Samsun’da 25 yıldır oturdukları binada kapıda kaldılar!

Samsun’da 25 yıldır oturdukları binada kapıda kaldılar!
18 Mayıs 2025 18:57
A+
A-

Alaçam’da ortak tapulu binada 25 yıldır yaşayan aile, ‘kalacak yerim yok’ diyerek eve yerleşen hisse sahibi kardeşlerden K.S.’nin kapının kilidini değiştirmesiyle 6 aydır sokakta kaldı. Mahkemenin ‘tahliye’ kararına rağmen evine geçemeyen aile yetkililerden yardım istedi.

Samsun’un Alaçam ilçesinde 9 kardeşe ait ortak tapulu bir evde yerleşim ve mülkiyet anlaşmazlığı yaşanıyor. İddiaya göre, Yenicami Mahallesi Bafra Caddesi 4. Sokak’ta bulunan binada 25 yıldır oturan E.N.Ö. ve ailesinin evine, tapuya ortak olan dayısı kardeş K.S. ve ailesi, ev sahibi aile şehir dışında iken tamamen yerleşti.

EVİN  KİLİDİ DEĞİŞTİRDİ

9 kardeşten biri olan dayı K.S., iddiaya göre ‘kalacak yerim yok’ diyerek ablasının yaşadığı evde kalmaya başladı. E.N.Ö. ve ailesi şehir dışında bir nişana gitmek üzere evden ayrıldı. İddiaya göre K.S., eve yerleşti, ortak tapuya dayanarak ikametgah ve faturaları kendi üzerine aldı. Eve dönen E.N.Ö. ve ailesi,  kapı kilidinin değiştirildiğini ve içeriye alınmadıklarını görünce şok yaşadı.

E.N.Ö.’nün iddiasına göre, evlerine zorla giren dayı K.S.’nin sabıkasının bulunduğu, adam öldürme suçundan cezaevinde yattığı ve babasının daha önce boğazını sıkarak darp ettiğini öne sürdü. Ölümle tehditlerine karşı K.S. için uzaklaştırma kararı aldıklarını kaydetti.

MAHKEME ‘TAHLİYE’ KARARI VERDİ

 

Alaçam Kaymakamlığı’na konuyu taşıyan aile, sonuç alamayınca Samsun İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, ailenin 25 yıldır evde yaşadığını tespit etti ve K.S.’nin evden tahliye edilmesine karar verdi. Samsun Valiliği kararı onayladı ve Alaçam Kaymakamlığı’na resmi yazı gönderdi. Ancak tahliye işlemi gerçekleşmedi.

 

6 AYDIR KOMŞUDA KALIYORUZ

 

E.N.Ö., 6 aydır komşuların evlerinde, tanıdıkların yanlarında kaldıklarını ifade ederek, “Kendi evimiz varken sokakta kaldık” diye kaydetti.

 

E. N. Ö. olayı şöyle anlattı: “Mahkeme bizim lehimize karar verdikten sonra tahliye için 30 gün süre verildi ancak kaymakamlık tarafından işlem yapılmadı. Mahkemenin tanıdığı 15 günlük yerleşim süresinin 15’inci gününde ise, uzaklaştırma kararı sonrası ailemin eve girdiği 3 günlük süre göz önünde bulundurularak ailemin yapmış olduğu ‘haneyi gasp’ şikayeti geçersiz sayıldı ve ailem yeniden dilekçe vermek zorunda kaldı. Süreç resmen başa döndü. Ailem şu anda Samsun’da akrabaların yanına sığınarak hayatlarını sürdürüyor.”

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.