Samsun’da Covid-19 nedeniyle 3 anne adayı hayatını kaybetti

Samsun’da Covid-19 nedeniyle 3 anne adayı hayatını kaybetti
24.09.2021
A+
A-

Samsun’da Covid-19 nedeniyle 3 anne adayı hayatını kaybetti, 70 anne adayının yüzde 50’sinin ise PCR testleri pozitif çıktı.

Samsun’da hamile olan 3 anne adayının Covid nedeniyle yaşamlarını kaybettikleri açıklandı. Açıklama Samsun İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’tan geldi.

70 ANNE ADAYINA PCR TESTİ YAPILDI
Sağlık İl Müdürü Oruç, Samsun’da Covid-19 olan anne adaylarının sayısının Delta Varyantı sebebi ile artış göstermeye başladığını söyledi. Son bir haftada Samsun’da 70 anne adayına PCR testi uygulandığını belirten Muhammet Ali Oruç, “70 anne adayımızın yüzde 50’sinin testi, maalesef pozitif çıktı. PCR testi pozitif olan anne adaylarımızdan, en az iki doz aşısını yaptırmış, yani tam aşılı olanların oranı ise sadece yüzde 9 düzeyinde. Samsun’da pandemi döneminde üç annemizi Covid nedeniyle kaybettik. İlimizde tekrar bu acıların yaşanmasını istemiyoruz.” dedi.

ANNE ADAYLARINA AŞI OLUN ÇAĞRISI
Samsun’da tam aşılı olup hastalık nedeniyle yoğun bakımda yatışı yapılan tek bir sağlık çalışanı olmadığının da altını çizen Oruç, anne adaylarını aşı olmaları konusunda uyararak, şunları dile getirdi.
“Covid 19’un gebelik süreci ve sonrasında can kayıplarına yol açmaması, hastalığın daha hafif geçirilmesi ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılması için mutlaka gebelerimizin aşılarını yaptırması gerekiyor. Bu nedenle tüm anne adaylarımızı, bebeklerini ve kendilerini korumak için aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz. Samsun’da tam aşılı olup, hastalık nedeniyle yoğun bakımlara yatışı yapılan tek bir sağlık çalışanımız bile bulunmuyor. Çünkü aşı koruyor. Biz sağlıkçılar olarak aşının gücüne güveniyoruz, annelerimizden de bize inanmalarını ve aşının gücüne güvenmelerini istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber