Samsun Valisi Osman Kaymak Havza’da incelemelerde bulundu

Samsun Valisi Osman Kaymak Havza’da incelemelerde bulundu
26.07.2018
A+
A-

Havza Organize Sanayi Bölgesinde bir firma ile yer tahsis sözleşmesi imzalamak için Havza’ya gelen Samsun Valisi Osman Kaymak kaplıcalar bölgesinde incelemelerde bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak kaplıcalar bölgesinde öncelikle Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’den bölgede yapılacak yenileme çalışmaları ve Havza Belediyesi tarafından hazırlanan Şehir-i Şifa Havza projesi hakkında bilgiler aldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Kaplıcalar Bölgesinin termal turizm bölgesi olduğunu ve bölgenin turizm potansiyelini arttırmak için hazırlanan projenin yaklaşık 50 milyon liraya mal olmasını tahmin ettiklerini belirterek; “Burada yeni otel, meydan, saat kulesi ve 100 kadar binada yenileme çalışması yapılması planlanıyor. Bu bölgede bazı binaları yıkmamız lazım. Bu bölgeyi yeni yapılardan ziyade eski binaları yıkarak güzelleştireceğiz.” Dedi.

Vali Kaymak kaplıcalar bölgesinde Aslan Ağzı Kız Gözü Kaplıcaları, Yörgüç Paşazade Mustafa Bey Cami ve bazı pansiyonlarda incelemelerde bulundu. Kaymak ziyaretinde Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve İmaret Mahallesi Muhtarı Haşmet Sungurtekin’den bölge ve kaplıca turizmi hakkında bilgiler aldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak bölgenin yeniden yapılandırılmasının Samsun turizmi acısından önemli olduğunu belirterek; “Havza termal turizmi ile ünlü bir ilçemiz. Burada yapılacak yenileme çalışmaları ile ilçedeki potansiyel artacaktır. Bölge içerisinde barındırdığı tarihi mekanları ile de bütünlük arz edecek yenileme çalışmalarının ardından öneli bir turizm merkezi haline gelecektir. Bizlerde projenin hayata geçirilmesi için gerekli desteği vermeye hazırız.” Dedi.

Vali Kaymak daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan Havza Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu ve tesis hakkında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’den bilgiler aldı.

Vali Kaykmak tesisin Havza için önemli olduğunu ve bir an evvel hizmete girmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek; “Bu tesis ile Havza hem termal turizminde hem de sağlık turizminde önemli bir noktaya gelecektir.” Dedi.

Vali Kaymak’a Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük, Emlak ve İstimlak Müdürü Nihat Kutluer ve İmaret Mahallesi Muhtarı Haşmet Sungurtekin eşlik ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber