Samsun’da Mustafa Demir değişebilir iddiası

Samsun’da Mustafa Demir değişebilir iddiası

Herkes AK parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’i konuşuyor. Yine gündemde adaylıktan alınacak iddiaları bitmiyor.

AK Parti’de yerel seçimler öncesinde adaylık tartışmaları devam ediyor. İddiaya göre daha önce açıklanan bazı adaylar değişebilir.

Değişiklik iddialarının gündeme geldiği iller arasında Samsun’da yer alıyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti’de adaylık çalışmaları devam ediyor. Adaylarını diğer partilere göre erken açıklayan AK Parti’nin, ilerleyen günlerde bazı belediye başkan adaylarında değişikliğe gidebileceği belirtildi. Değişikliğin gündemde olduğu iller arasında Samsun’da yer alıyor. Olası bir değişiklik durumunda AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir’in yerine başka bir isim aday olarak gösterilecek.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, AK Parti’de açıklanan bazı adayların değiştirilebileceği iddiasını aktardı. Yavuz, “Bir kaynağıma göre, belediye başkan adaylarını çok erken açıklayan AK Parti’de; oluşan yeni süreçte bazı illerin adaylarıyla seçimin alınamayacağı görüldü” dedi.

Ahmet Yavuz, “Adaylar değişecek mi?” başlığıyla yayımlanan yazısında “Cumhurbaşkanı’nın sürekli çapraz anket ve analizler yaptırdığı, seçmen nabzını iyi tuttuğu, bazen de politika değişiklikleri yaptığı biliniyor. Son iki haftadır da çok ciddi bölgesel analizler yapılıyor. Bir kaynağıma göre, belediye başkan adaylarını çok erken açıklayan AK Parti’de; oluşan yeni süreçte bazı illerin adaylarıyla seçimin alınamayacağı görüldü. Bu nedenle bazı isimlerin sürpriz şekilde değiştirilebileceği değerlendiriliyormuş” ifadesini kullandı.

“Mesela Balıkesir’de anketlerin yerlerde süründüğü, Antalya’da algılarda ciddi problem olduğu haberleri geliyormuş. Antalya’da CHP’nin adayı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmasın diye uğraşılıyormuş! Mansur Yavaş’ın adaylığı gibi yani” diyen Yavuz, şöyle devam etti: Ankara’da, “Mansur’suz anketlerde, Özhaseki’nin aldığı” çıkıyormuş.

Ancak Mansur Yavaş’ın CHP veya İYİ Parti’den adaylığı durumunda, iktidar durumu yeniden analiz edecekmiş! ‘Ankaralı aday’ polemiği de epey köpürtülüyormuş. Balıkesir, Antalya’nın yanında, Uşak, Samsun ve Şanlıurfa’da benzeri sıkıntılar gündemdeymiş. Önemli bir belediye başkanı, genel merkeze çağrılmış. Süreçlerde Melih Gökçek ve Balıkesir’den Ahmet Edip Uğur etkili oluyormuş. ‘Bana biraz uçuk geliyor. Açıklanan bir aday hiç değiştirilmedi’ diye itiraz edecek oldum.

‘İstanbul ve Ankara dahil, iktidarın seçimle gelmiş başkanlarının metal yorgunluğundan gitmesi de bir ilkti?’ diye itiraz etti. En iyisi bu kulis bilgisini not düşüp biraz beklemek.

KARAASLAN YALANMIŞTI
Basında çıkan bu haberler üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, haberlerin gerçeği yansıtamadığını belirterek adaylarının Mustafa Demir olduğunu açıklamıştı.
(Milli Gazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.