Samsun ‘vekaleten’ yönetiliyor

Samsun ‘vekaleten’ yönetiliyor
20.12.2018
A+
A-

Samsun Valiliği protokol listesinden alınan bilgilere göre, Samsun vekaleten yönetiliyor.

Samsun Haber gazetesi muhabiri Erdinç Yıldız, önemli bir habere imza attı. Yıldız’ın haberine göre, Samsun’un 4 ilçesi vekil kaymakam tarafından, 16 kamu kurumu vekil müdür tarafından yönetiliyor. OMÜ’de ise 18 fakültenin 13’ü vekil dekana emanet.

5 Aralık tarihinde güncellenen Samsun Valiliği protokol listesine göre kentte değişik kurumlarda görev yapan 38 vekil kaymakam/müdür var. Samsun’da vekaleten yönetimin en fazla olduğu kurumların başında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) geliyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası tüm dekanların istifalarının istenmesinin üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçmesine rağmen OMÜ’deki fakülteler hala vekil dekanlar tarafından yönetilmeye devam ediyor.

4 ilçe kaymakamı vekaleten
Samsun’da bulunan 17 ilçenin 4 tanesi kaymakam vekili tarafından yönetiliyor. Ayvacık, Ladik, Salıpazarı ve Yakakent ilçesinde kaymakamlık görevini vekaleten isimler yönetiyor. Ayrıca Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ise vekil tarafından yönetiliyor.

İşte o müdürlükler
Samsun’da birçok kamu kurumu da vekil müdürlere emanet. İşte o müdürlükler: Samsun İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Orta Karadeniz Temiz Hava Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, TÜİK Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, KOSGEB Samsun Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Samsun Tasfiye İşletme Müdürlüğü vekil müdür tarafından yönetiliyor.

18 fakülte 13 vekil dekan
OMÜ’de toplam 18 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 1 konservatuvar bulunmakta. OMÜ’de yer alan 18 fakültenin 13 tanesi vekil dekan tarafından yönetiliyor. İşte dekan vekili tarafından yönetilen fakülteler: Ord. Prof. Dr. A. Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi. Ayrıca OMÜ’de bulunan Devlet Konservatuarı da vekil müdür tarafından yönetiliyor.

Devredilen fakülteleri de vekil yönetiyor
OMÜ tarafından Samsun Üniversitesine devredilen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi de vekil dekan tarafından yönetiliyor. Yine devredilen Samsun Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu da vekil müdür görev yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.