Samsun’da ‘Açık Kapı’ 11 bin vatandaşa hizmet verdi

Samsun’da ‘Açık Kapı’ 11 bin vatandaşa hizmet verdi
15.03.2022
A+
A-

Samsun Valiliği bünyesinde hizmet veren Açık Kapı birimlerine yapılan başvuruların yüzde 100’ünün sonuçlandırıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlara en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacı ile oluşturulan Açık Kapı Projesi kapsamında Samsun Valiliğinde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Tekkeköy, Terme ve Vezirköprü İlçe Kaymakamlıklarımızda oluşturulan Açık Kapı Büroları faaliyetlerini sürdürüyor.

Açık Kapı Birimlerimizin ilimiz genelindeki faaliyetleri hakkında yaptığı değerlendirmede, ilimizde 2021 yılında Açık Kapı Birimlerimize 11.408 vatandaşımızın başvurduğunu belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu başvuruların %55’i sosyal hizmetler, %15’i VEFA sosyal destek hizmetleri, %6’sı Valilik hizmetleri, %5’i Valilik ve Kaymakamlık sosyal yardım hizmetleri, %19’u ise diğer hizmetler kapsamında yapılmıştır ve yapılan başvuruların %100’ü neticelendirilmiştir.” dedi.

Vatandaşlarımızın yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapabildiği Açık Kapı’nın devletin vatandaşlarını dinlediği, taleplerini yerine getirdiği, yardım elini uzattığı ve memnuniyetini hedeflediği bir kapı olduğunu ifade eden Vali Dağlı, “Zaman ilerledikçe ve devlet yapısı geliştikçe ihtiyaçlar ve hizmet başlıkları da çoğalmakla birlikte hizmet almayı kolaylaştıran çözümlere de ihtiyaç duyulmaktadır.

Tam da bu noktada, vatandaşlarımızın hizmete ulaşmasını kolaylaştırmak anlamında önemli bir misyon üstlenen Açık Kapı Birimlerimiz, vatandaşlarımızı güler yüzle karşılayarak sorun, talep, öneri ve şikayetlerini dinledikten sonra bir rehberlik hizmeti vermek ve bu sayede hizmet almalarını kolaylaştırmak için yoğun bir gayret göstermektedir. Vatandaşlarımız tarafından yapılan başvuruların tamamının sonuçlandırılması da bu yoğun gayretin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu başarı ve özverili gayretlerinden dolayı tüm Açık Kapı personelimizi tebrik ediyor, vatandaşımızın taleplerinin en hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst noktaya taşınması noktasında yürüttükleri çalışmalarda kolaylıklar diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber