Samsun’da AK Partili Başkanvekilinden Atatürk’e çirkin ithamlar

Samsun’da AK Partili Başkanvekilinden Atatürk’e çirkin ithamlar
13.11.2019
A+
A-

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e facebook hesabındaki paylaşımlarla ağır hakaretler yağdırdı. Atatürk’e 10 Kasım için ‘Korna ile anılan tek kişisin’ diye çirkin paylaşımlar yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Uzunlar ‘ın, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Atatürk düşmanlığı’ paylaşımları görenleri hayrete düşürdü. Uzunlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün manevi şahsiyetine yönelik ağır hakaret leri paylaşırken, 10 Kasım’da çirkin paylaşımlarını artırdı. Uzunlar, ‘Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin’ diye paylaşım yaptı.

Hedef Halk Gazetesi’nden Zekeriya Fırat’ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerde AK Parti listelerinden girerek meclis üyesi seçilen ve AK Parti Grup Başkanvekili olan Hasan Uzunlar , Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün 81. ölüm yıldönümü öncesi ve sonrasında facebook hesabından sürdürdüğü Atatürk’e hakaret paylaşımları Samsun’da günün konusu oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aziz Atam” diye hitap ettiği Gazi Atatürk’e ağır hakaretler yapan Uzunlar’a tepkiler çığ gibi arttı.

KORNA İLE ANILAN TEK KİŞİSİN
Paylaşımlarda Atatürk’e yönelik ‘dinsiz, alkolik gibi’ ifadelere yer veren AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna tepki gösterilen görsellerde paylaşıldı. Paylaşımlarına devam eden Uzunlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’daki sirenli anılmasına da ‘Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin” şeklindeki skandal sözleri de paylaştı. ‘Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun’ şeklinde bir alıntıyı da paylaşan Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimindeki fötrü resminin altına ise ‘Yahudi şapkası benzetmesini’ yaptı.

AĞIR HAKARETLER
Atatürk için, “Cuma namazını hiç kaçırmazdı, Perşembe’den kılardı, sahurda tek kadeh rakı ile sabaha kadar oruç tutardı gibi çirkin yakıştırmalarda bulunması ile dikkat çeken Uzunlar’ın, ‘Sözde Atatürk’ün bir mason lidere yazdığı ‘Emrettiğiniz gibi ülkeyi kurdum, şimdi emrettiğiniz gibi dinsizleştirme faaliyetlerine başlayacağım, hilafeti kaldıracağım gibi’ çirkin bir de mektubu da facebook sayfasında paylaştı. AK Partili Grup Başkanvekili’nin sosyal paylaşım hesabı facebooktaki görüntü ve paylaşımlar Samsun’da gün gün, dakika dakika ‘tepkiyle paylaşıldı’. Bir çok kişi Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet etti.

İŞTE O SKANDAL PAYLAŞIMLAR;

h7

h1 2

h2

h3

h4 1

h5 1

h6

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber