Samsun’da 5. Dolmuş Hattı kuruldu

Samsun’da 5. Dolmuş Hattı kuruldu
30.01.2019
A+
A-

Samsun’da İl Emniyet Müdürlüğü ve her kesimin görüşü alınarak kurulan 5. dolmuş hattının, güzergahları da belirlendi.

Diyekonustu’nun haberine göre Atakum Ulaşımını Düzenleme ve Geliştirme Derneği (ATUGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kezlere, 5. Dolmuş Hattı’nı kurduklarını açıkladı. Başkan Kezlere, 10 muhtarın desteklediği ve 10 bin vatandaşın ihtiyaç duydukları gerekçesiyle imza verdiği yeni dolmuş hattının, ilk etapta 30 araçla kentte hizmet vereceğini söyledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden onay bekleyen 5. Dolmuş Hattı hakkında konuşan Atakum Ulaşımını Düzenleme ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kezlere, Atakum ilçesinde ulaşımı düzenlemek ve geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla 5. Dolmuş Hattı kurduklarını belirtti.

YENİ HATTIN GÜZERGAHLARI?

5. Dolmuş Hattı’nın güzergahlarını açıklayan Başkan Faruk Kezlere: “Atakum sınırları içerisinde bulunan Medical Park Hastanesi, Türkiş Meydanı Alparslan Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarları üzerinde bulunan Cumhuriyet; Esenevler, Balaç, Büyük Kolpınar, Küçük kolpınar, Derecik, Yeşildere Mahalleleri ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan Özel ve Devlet Okullarını kapsayarak İlkadım ilçesinde bulunan Otogar, Sebze Meyve Hali, Balık Hali Toptancılar Sitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kıranköy Mezarlığı ve Barış Bulvarı üzerinden 100. Yıl Bulvarı’na Atakum ilçesindeki vatandaşlarımızın daha kolay ulaşımını sağlayacağız” diye konuştu.

KEZLERE: UCUZ VE GÜVENLİ OLACAK

Faruk Kezlere, şöyle devam etti; “İlkadım ilçesindeki vatandaşlarımızın Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda bulunan okullara, sitelere, mahallelere ve Medical Park Hastanesi’ne sağlıklı, kolay, ucuz ve güvenli olarak ulaşımını sağlamayı amaç edinmiş olan derneğimizin İl Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Odası, Mahalle Muhtarları, otobüs terminalindeki ulaşım firmaları, okul idarecileri, site yöneticileri, cami imamları ve esnaflarla yapmış olduğumuz toplantılarda 5. Nolu Dolmuş Hattı’nın acilen kurulması ve oradaki ulaşımın çok düzgün ve düzenli olacağı derneğimizle müzakere edilerek 5 Nolu Hattın açılmasının gerektiği ortakça karara varılmıştır.” 5. Dolmuş Hattı’nın önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.