Samsun’da marketlere sıkı denetim

Samsun’da marketlere sıkı denetim
01.12.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından haksız fiyat artışı ve stokçulukla ilgili denetimler artırılarak devam ediyor. 16 Eylül’den bu yana denetlenen 500 işyerinden usulsüzlük yaptığı belirlenen 60 işyeri hakkında yasal işlem yapıldı.

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından geçen 16 Eylül tarihinden bu yana haksız fiyat artışı ve stokçulukla ilgi denetim yapılıyor. Ekipler tarafından bu zamana kadar kentte 500 iş yeri denetlenirken 4 bin 200 ürünün fiyatı kontrol edildi. Eksikleri tespit edilen 60 işyeri hakkında gereği yapılmak üzere İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Ticaret Bakanlığı’na bildirildi.

Denetim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Özel Güvenlik ve Koordinasyon Şube Müdürü Cemil Köksal, “Ticaret İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemiz zabıta ekiplerince, haksız fiyat artışı, satıştan kaçınma, stokçuluk ve özellikle fiyat, etiket konularında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar 500 işyerinde denetim gerçekleştirdik. 4 bin 200 ürün tek tek fiyat etiketleri kontrol edilerek artışlarda herhangi bir usulsüzlük olup olmadığı konusunda gerekli denetimler yapıldı. 60 işyerinde usulsüzlük tespit edildiğinden Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından bakanlığa bildirilerek yasal işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu denetimlerimizi yoğunlaştırarak yapmaktayız. Amacımız fiyat artışlarından vatandaşlarımızı mağdur etmelerini önlemek” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.