Samsun’da Benzinlik İnşaatında Neler Oluyor?

Samsun’da Benzinlik İnşaatında Neler Oluyor?
11.06.2021
A+
A-

Atakum’da Çevre Yolu’nda yapımına başlanan akaryakıt istasyonu inşaatında çarpıcı iddialar gündeme geldi. Türkiye Petroller, yüklenici firmanın sözleşmesi feshetti. Atakum Belediyesi’nin de inşaatı mühürlendiği öne sürüldü. Ancak inşaat sürüyor.

Samsun’un Atakum İlçesi’nde yeni yapılan Çevre Yolu ile Alaçam Caddesi’nin kesiştiği noktada yapımına başlanan akaryakıt istasyonu inşaatı ile ilgili çarpıcı iddialar gündeme geldi. İhaleyi kazanan Türkiye Petrolleri ile yüklenici firma Gazioğlu Net Yapı İnşaat arasında bugüne kadar çok kez çeşitli nedenlerle kriz yaşanırken, sözleşmenin feshedildiği iddia edildi. Atakum Belediyesi’nin ise 9 gün süre ile inşaatı 9 gün süre ile mühürlendiği ancak inşaatın buna rağmen ruhsatsız olarak devam ettiği öne sürüldü.

TP SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ
Türkiye Petrolleri tarafından yapım işi 22 Şubat tarihinde yapılan sözleşme kapsamında Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasına verilen akaryakıt istasyonunda, gelinen süreç itibari ile Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasının sözleşmesinin, TP tarafından tek taraflı fesh edildiği iddia edildi.

Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasının sözleşmenin tek taraflı fesh edilmesi üzerine hukuki süreç başlattığı öğrenildi.

Petrol%20%C5%9Fantiye 2

ALT TAŞERON FİRMA İÇİN UYARI

Gazioğlu firması, alt taşeron olarak Kardeşler Akaryakıt firması ile çalışmaya başladı. İddialara göre Türkiye Petrolleri yetkilileri, uygunsuz imalat yaptıkları ve bu firmaya güvenmediklerine dair alt taşeron olan akaryakıt firması ile ilgili olarak, Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasını uyardı. Ancak TP’nin şikayetçi olduğu alt taşeron firma ile sözleşme imzaladığı öne sürüldü.

MİLYONLUK ZARARA UĞRATILDI
Gazioğlu firmasının söz konusu inşaat sahasına milyonluk mal alımı yaptığı ve şuan bu malzemeleri ise sözleşme yapılan akaryakıt firmasının inşaatın yapımında kullandığı öğrenildi. Diğer yandan inşaat alanında sözleşmesi fesh edilmesine rağmen halen Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasının ismi kullanılıyor.

BELEDİYE ‘MÜHÜRLEDİ’ İDDİASI
Akaryakıt istasyonunun inşaatı hakkında ortaya atılan iddialar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Atakum Belediyesi’nin inşaatı 9 gün süre ile mühürlendiği ancak inşaatın buna rağmen ruhsatsız olarak devam ettiği iddia edildi. Türk Petrolleri’nin akaryakıt istasyonu inşaatını ruhsat almadan başlattığı bu durumdan ise yüklenici firmayı haberdar etmediği öne sürülürken, yüklenici firmanın da Türk Petrolleri’ne bu nedenle “Burada ruhsatsız inşaat yapılıyor. Bu sorumluluğu kabul etmiyoruz” yazılı bir ihbarname gönderdiği ileri sürüldü.

Petrol%20%C5%9Fantiye 3

RUHSATI BULUNMUYOR MU?
Atakum Belediyesi’nin ise söz konusu akaryakıt istasyonu inşaatını ‘Bu bölge akaryakıt istasyonu yapımına uygun değil’ diyerek 9 gün süre ile mühürlediği de öğrenilirken, inşaatın halen ruhsatsız olarak nasıl devam ettiği ise merak konusu oldu.

Diğer yandan Türkiye Petrolleri, Gazioğlu Net Yapı İnşaat, Kardeşler Akaryakıt firmalarının bu iddialara açıklama yapması bekleniyor.

Atakum Belediyesi’nin inşaatı 9 gün süre ile mühürlendiği ancak inşaatın buna rağmen ruhsatsız olarak devam ettiği iddia edildi.

İnşaat alanında sözleşmesi fesh edilmesine rağmen halen Gazioğlu Net Yapı İnşaat firmasının ismi kullanılıyor.

(Samsunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber