Samsun’da 30 öğretmen çağrı merkezine atandı

Samsun’da 30 öğretmen çağrı merkezine atandı
18.12.2020
A+
A-

Samsun’un Atakum ilçesinde 14’ü aynı okuldan olan toplam 30 öğretmen Bulaşıcı Hastalıklar Birimi’ne bağlı 112 Çağrı Komuta Merkezi’nde çalıştırılmak üzere görevlendirildi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Atakum ilçesindeki Covid-19 Çağrı Merkezi’nin ihtiyacı doğrultusunda, Bulaşıcı Hastalıklar Birimi’ne bağlı 112 Çağrı Komuta Merkezi’nde çalıştırılmak üzere öğretmenler resen görevlendirildi. 14’ü aynı okuldan olan toplam 30 öğretmenin görevlendirildiği belirtilirken görevlendirmenin “Samsun’daki okullarda yüz yüze eğitim ve öğretim başlayana kadar” süreceği kaydedildi.

“BELİRLİ BİR SÜRE VERİLMEDİ”
Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Topaloğlu, derslerin öğretmenlerden alındığını ve bu öğretmenlerin uzaktan eğitime devam etmeyeceklerini aktardı. Topaloğlu, görevlendirmenin süresine dikkat çekerek “Yüz yüze eğitim başlayana kadar dendiği için belli bir süre verilmemiş oluyor” dedi.

“YANLIŞ ALGI OLUŞTURULDU”
Topaloğlu, salgın sürecinde “öğretmenlerin, eğitim öğretim faaliyeti yapmıyormuş ve yattığı yerden para kazanıyormuş” gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi.

“ONUR KIRICI”
Topaloğlu, “Bu görevlendirme de bu durumu güçlendirecek bir şeye dönüşüyor. Salgın döneminde normal koşullardan daha fazla iş yükümüz oluştu. Evlerimiz eğitim öğretim ortamlarına dönüştü. Hafta sonları sabahları ders tanımlamalarımız var. İşimiz çok daha zorken, öğretmenlerin sanki hiçbir işi yokmuş gibi yaptıkları işinden alınıp, ilgisi olmayan bir alanda görevlendirilmesi onur kırıcı, rencide edici” dedi.

“YANLIŞ UYGULAMADAN GERİ DÖNÜLMELİ”
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun da yaptığı yazılı açıklamada “Madem ihtiyaç var, istihdam bekleyen bu konuda eğitimli gençlerimiz de var. Bu sebeple özellikle bu görevlere iş ve aş peşinde koşan sağlıkla ilişkili meslek yüksekokulu mezunlarının alınmasını doğru buluyoruz. Umarız ki mülki idare bu yanlış uygulamadan geri döner” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber