Samsun’da Oltan Köleoğlu Enerji’den rüşvet açıklaması

Samsun’da Oltan Köleoğlu Enerji’den rüşvet açıklaması
27.10.2019
A+
A-

Samsun’un Çarşamba ilçesinde inşaatı süren biyokütle enerji santrali ile ilgili rüşvet iddialarına Oltan Köleoğlu Enerji yetkililerinden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şöyle; “Samsun’da kurulmakta olan Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili bazı çevreler tarafından kamuoyuna kasıtlı ve art niyetli olarak yapılan açıklamaları ibretle ve üzüntü ile izlemekteyiz.

Çarşamba Biyokütle Enerji her aşamasında işlemlerin yasal olarak yapıldığı ve tamamen bitkisel atıklar kullanılarak enerji üretiminin gerçekleştirileceği santral olacaktır.

Santral ile ilgili olarak bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin akla hayale gelmeyecek bilgisizlikle, ithamlar ve suçlamalarda bulunması karşısında açıklama yapma gereği duyulmuştur. Özellikle de her şekliyle suç olan rüşvet iddiaları konusunda.

Son olarak Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın hem Çarşamba’da düzenlenen bir toplantıda, hem de yerel basındaki açıklamasında yer alan, “Şöyle basın açıklaması yapacaksınız. Bizim yazdığımızı okuyacaksınız 50 bin lira. Mecitözü’ndeki fabrikanın orada da açıklama yapacaksınız 200 bin lira denildi” ifadesi tamamen yalan ve iftira niteliğindedir.

Oltan Köleoğlu Enerji olarak ne direk, ne de dolaylı olarak, ne Erdal Avcı ile, ne de Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ile irtibatımız olmamıştır.

Hem Çarşamba ve Terme Ziraat Odası Başkanlarının, hem de aynı şekilde “dedikodu” diyerek iddialarda bulunan SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş’ün, “Savcıları göreve çağırıyoruz” beyanlarını sözde bırakmayarak, bizzat başvuru yapıp, delilleri sunarak uygulamaya koymalarını da bekliyoruz.

Bu kişilerin tamamen asılsız iddialara dayanan ve her defasında sürekli “rüşvet teklif edildi” şeklinde yaptıkları açıklamalar, dolaylı olarak da başka hesaplar adına mesaj vermeye çalışmaları gerçekten düşündürücüdür.

Bunlar ve bunların iftira niteliğindeki açıklamalarını kamuoyu ile paylaşanlar hakkında Oltan Köleoğlu Enerji olarak da adalete başvurup, yasal yollardan hakkımızı arayacağız.

Sadece dedikodular üzerinden suç devşirmeye kalkışıp, sürekli rüşvetten söz ederek, sivil toplum kuruluşlarını da töhmet altında bırakanların farklı ve gerçek amaçlarını başta kendi çevreleri olmak üzere zaten herkes çok iyi bilmektedir.

Bu vesile ile Oltan Köleoğlu Enerji olarak, gerçek dışı iddiaları dikkate almayarak işimize bakacağız.

Ülkemize, Samsun’a, Çarşamba’ya ekonomik katkı sağlamak için çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğimizi bir kere daha belirtiriz.

Kamuoyuna saygı duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber