Samsun’da içme suyuna yüzde 25 zam yapan SASKİ, fatura oyunları ile gündeme oturdu

Samsun’da içme suyuna yüzde 25 zam yapan SASKİ, fatura oyunları ile gündeme oturdu
24.12.2019
A+
A-

Ay dolmadan vatandaşlara ikinci faturayı gönderen SASKİ, şimdide sayaçları bilgi vermeden değiştirip, faturaları şişkin gönderiyor.

Samsun’da içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 15 zam yapıp, zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı alan Büyükşehir Belediyesi SASKİ, başka bir uygulama ile tartışma konusu oldu. SASKİ’nin su saatlerini okuma işini verdiği taşeron firmanın yıl sonu son faturalarını bazı vatandaşlara şişkin gönderdiği yada faturaları kısa süreli kestiği ortaya çıktı. İtiraz eden vatandaşlar, gerçek tüketim bedeli olan su ücretlerini ödedi, ay dolmadan fatura gönderilen vatandaşlar ise isyanda.

AY DOLMADAN
İKİNCİ FATURA 

SASKİ içme suyunun metreküp fiyatına yaptığı yüzde 25 zammın yanı sıra, her ay su faturalarını TÜFE oranı ile şişirmeye devam ediyor. Konutlarda suyun metreküp fiyatı, 4 lira 19 kuruşa, işyerlerinde ise 7 lira 89 kuruşa dayandı. SASKİ’nin taşeron firmaya verdiği su saati okuma işinde ise başka bir oyun oynandığı ortaya çıktı. SASKİ, daha ay dolmadan 18 ila 20 içinde abonelere fatura gönderdi. Ay dolmadan gönderilen faturalara zamlı tarifeler yansıtıldı. Vatandaşlar duruma isyan ederek faturalarını sosyal medyada paylaşıp, Büyükşehir ve SASKİ’ye tepki yağdırdı.

271 LİRALIK FATURAYA
İTİRAZ EDİLİNCE DÜŞTÜ 

SASKİ’nin saat okuma işini verdiği taşeron firmanın başka bir oyunu daha ortaya çıktı. Bazı vatandaşların bilgileri dışında sayaçları değiştirildi. Bazılarına ise normal tüketim bedelinin üzerinde fatura çıkarıldı. İlkadım ilçesinde bir vatandaşın bilgisi olmadan su saati değiştirildi. Kasım ayında 56 lira 50 kuruş gelen vatandaşa, Aralık ayında 271 lira su faturası gönderildi. Evde durmayan işyerinde vakit geçiren vatandaş, gelen fatura karşısında şaşkına döndü. Soluğu SASKİ şubesinde alan vatandaş duruma itiraz etti. Bunun üzerine faturanın yanlış okunduğu ortaya çıktı. SASKİ, 271 lira kestiği faturayı, 89 lira 72 kuruşa düşürdü. Bunun üzerine vatandaş yılın son faturasını ödedi.

KAFALAR İYİCE KARIŞTI 

SASKİ geçtiğimiz günlerde suda indirim kararı almıştı. SASKİ’nin ay dolmadan fatura göndermesi ve su faturalarını şişirmesi, vatandaşların kafasını karıştırdı. Şişkin fatura gönderilen ve ay dolmadan fatura kesilen vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğu öğrenildi. SASKİ’nin ve su saati okuma işini verdiği firmanın böyle bir yola neden başvurduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ekonomik olarak zorda olan vatandaşlar, neden böyle bir haksızlığa uğradıklarını sordu. Vatandaşlar, “Ekonomik olarak zordayız. Zor geçiniyoruz. Faturalarımızı her ay şişiriyorlar. Yetmedi, şimdide ay dolmadan iki fatura göndermeye başladılar. Sonra bu firmanın yanlış şişkin fatura gönderdiği ortaya çıkıyor. Neden kimse işini düzgün yapmıyor. Yeter artık. Yapılan zammı geri alın. Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Eğer aynı durumda olan vatandaşlar varsa, itiraz etsinler, faturalarını düşürsünler  “açıklamasını yaptı.

zzc dds dd 1

Kaynak:Hedefhalk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber