Samsun’da Cumhur İttifakı su indirimine hayır dedi

Samsun’da Cumhur İttifakı su indirimine hayır dedi
23.11.2020
A+
A-

CHP grubunun SASKİ Genel Kurulu’nda vermiş olduğu su fiyatlarında indirimi konusunda TEFE – TÜFE uygulamasının kaldırılması ve indirim yapılması önergesi, Cumhur İttifakının yüksek olduğu oy çokluğuyla reddedildi.

Samsun Büyükşehir SASKİ Genel Kurulu’nda CHP Grubu’nun, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 2020 yılı su ve atık su tarifesinde yer alan mesken suyu 1. grup birim fiyatında TEFE – TÜFE uygulamasının kaldırılması ve aynı grup su fiyatının, revize edilmesi önergesi AK Parti ve MHP’nin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi.

EN PAHALI SUYU KULLANAN 9. ŞEHİR
SASKİ Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, “Vatandaşları ve esnafı özellikle pandemi döneminde rahatlatmak için tefe tüfe oranlarının kadırılmasını, su fiyatlarına indirim yapılmasını ve borçlarının da ötelenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Samsun Gazetesinden Emre Öncel ve Mustafa İnan’ın haberine göre CHP Grubu’nun verdiği önergeye katılmadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Bu konu çok konuşuldu. Bizim daha önce aldığımız karar bir zam kararı değildi. Seçimlerden önce alınan indirim kararını kaldırdık. Su kullanıp da gerçekten ödeme durumları olmayanları ,yapılan çalışmalar neticesinde tespit ediyoruz. Suyu giderleri, belediyemiz tarafından karşılanarak, vatandaşın mağduriyetini gideriyoruz. Yani su faturasını ödeyemediği için kimseyi susuz bırakmıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.