Samsun’da Pancar Üreticisine Haciz Şoku!

Samsun’da Pancar Üreticisine Haciz Şoku!
11.05.2022
A+
A-

Çarşamba Şeker Fabrikasının kapatılmaması ve açılması için 7’den 70’e el birliği mücadele verdik. Fabrikamızın faaliyete geçmesi için kapı kapı dolaşıp çiftçilerimizin şeker ekmesini teşvik ettik.Ancak Çarşamba Şeker Fabrikamızın ödenek yetersizliğinden üç yıldır bir türlü faaliyete geçmedi. 2020 yılında ülkemizde genelinde de olduğu gibi Samsun Bölgemizde de kuraklık oldu ve verimli bir ürün alınamadı. Fabrikanın da açılmamasıyla çiftçilerimizin ürünü Kastamonu Şeker Fabrikasına gönderildi.Nakliyeci bulunana kadar çiftçinin ürünü söküldükten sonra tarlada 1 hafta on gün kalarak fire vermiş oldu ve çiftçilerimiz kullandıkları avansları ödeyemediler.

2021 yılında fabrika faaliyete geçecek diye yeniden şeker pancarı ektiler fakat yine millet bahçeleri için bulunan havalimanı , otoyol, köprü müteahhitlere bulunan , paranın binde birini bulup fabrikayı faaliyete geçirmeyerek yine çiftçilerimizi mağdur ettikleri yetmiyormuş gibi üstüne birde çiftçilerimizin bütün zirai araç gereç traktör ve banka hesaplarına el koymaları tuzuyla biberi oldu.

Ekteki listede de görüleceği üzere 106.000 tl borcu olan çiftçiye 36.000 tl faiz ve 15.000 tl avukat ücreti gibi akıllara zarar bir icra takibi yaptılar.

Sayın Cumhurbaşkanımız bir karış toprak kalmasın ekin diyor, eski başbakanımız AKP Genel Başkan Vekilimiz DELİLER gibi ekin diyor peki soruyorum sizlere Sayın Cumhurbaşkanım bu çiftçi bunca faizi , bunca avukat parasını nasıl ödesin ki üretimine devam etsin. 

Elindeki traktörüne haciz konulan çiftçi nasıl üretsin ?

Ayrıca şeker pancarı ekimi öncesi çiftçi grupları oluşturuluyor . Örneğin A grubunda olan bir çiftçi borcunu ödemese diğer 10 kişi ödese dahi müteselsil kefillikten dolayı yine hacizden kurtulamıyor.

Allah aşkına çekin şu çiftçinin cebinden elinizi faize karşıyım deyip 106.000 tl borcu olan bir çiftçiye 36.000 tl faiz 15.000 tl avukat ücreti hangi tarım politikasına sığıyor?

Bırakın bir karış ekilmedik toprak kalmamasını , bırakın deliler gibi ekmeyi , bırakın gözlerindeki ışıltıyı bu tarım politikasıyla Türk Milleti aç kalacak ithalat yapılarak elin çiftçisi kalkındırılmış olacak 

El insaf yeter yeter yeter 

Elbette bu açıklamamız Çarşamba şeker fabrikası müdürümüz ve personellerine değildir. Onlar gelen emirleri yerine getirmekte mükelleftir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber