Samsun Valiliği uyardı! Dere yatakların dan uzak durun

Samsun Valiliği uyardı! Dere yatakların dan uzak durun
09.08.2021
A+
A-

Samsun Valiliği aşırı yağışlar nedeniyle yaşanması muhtemel heyelan ve su taşkınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Samsun Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “08.08.2021 Pazar gününden itibaren ilimiz genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle yaşanması muhtemel heyelan ve su taşkınlarına karşı alınan güvenlik tedbirleri ve yürütülen çalışmalar kapsamında;

08.08.2021 Pazar günü Atakum ilçemizde mahsur kalan 1 kişinin, Çarşamba ilçemizde ise 2 kişinin kurtarılması, 09.08.2021 Pazartesi günü ise saat: 12.25 itibariyle; Canik, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerimizde mahsur kalan toplam 3 kişinin kurtulması AFAD İl Müdürlüğümüzün koordinesinde sağlanmış, İlkadım, Tekkeköy, Salıpazarı ve Terme ilçelerimizde toplam 4 sel/su baskını olayına müdahale edilmiştir.

Terme ilçemizde toplam 3 mahsur kalma olayı meydana gelmiş olup; 1 tanesine AFAD ekipleri yönlendirilmiştir.

Risk bölgesinde çalışan mevsimlik işçilerin güvenli bölgeye alınması konusunda Kaymakamlıklarımız ve AFAD koordinasyonunda çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerimizdeki mevsimlik işçiler için 280 adet yatak ve 530 adet battaniye talebi yapılmıştır.

Salıpazarı ilçesinden geçen Terme Çayı’nın su seviyesi yükselmesi ile belediyeler tarafından vatandaşlara uyarı anonsu yaptırılmış, Terme ilçemize bağlı Kocaman, Bazlamaç, Bağsaray ve Evci mahallelerimizde taşkın ihtimaline karşı çayın su seviyesinin kontrolü yapılmıştır. Ayrıca; Terme ilçemize tedbir amaçlı deniz polisi ekipleri sevk edilmiştir.

09.08.2021 Pazartesi günü saat: 13:00 itibariyle 2 araç, 10 motopomp ve 12 personelden oluşan AFAD ekibi Terme İtfaiyesinde konuşlandırılmış, 1 römorklu cankurtaran botu ile 3 personel Terme Belediye Meydanında konuşlandırılmıştır.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aşırı yağış sonucu oluşabilecek heyelan ve su taşkınlarına karşı görevli kurum ve kuruluşlarımızın araç-gereç ve personelinin teyakkuz halinde tutulduğunu ifade eden Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için vatandaşlarımıza risk sona erene kadar özellikle dere yataklarından uzak durmaları çağrısında bulundu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber