Samsun protokolünden yılbaşı mesajı

Samsun protokolünden yılbaşı mesajı
30.12.2020
A+
A-

2021 Yeni yıl nedeniyle Samsun protokolü ve sivil toplum örgütü temsilcileri mesaj yayımlayarak tüm Bolu Halkının yeni yılını kutladılar.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Milletçe, üzüntü ve sevinçleriyle bir yıla daha veda edip, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2021 yılının milletimize ve dünyaya barış, refah ile huzur getirmesini temenni ediyorum. Gönül bağlarımızın, 2021’de daha da güçlenmesini canı gönülden temenni ediyorum.
Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hakim olmasını diliyorum.
2020 yılında Türkiye’de, dünyanın her yerinde olduğu gibi önemli hadiseler yaşandı. Bunların en başında Kovid-19 salgını geldi. Geride bıraktığımız yıl içerisinde bir çok vatandaşımız yaşamını yitirdi, tedavi gördü. Dünyayı kıskacı altına alan pandemi yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Mücadelemiz daha bitmedi. El birliği içerisinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına da uygulayarak, devletimizin aldığı önlemlere ek kendi bireysel tedbirlerimizle sürece katkı vermeliyiz. İnanıyorum ki; Bizler üzerimize düşeni yerine getirirsek salgının üstesinden gelmeyi başaracağız.
Dünya zor bir süreçten geçerken kendisine büyük hedefler koyan Türkiye, tüm zorluklara rağmen dimdik ayaktadır. İnanıyorum, şuan yaşadığımız bir çok sıkıntıları yine birbirimize kenetlenerek aşacağız. Devletimiz halkımızın yanında, halkımızda devletimizin.

Geleceğimizin teminat altına alınması, geçmişte yaşanan acı derslerin yeniden ortaya çıkmaması, ekonomi, sağlık, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere her alanda en iyi kazanımların elde edilmesi için önemli mücadeleler verilmektedir. İstihdam, ekonomi ve üretim en ön safhada gelmektedir. Sorunların üstesinden kararlı mücadelemiz, ilkeli duruşumuz ve birliğimizden aldığımız güçle gelmeyi nasıl bu zamana kadar başardıysak bundan sonrada böyle devam edecektir.
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde hepimiz daha çok çalışarak, kucaklaşarak, güçlü müreffeh Türkiye için mücadele edeceğiz. 2023 hedeflerine odaklanan, Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanan, büyük hedefler koyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şeyin üstesinden gelecek güce Allah’ın izniyle sahiptir.
Samsun Türkiye’nin en önemli kentleri arasındadır. Bu şehre uzun yıllar hizmet etme imkanı bulan bir kardeşiniz olarak güzel kentimiz için bir çok mücadelenin verildiğini hatırlatmak isterim. Kentimize yüreğimizde büyük sevgiler besleyerek hizmet etmeye çalışıyoruz ve en iyisini istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının en başta sağlık, güzellikler getirmesini, ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sevgili hemşehrilerim, büyük bölümünü hüzünlü anılar olarak hatırlayacağımız bir yılı geride bırakıyoruz. 2020’de karşılaştığımız salgın hastalık, doğal afetler ve beraberinde verdiğimiz kayıplar hepimizi derinden yaraladı. Yaşadığımız tüm olumsuzluklar, dayanışma kültürünün ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Omuz omuza verdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olmadığını deneyimledik. Yitip gidenleri geri getiremesek de birlikte mücadele ettiğimizde geride kalanlara umut olabileceğimizi gördük. İnancımızda, kültürümüzde, geleneğimizde var olan toplumsal dayanışmayı Atakum’da yeniden canlandırmayı başardık. Mutlulukların paylaştıkça büyüdüğüne hep beraber tanık olduk.

‘HAKÇA PAYLAŞACAĞIMIZ MUTLU VE SAĞLIK DOLU BİR YIL OLSUN’
Karadeniz’in en güzel kenti Atakum’u geleceğe taşımak için yeni yılda da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Atakum Belediyesi’nin kaynaklarını hemşehrilerimizin sağlığı, huzuru ve mutluluğu için kullanacağız. Bugüne kadar olduğu gibi komşularımız açken tok yatmayacağız. Tüm Atakumluların yürekten sahip çıktığı kalkınma ve dayanışma projelerimizi ileri taşıyarak aralarına yenilerini ekleyeceğiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında dayanışma kültürü ve komşuluk hukukunu geliştirmek için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. 2021’in tüm hemşehrilerimle birlikte emek vereceğimiz, üreteceğimiz, alın terimizin karşılığını alabileceğimiz, hakça paylaşacağımız mutlu ve sağlık dolu bir yıl olmasını diliyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bu yıl dünyamız ve ülkemiz adına zorlu süreçlerden geçtiğimiz bir yıl oldu. 2020 yılında tüm dünyamızda ve ülkemizde toplumu umutsuzluğa sevk eden pek çok olumsuz olay yaşandı. Özellikle koronavirüsün yayılımıyla ölümler yaşanıp, insan sağlığı tehdit altına girerken ekonomik sıkıntıların baş göstermesi ve işsizlik gibi sorunlar tüm dünyayı sardı. Bunların dışında depremler, doğal afetler, savaşlar da yaşandı. Tüm bunlara rağmen ‘Bir yerde yaşam varsa orada umut her zaman vardır’ diyerek 2021 yılını güzel umutlarla karşılıyoruz. Bu yıl yaşanan olumsuzlukların hepsinin yeni yılda son bulmasını yürekten temenni ediyoruz. Karşıladığımız yılda, yaşamın, umudun, güzelliğin var olduğunu göstermek için daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.

Hep birlikte çıktığımız bu yolda sağlam adımlarla ilerlerken sizden güç alıyoruz. Bu güç, her zaman daha ileriye götürecek azmi bize kazandırıyor. Bizim de bu yıldan beklentilerimiz arasında huzur, mutluluk ve bereket var. Göreve geldiğimiz günden beri hiç azalmayan hizmet aşkımızla, ilçemize yeni bir çehre kazandıracak proje ve yatırımları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük destekçimiz olan siz halkımızdan aldığımız güçle, hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Bizler İlkadım Belediyesi ailesi olarak yeni yılda da söz verdiğimiz gibi siz değerli hemşerilerimizin yüzünü güldürecek çalışmaların ve projelerin içinde olacağız. İlkadım ilçemizi bir adım daha ileriye taşıyacak çalışmaların içinde bulunacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle İlkadım halkının, mülki, askeri ve adli erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm personelin, belediye meclis üyelerimizin, İlkadım Belediyesi’ne emek veren mesai arkadaşlarımızın, basın mensuplarının, sivil toplum örgütü kuruluşlarının, siyasi partilerimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, hizmet etmekten kıvanç ve derin bir haz duyduğum İlkadım ilçemin tüm güzide insanlarına, sağlık, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Müjdeleri, sevinçleri, acıları ve hüzünleriyle 2020 yılını geride bırakıyoruz. Tüm dünyaya yayılan ve bir sağlık krizi olmanın ötesine geçerek ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari hayatın yeniden şekillenmesine neden olan koronavirüs salgını nedeniyle insanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Maske, mesafe, temizlik kurallarının hayatımıza dâhil olduğu, alışkanlıklarımızda büyük farklılıklar meydana getiren bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.

En güvenli yerler olarak gördüğümüz evlerimizde kaldığımız, kısıtlama tedbirlerinin uygulandığı günler yaşadık. 2020, bir nefes sıhhatin ve sağlığın her şeyden önemli ve öncelikli olduğunu bir kez daha anladığımız yıl oldu. 2020; bir yandan zorlu imtihanların, acı kayıpların yılı olurken öte taraftan ülkemizin her alandaki mücadelesinin başarıyla taçlandığı bir yıl olarak kayıtlara girdi.

Yeni yıl; yeni başlangıç, yeni umutlar ve yeni hedefler demektir. Aynı zamanda; gayretin, azmin, mücadelenin var olması demektir. İşte biz de bu düşüncelerle 2021’i, ulaşılacak büyük başarıların yılı olarak görüyoruz.

Yeni yılda, salgınla mücadelemizin başarıya ulaşacağına ve ülkemizin, Covid-19 sonrası dönemde yeniden şekillenecek dünyada, öncü rol üstleneceğine olan inancımız tamdır. Sevdiklerimizle yeniden kucaklaşacağımız, sosyal hayatın ve dolayısıyla ekonominin yeniden canlanacağı günleri 2021’de hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Yeter ki tedbirlere tavizsiz uyalım. Sağlıkta, sosyal politikalarda, adalette, ekonomide, terörle mücadelemizde, dış politikada, kısacası her alanda ülkemizi güçlendirerek, devlet-millet dayanışması içinde hedeflerimize birer birer ulaşmak ve önümüze çıkacak tüm engelleri bertaraf etmek için gece gündüz demeden çalışmayı sürdüreceğiz.

Yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde girdiğimiz 2021 yılının aziz milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, umutların çoğaldığı, barış ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl diliyorum.”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Yeni yılda tamamlanacak yatırımlar ilçemize büyük değer katacak” dedi.

Yeni yılda Kavak’ta bazı kamu yatırımların hayata geçeceği bilgisini veren Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, aldığı yatırım ve hizmetlerle her yıl biraz daha büyüyen ilçenin yakın gelecekte Samsun’un en güzel ilçelerinden birisi olacağına inandığını söyledi.

2020’nin yaşanan salgın dolayısıyla ülkemiz ve insanlık açısından zor bir sene olduğunu ifade eden Sarıcaoğlu, bu dönemde Belediye hizmetlerinin en ufak aksamaya uğramadığını belirtti. Sarıcaoğlu, ”Bu süreçte vatandaşlara salgından korunma yolları konusunda bilgilendirme, pazar ve işyerlerinde denetim, ilaçlama, maske ve dezenfektan dağıtımı, yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi ve covid-19 hastaların evlerine sıcak yemek servisi gibi pek çok çalışma yaptıklarını hatırlatarak “ Aldığımız önlemlere halkımızın da destek vermesi salgınla mücadelede en büyük gücümüz oldu” dedi.

GES PROJEMİZ İHALEYE ÇIKIYOR
Seçim öncesi söz verdikleri hizmetleri tek tek yerine getirmeye başladıklarını belirten Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, Kavak’ın son altı yılda AK Parti yönetiminde aldığı hizmetler ile büyük bir değişim yaşadığını öne sürdü. Kavak için güzel projeleri olduğunu ifade eden Sarıcaoğlu, bunların da zaman içinde sırasıyla yapılacağını dile getirdi. 2021’nin ilçede bazı kamu yatırımlarının tamamlanarak hizmete gireceği yıl olacağını ifade eden Sarıcaoğlu, şunları söyledi:

“ Önümüzdeki yıl 250 Öğrenci kapasiteli yeni KYK Yurdu ve yeni Devlet Hastanemiz hizmete açılacak. Ayrıca ilçemize büyük değer katacağını umduğumuz Adnan Menderes Caddesi yenilenmiş haliyle halkımızın kullanımına sunulacak. Yaşar Doğu Mahallemizde doğalgaz hattı çekim çalışmaları başlayacak ve tamamlanacak. Altyapı ve parke yol yapımı yanı sıra Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz köy yollarında asfalt ve sathi kaplama faaliyetleri büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Diğer yandan dünyada ve ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe artmakta ve bu alanda yapılan çalışmalar da giderek önem kazanmakta. Bu nedenle bizimde Kavak için hazırladığımız çevre dostu Güneş Enerji Sistemi “GES” projemiz yeni yılda ihaleye çıkacak. Bu vesile ile 2021 yılının ülkemize, Samsun’a ve ilçemize hayırlar ve güzellikler getirmesini dilerim. ”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İyisiyle kötüsüyle, acı ve tatlı hatıralarıyla ilçemizde onlarca ilkin yaşandığı 2020 yılının geride bıraktık. 2021 yılının ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve barış getirmesi adına yeni adımlar yeni umutlar ve yeni bir başlangıç olacaktır” dedi.

2021’DE TÜM OLUMSUZLUKLAR SON BULSUN

İnsanlığın artık normal yaşamına döneceği günleri özlemle beklediğine değinen Başkan Togar, “2020 yılında dünyada ve Türkiye’de yaşanan onlarca acı olayın ve salgının olumsuz etkilerinin son bulması ümidiyle yeni yılda artık evlere kapanan insanların gönül rahatlığıyla dışarı çıkmasını arzuluyoruz. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de sevdiklerimizi elimizden alan korona virüsünün son bulmasını hep birlikte bekliyoruz. Bizler vatandaşlarımızın süreç sonrasında buluşacağı özlediği yerleri onlarla hasret gidereceği güzel günlere hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

YENİ YILDA DEĞİŞİM SÜRECEK

Her yılın bir önceki yıla göre gözle görülür fark yarattığına vurgu yapan Başkan Togar, “Geride bıraktığımız 2020 yılı içerisinde, vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. İlçemizde yaşayan bireylerin yaşam standardını yükseltmek, karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak, kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla, hizmetlerimizin tamamında katılımcı ve sosyal bir belediyecilik anlayışı sergiledik. Her yeni yılda bir önceki yıla göre kat kat daha fazla hizmet ortaya koyarak ilçemizi geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Gerçek manada Tekkeköy’de gelişim, değişim ve büyüme Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki AK Belediyecilik anlayışıyla tanışmasıyla başladı. Bunu herkes yaşayarak gördü” ifadelerini kullandı.

Yeni Yılda Yeni Örnek Projeler

 Yeni yılda örnek hizmetlerin ve projelerin hayat bulacağının müjdesini paylaşan Başkan Togar, “Yeni yılın başarılarla ve örnek projelerle, refah içinde, geleceğe emin adımlarla yürüyüp, birbirinden önemli işlere imza atacağımız bir yıl olacak. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm halkımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, yeni yılın ilçemize, ilimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren Covid-19 Virüs salgınına birçok vatandaşımızı, kardeşimizi, eşimizi dostumuzu kurban verdik. Öncelikle bu salgında vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim. Salgın sebebiyle belki de hayatımız da hiç olmadığı kadar yalnız kaldık, aramıza mesafeler girdi, sevdiklerimizden ayrı kaldık. İlk temennim yeni yılda bizleri sevdiklerimizden ayıran bu salgının bitmesini ülkemize bir an önce sağlık, huzur ve mutluluk gelmesini diliyorum.” dedi.

TELEKONFERANS İLE 17 İLÇE BAŞKANI İLE TOPLANTI YAPILDI
İl Başkanı Abdullah Karapıçak Telekonferans ile yapılan toplantı ile 17 ilçe başkanının yeni yılını kutladı.

Yılbaşı öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İlçe Başkanları ile telekonferans ile toplantı yapan İl Başkanı Karapıçak, 24 Aralık 2020’de MHP Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu’nda Genel Başkan Devlet Bahçeli Başkanlığında gerçekleştirilmiş olan il başkanları toplantısına Genel Başkanın mesajını ilçe başkanlarına ileterek, İlçelerde salgın sürecinde maske-mesafe-hijyen kurallarına uyarak ve önce sağlığımız diyerek çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Karapıçak toplantının devamında, 2021 yılının bir başka öneminin yapılacak olan 13. Olağan Genel Kurultayı’nın 14 Mart 2021’de gerçekleştirilecek olmasının heyecanı içerisinde olduklarını. MHP Samsun İl Başkanlığı olarak Samsun için hazırladıkları projelerin çoğunu 2021 yılında hayata geçireceklerini, bu projelerin Samsun’a kazandırılacak fayda olduğunu ve bu doğrultuda da çalışmalarımızın yeni yılda daha özverili olacaklarını” vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ
Kutlama mesajında sağlık çalışanlarının yeni yılını da kutlayan Karapıçak, ”2020 yılında Samsun’da olduğu gibi ülkemizin tüm bölgelerinde Covid-19 salgını ile mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan kahraman sağlık çalışanlarımıza minnettarız. 2021 yılında inşallah bu virüs bitecek ve mücadelede boy gösteren sağlık çalışanlarımız tarihe altın harflerle yazılacaktır. Bu vesile ile Sağlık çalışanlarımızın 2021 yılını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” diye belirtti.

Karapıçak mesajının devamında, “Bu vesileyle aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve salgın sürecinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, halen tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Türk ve İslam aleminin 2021 yılını kutluyor; yeni yılın huzur, kardeşlik ve sağlık açısından güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber