Samsun’un Yeni Tramvayları Raylara Çıktı! 10 Yeni Araç Daha Geliyor

Samsun’un Yeni Tramvayları Raylara Çıktı! 10 Yeni Araç Daha Geliyor

📅 04.09.2026 11:12 🕐 6 saat önce 💬 0 yorum
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Spot: Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan 12 yeni tramvaydan ilk 2’si test ve montaj süreçlerinin tamamlanmasının ardından yolcu taşımaya başladı. 402 yolcu kapasiteli, 42 metre uzunluğundaki yeni tramvayların ardından kalan 10 aracın da belirli periyotlarla Samsun’a gelmesi planlanıyor.

Samsun’da kent içi ulaşımın önemli parçalarından biri olan hafif raylı sistem filosu yeni araçlarla güçleniyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğinde kente kazandırılan 12 yeni tramvaydan ilk 2’si yolculu seferlere başladı.

Montaj ve test süreçleri tamamlanan araçlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenin ardından raylara çıktı.

Samsun’a özel kırmızı-beyaz renklerle tasarlanan yeni tramvaylar, ilk seferlerinden itibaren yolcuların kullanımına sunuldu.

Yeni tramvaylar kaç yolcu taşıyor?

Samsun’un yeni tramvayları 42 metre uzunluğa ve 402 yolcu kapasitesine sahip. Yüzde 74 yerlilik oranına sahip olduğu belirtilen araçların, özellikle yoğun saatlerde raylı sistemdeki yolcu kapasitesini artırması hedefleniyor.

Yeni araçlarla birlikte yolculara daha modern ve konforlu bir ulaşım imkânı sunulması, yoğunluğun ve bekleme sürelerinin azaltılmasına katkı sağlanması bekleniyor.

Samsun’a 10 tramvay daha gelecek

Proje yalnızca hizmete giren iki araçla sınırlı değil. Toplam 12 yeni tramvaydan kalan 10’unun belirlenen periyotlarla Samsun’a getirilmesi planlanıyor.

Araçların montaj ve test işlemlerinin ardından sırayla hizmete alınmasıyla Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı’ndaki tramvay sayısı 29’dan 41’e çıkacak.

Bu artışla özellikle yolcu hareketliliğinin yüksek olduğu saatlerde raylı sistem kapasitesinin önemli ölçüde güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Halit Doğan: “Samsun’un geleceğine cevap verecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, raylı sistem yatırımlarının kentin geleceği düşünülerek gerçekleştirildiğini belirterek ilk iki tramvayın vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Kalan 10 aracın da Samsun’a gelerek testlerin ardından filoya dahil edileceğini belirten Doğan, 12 tramvayın tamamının hizmete girmesiyle araç sayısının 41’e ulaşacağını ifade etti.

Doğan, kapasite artışının özellikle yoğun saatlerde toplu ulaşıma katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Bu yatırım yalnızca bugünün ulaşım ihtiyacına değil, Samsun’un gelecekteki ulaşım ihtiyaçlarına da cevap verecek” dedi.

Mali Müşavirlikte Dijital Dönüşüm: Türkiye’de Bir İlk Samsun’da Gerçekleşti
Sıradaki Haber
Mali Müşavirlikte Dijital Dönüşüm: Türkiye’de Bir İlk Samsun’da Gerçekleşti

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler