Samsun’da onu sevmeyen kalmadı

Samsun’da onu sevmeyen kalmadı
21.12.2018
A+
A-

Yerli Malı Haftası etkinliği kapsamında Kalkancı İlkokulu’na giden Başkan Zihni Şahin, sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Zihni Şahin, “Milli eğitimde yaşanan sorunları çözmek boynumuzun borcudur” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yerli Malı Haftası kutlaması kapsamında İlkadım Kalkancı İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Miniklerin ellerinde Samsunspor bayrakları ve ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşıladığı Zihni Şahin, “Milli eğitimde yaşanan sorunları çözmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek boynumuzun borcudur” dedi.

Başkan Zihni Şahin, okul bahçesindeki karşılama töreninin ardından salonda düzenlenen Yerli Malı Haftası kutlama programına katıldı. Okul Müdürü Sezai Tiryaki, öğretmenler ve velilerle birlikte kutlama coşkusunu yaşayan Başkan Zihni Şahin, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi:

‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ÖĞRENCİM VAR’

“Öğretmen olmanın çok büyük bir ayrıcalığı var” diyerek sözlerine başlayan Zihni Şahin, “Uzun yıllardır öğretmenlik mesleğini icra ettiğimiz için Türkiye’nin neresine gidersek gidelim öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Samsun ile ilgili diğer illerde programlara gittiğimde oralarda da çok sayıdı öğrencimle karşılaşıyorum. O da bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı oluyor” dedi.

MODERN VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM, GELİŞMİŞ BİR ÜLKE

Eğitim problemlerini çözen milletlerin kalkınmış, gelişmiş ve dünyadaki yarışta öne geçmiş ülkeler haline geldiklerini vurgulayan Zihni Şahin, “Eğitim problemlerini çözemeyen topluluklarsa sürekli bocalama halinde ve istedikleri yerlere gelemiyorlar. O bakımdan Türkiye olarak bizim ilk önce önem vermemiz gereken konu milli eğitim olmalıdır. Milli eğitimin problemllerini çözerek çağın ihtiyaçlarına uygun, milli değerini koruyan, dünyadaki gelişmeleri takip eden nesiller yetiştirmek boynumuzun borcudur. Aski taktirde bu yarışta geride kalıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ANNE VE BABALARA ‘GIDA EMPERYALİZMİ’ UYARISI

‘Yerli Malı’ kullanmanın önemine de değinen Başkan Zihni Şahin, “Bugün Yerli Malı Haftası’nı kutluyoruz. Bu haftanın anlamı tabi ki sadece yemek içmek değil. Biz gıda olarak da çok büyük bir emperyalizm baskısı altındayız. Çocuklarımız gerçekten sağlıksız besleniyor. Televizyonlarda ne kadar sağlığa zarar verecek şeyler varsa onları almak istiyorlar. Bu bakımdan biz ailelere, bilhassa da annelere çok büyük sorumluluk düşüyor. Eskiden beri ‘Yerli malı Türk’ün malı her Türk bunu kullanmalı’ diye söylüyoruz ama malesef gereğini yapamıyoruz” dedi.

HÜKÜMETİN ‘YERLİ ÜRETİM’E VERDİĞİ ÖNEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinin özellikle son yıllarda ‘yerli üretim’ konusunda çok önemli ve büyük adımlar attığını hatırlatan Zihni Şahin, “Katma değeri yüksek olmayan ürünlerimizi ne kadar çok satarsak satalım buradan kazandığımız parayla çok küçük bir teknolojik ürünü alamıyoruz. O bakımdan bizim de teknolojik anlamda üretim yapmamız  gerekiyor. Aksi taktirde biz kendi kendimizle mücadele ederken diğer ülkeler her alanda çok daha ileri seviyeye taşınmış olacak” diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ, ESKİ ÖĞRENCİSİ

Programın sonunda Okul Müdürü Sezai Tiryaki, Başkan Zihni Şahin’in Bafra’da eğitim gördüğü dönemde öğretmeni olduğunu açıklayarak, katılımından dolayı kendisine teşekkür etti ve günün anısına bir hediye sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber