Samsun protokolünden yılbaşı mesajları

Samsun protokolünden yılbaşı mesajları
31.12.2021
A+
A-

Yeni yıl nedeniyle Samsun protokolü ve sivil toplum örgütü temsilcileri mesaj yayımlayarak tüm Samsun Halkının yeni yılını kutladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Müjdeleri ve hüzünleri birlikte yaşadığımız bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2021; bizler için bir taraftan acı kayıpların yılı olurken öte taraftan ülke olarak verdiğimiz çok boyutlu mücadelelere ve yeni başarılara milletçe şahitlik ettiğimiz bir yıl oldu. 2021’de en önemli gündemlerimiz arasında önceki yılda olduğu gibi yine koronavirüs salgını yer aldı. Aşının bulunmasıyla salgınla mücadele tedbirlerinde bir esneklik olmuşsa da yeni varyantların ortaya çıkmasıyla maske, mesafe, temizlik tedbirlerine uymaya devam etmenin önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

Salgının meydana getirdiği küresel krizlere rağmen Türkiye olarak hızla toparlanma ve hedeflerimize ilerleme noktasında kararlı bir tutum sergiledik. Şehirlerimizi ve ülkemizi yeni hizmet, eser ve yatırımlarla buluşturduk. Teknolojide, uzay alanında, katma değerli üretimde gururlandıran başarılar elde ettik. Güçlü sağlık altyapımızla, kuşatıcı sosyal güvenlik sistemimizle devlet olarak milletimizin yanında olduk. Esnafımızı, çiftçimizi, sanayicimizi, Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi ve kalkınması için ter döken emekçilerimizi yalnız bırakmadık. Hayata geçirdiğimiz programlar sayesinde tüm kesimleri destekledik, saldırı girişimleri karşısında ekonomimizin güçlenmesini sağlayacak adımlar attık.

Küresel ölçekte baş edilmesi gereken önemli bir sorun olan aşı adaletsizliği tartışmalarıyla geçen yılın ardından ülkemizin Covid-19’a karşı yerli imkânlarla geliştirdiği ve yılın son günlerinde ülkemizde uygulanmasına başlanan TURKOVAC tüm insanlığın istifadesine sunulacak ve umut olacaktır.

Yeni yılın; heyecanla, umutla, hedeflere bağlılıkla yeni bir başlangıca vesile olacağına inanıyoruz. Bu bakımdan 2022’yi ülkemizi büyük hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak çalışmaları artan gayretle sürdürmeye devam edeceğimiz bir yıl olarak değerlendiriyoruz. 2022 yılında ülkemizin ortaya koyduğu vizyonla sağlıkta, sosyal politikalarda, adalette, ekonomide, çevre ve şehircilikte, enerjide, terörle mücadelede, dış politikada, kültür ve sanatta kısacası her alanda başarıya ulaşması için hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz.

2022 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, umutların çoğaldığı, huzurun ve bereketin daim olduğu, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl diliyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bize kazandırdığı deneyimler, anılar ve duygusal izlerle birlikte bir yılı daha geride bıraktık. Hiç kuşkusuz 2021 yılı, teknolojik ve bilimsel alanda yapılan ümit verici çalışmalara olduğu kadar insanların demokratik hakları için verdikleri mücadelelere, savaşlara ve doğal afetlere de sahne oldu. 2020 yılında olduğu gibi, 2021 yılında da pandemi ile mücadele ederken; küresel ısınma seller, depremler ve yangınlar yaşarken doğanın sesine de kulak vermemek imkansız hale geldi. Ülke sınırlarını aşan bu sorunlar nedeniyle dünyanın bir ucundan öteki ucuna kadar ortak bir duygu geliştirdik. Bu ortak duygu, dilsel, kültürel farklılıkların ötesinde diğer insanlarla aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi.

Küresel bir salgında çok sevdiğimiz insanlarla aramıza mesafe koyarken geleneksel alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Ailemizle ve dostlarımızla sohbet etmenin, tokalaşmanın nasıl bir lüks olduğunu daha iyi anladık. Zor durumda olan komşularımız için el ele verdik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Ülkemizi saran salgında, ekonomik krizde, Karadeniz’de Akdeniz’de Ege’de ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşadığımız afetlerde, yaşam mücadelelerimizde atalarımızdan kalan dayanışma ve komşuluk hukukuna hiç olmadığımız kadar ihtiyaç duyduk; bağlı kaldık.

Yeni yılda da yerelden genele doğru değişen şartlara ve gelişmelere göre uyum sağlamamız gereken bir dönemden geçeceğiz. Bu dönemde hepimize önemli görevler düşüyor. Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz her proje sadece Atakum için değil, Samsun ve Türkiye için de önemli adımlar oluşturacak. Bütün projelerimizin her kesimden, her yaş grubundan hemşehrimize hitap etmesine önem veriyoruz. Atakum’da her bir Atakumlu’nun emeği, izi ve rengi olmalı diyoruz. Çalışmalarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi bilimsel temellere dayalı, çağdaş, sosyal hukuk devletinin gereklerini gözeterek gerçekleştirmeye ve Atakum’u tüm platformlarda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2022 yılının dayanışmamızı daha da artırarak güzel anılar biriktirdiğimiz, ülkemizde ve dünyada demokrasiden ekonomiye her alanda refah ve huzurlu gelişmelerin yaşanacağı sağlık, mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Hüzünleri, müjdeleri ve sevinçleri yaşadığımız bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2021 yılında ülke olarak zorlu mücadeleler ortaya koyduk. Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oluşturduğu zorlukların üstesinden gelmek için büyük mücadele ortaya koyduk ve milletimizin yanında olduk. Yaşanan küresel krize rağmen ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için 2021 yılında da yeni atılımlar yaparak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası hedefimizden sapmadık.

19 yıldır olduğu gibi 2021 yılıında da, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimize hizmet aşkıyla çalıştık ve ülkemize eserler kazandırmaya devam ettik. Yerli ve Milli Teknoloji hamlelerimizi, sanayi atılımlarımızı gerçekleştirmeye devam ettik. Güçlü sağlık altyapımız ile koronavirüs ile mücadelede etkin rol oynadık. Yerli ve milli aşımız TURKOVAC’ın seri üretimine başladık. Sanayicimizin, esnafımızın, üreticimizin, çiftçimizin, çalışanlarımızın yanında olduk. Hayata geçirdiğimiz daha bir çok programlarla milletimize destek sağladık. Asgari ücrette tarihin en yüksek artışını yaptık, tüm gelirlerde asgari ücret kadarki miktarını vergi dışı bıraktık.

Tabi bu zorlu süreçte pek çok engellemelerle karşılaştık. Türkiye’nin güçlü duruş ve büyük atılımlarla yoluna devam etmesini istemeyenler, bu süreçte de ekonomiye yönelik açık tehditlerin yanı sıra sinsi tuzaklar kurdu. Ancak biz önümüze çıkan her engeli aşarak, her türlü tuzağı bozarak ülkemizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda üstün bir mücadele ortaya koyduk ve yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz. Ekonomide yaşadığımız tarihi dönüşümle; yatırım, istihdam, ihracat ve üretime dayalı yeni Türkiye Ekonomi Modeli ile kararlı bir uygulamaya geçtik.

84 milyon hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. 2023 hedeflerimiz, 2053 vizyonumuz için, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için durmadan yorulmadan çalışmayı, hizmet üretmeyi, yeni atılımları hayata geçirmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.
Allah’ın izni ile ülkemiz ve milletimiz için 2022 yılı çok daha güzel gelişmelere şahitlik edecektir. Bu düşüncelerle 2022 yılının ülkemiz, milletimizi hemşehrilerimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Milletçe, üzüntü ve sevinçleriyle bir yıla daha veda edip, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılının milletimize ve dünyaya barış, refah ve huzur getirmesini temenni ediyorum. En büyük gücümüzün, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu unutmamalıyız. Gönül bağlarımızın yeni yılda daha da güçlenmesini canı gönülden temenni ediyorum.

Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hakim olmasını diliyorum. Bunlar yaşamın en değerli hazinelerindendir.
Yeni yılın, geçmiş yıllardan çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesini, dostlukların, barışın, sevginin hakim olduğu, zulümlerin bittiği, acıların sona erdiği huzurlu bir dünyanın olduğu günlerin kısa zamanda gelmesini arzu ediyoruz. Artık dünyada mazlumların acı çekmemesini, çocukların, kadınların gözyaşı dökmemesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

2021 yılında Türkiye’de, dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi önemli hadiseler yaşandı. Kendisine büyük hedefler koyan, tüm saldırılara rağmen dimdik ayakta duran, milletiyle el ele veren devletimiz her türlü kirli hesabı bozmasını, güçlü adımlarla ilerlemeyi, geleceğe umutla koşmayı her daim başarmıştır.
Geleceğimizin teminat altına alınması, geçmişte yaşanan acı derslerin yeniden ortaya çıkmaması, ekonomi, sağlık, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere her alanda en iyi kazanımların elde edilmesi için önemli mücadeleler verilmektedir. İstihdam, ekonomi ve üretim en ön safhada gelmektedir. Sorunların üstesinden kararlı mücadelemiz, ilkeli duruşumuz ve birliğimizden aldığımız güçle gelmeyi nasıl bu zamana kadar başardıysak bundan sonrada böyle devam edecektir. Gün geçtikçe tüm ekonomik verilerin daha iyiye gittiğini hepimiz birlikte görmekteyiz.

Elbette eksiklikler vardır, düzelmesi gereken, atılması gereken bir çok adım da vardır ama bunu yine bu zamana kadar nasıl el ele vererek başardıysak, bundan sonrada yine böyle başaracağız. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hepimiz daha çok çalışarak, kucaklaşarak, güçlü müreffeh Türkiye için mücadele edeceğiz.

2023 hedeflerine odaklanan, Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanan, büyük hedefler koyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şeyin üstesinden gelecek güce Allah’ın izniyle sahiptir.

Samsun Türkiye’nin en önemli kentleri arasındadır. Bu şehre uzun yıllar hizmet etme imkanı bulan bir kardeşiniz olarak güzel kentimiz için bir çok mücadelenin verildiğini hatırlatmak isterim. Bu şehir için yüreğimizde büyük sevgiler besleyerek hizmet etmeye çalışıyoruz ve en iyisini istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 2022 yılının güzellikler getirmesini, ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ederim.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçede gerçekleştirdiğimiz pek çok yeni projeyle birlikte hizmet ve yatırımlarla dolu bir yılı daha geride bıraktık. Bu yıl da tüm inancımızla Canik’i hak ettiği noktaya taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, 2021 yılında hep birlikte ortaya koyduğumuz çalışma tempomuz 2022 yılında da hız kesmeden devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yeni yılınızı kutlar, 2022 yılının başta ülkemize olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini dilerim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber