Samsun’da o tesislerin giriş ücretlerine zam geldi

Samsun’da o tesislerin giriş ücretlerine zam geldi
18.12.2019
A+
A-

Samsun’da 31 Mart seçimlerinin ardından içme suyu, mezarlık yeri ücretlerine düzenleme adı altında artış yapılırken, büyükşehir belediyesine bağlı müzeler ve Amazon Köyü giriş ücretlerine de 2020 yılında uygulanmak üzere halkın değimi ile zam yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Amazon Köyü ile birlikte Canik ilçesi sınırlarında bulunan Bandırma Gemi Müzesi, Samsun Kent Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesinin giriş ücretlerine zam yapıldı.

Samsun’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi önce içme suyuna sonra mezarlık yeri ücretlerinde artış yapmış, belediye ise bu artışların zam değil fiyat düzenlemesi olduğunu savunmuştu.

Samsun’da içme suyu ve mezarlık yeri ücretlerinde yapılan fiyat düzenlemesine vatandaşlar ‘Zam’ yapıldığı gerekçesi ile tepki gösterirken, Büyükşehir Belediyesi Meclisinde içme suyu için uygulanan artışta indirim yapılması kararını almıştı.

Bu gelişmelerin ardından dün toplanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi bu kezde belediyeye bağlı olan bazı müzeler ile turistik tesislerin giriş ücretleri içinde fiyat düzenlemesi yani halkın değimi ile zam yaptı.

GİRİŞ ÜCRETSİZDİ, 5 TL OLDU
Mecliste kabul edilen karara göre Samsun’da girişi ücretsiz olan Panorama 1919 Dijital Gösterim Merkezi içinde 2020 yılından geçerli olmak üzere giriş ücreti 5 TL yapıldı.

Yine alınan karar doğrultusunda Samsun’da bulunan Kent Müzesi ile Bandırma Gemi Müzesi, Amazon Köyü, Milli Mücadele Açık Hava Müzesinin tam 2 TL, öğrenci 1 TL olan giriş ücretleri de 5 TL’ye yükseltildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber