehir Belediyemizin de Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında getirdiği ulaşım kartlarına HES kodu uygulaması artık sona erdi. Bu konuda vatandaşlarımızın herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Sistem otomatik olarak işleyecek. Bundan sonraki süreçlerde de artık HES kodu eşleştirmesi yapılamayacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.