Samsun Protokolünden ve Siyasilerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Samsun Protokolünden ve Siyasilerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
28.10.2018
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere Milletvekilleri ve diğer siyasiler kutlama mesajları yayınladı.

Yayınladıkları mesajlarda Samsun Protokol Üyeleri ve siyasileri, şunları dile getirdi;

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci, Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır.

Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun’dan atılmış, Milli Mücadele Ateşi Samsun’da yakılarak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Anadolu’nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır.

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir

Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 95 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bu gün olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Samsun, Cumhuriyet döneminde coğrafi konumuyla, güçlü tarımsal ve ekonomik yapısıyla, kültürü ve eğitim seviyesiyle, bölgenin ve ülkenin önemli bir kenti olma özelliğini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Samsun, olarak bizim de hedefimiz, Türkiye’nin ilk 10 ili içerisinde yer almaktır.

Bu hedefleri gerçekleştirmek için hepimizi önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ ifadeleriyle bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yükseltmek ve yaşatmak için çalışıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan tüm saldırılara karşı her zamankinden daha çok kenetlenerek, milletçe dik durmalıyız. Büyük bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize, ancak birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkabiliriz. Bu bilinçle hareket edip, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkardığımız ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olacağımıza inanıyorum. Geleceğe büyük bir umutla bakmamızı sağlayan girişim ve başarılarla ulaştığımız Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Dünyaya örnek bir Kurtuluş Destanı sonrasında çok zor ve çetin şartlarda milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 95.yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanında büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafer ile taçlanmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir. Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet’tir. Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur.

Türk Milletinin Karakterine En Uygun Yönetim Şekli Cumhuriyet’tir

Mesajında, yıllarca hiçbir uygarlığın boyunduruğu altına girmeyen Türk halkının Cumhuriyet’in tüm erdem ve faziletlerini benimsediği vurgusunda bulunan Togar, şöyle devam etti: ‘Cumhuriyet Türk milletinin tüm kesimleri tarafından hemen benimsenerek kabul olunmuştur. Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları; canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mertebelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.  Milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci sene-i devriyesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 29 Ekim 1923’ün Türk milletinin şanlı tarihinin çok önemli dönüm noktası olduğunu vurgulayan Karaduman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize beraberliğimize ve geleceğimize kasteden odakların her türlü saldırıları milletimizin sımsıkı kenetlenerek kararlı duruşuyla hedefine asla ulaşamadı, ulaşamayacaktır. Milletimiz cesareti ve kararlı duruşuyla, şer odaklarını hezimete uğratırken, milli irade ruhunun 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu tün dünyaya deflarca göstermiştir. Cumhuriyetin ilanından sonra, özellikle AK Parti döneminde bir çok alanda çok önemli mesafeler kateden Türkiye, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünyanın sayılı saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır. Milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Geçmişten günümüze hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymamasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimiz istikametindeki kararlı yürüyüşümüzü Allah’ın izni ile hiçbir güç durduramayacaktır. Dostlarımızın desteği, mazlumların duası, milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız.

Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahraman şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum.”

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, “Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakarlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetin 95. yılını kutlarken, yeni bir çağın eşiğinde büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmıştır. Bu hazımsızlığın neticesi olan saldırılar aralıksız devam ediyor. Milletimiz 95 yıl önce göstermiş olduğu büyük bir cesaret, fedakarlık ve irade örneği ile kurduğu Cumhuriyeti her zaman korudu ve korumaya devam edecek. Halkımız bizlerin özgürlüğünü ve Cumhuriyetimizi hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya her zaman gösterdi ve gerektiğinde tekrar gösterecektir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetin sunduğu, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyetin oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle hareket etmeliyiz. ” ifadelerini kullandı.

İkiz; “ Cumhuriyetimizin kurulmasında ilk kıvılcımın çakıldığı bir Havzalı olarak Cumhuriyetimizin 95. yaşına ulaşmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bugün bir kez daha; 95 yıl önce yazılan destanın, yakılan bağımsızlık meşalesinin, dün olduğu gibi yarın da bize yol gösterici olacağını haykırıyoruz.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’umuzdan başlattığı hürriyet mücadelesinin, hiçbir koşulda sahipsiz bırakılmayacağını, emperyalistler ve onun yerli işbirlikçilerine göstermek bugünün en büyük görevidir.

Çünkü 29 Ekim, Anadolu’nun teslimiyete ve esarete isyanıdır.

Çünkü 29 Ekim, ulusumuzun ihanete ve mandacılığa başkaldırısıdır.

Çünkü 29 Ekim, Türk milletinin gericiliğe ve çürümüşlüğe itirazıdır!

Yaklaşık bir asır önce bu topraklarda hezimete uğrayan emperyalist güçler, onlarla amaç birliği yapan gerici-bölücü ihanet odakları, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet yıkıcılığı için var güçleriyle çalışıyor.

Türk milleti bugüne dek, Cumhuriyet’ine ve onun temel ilkelerine sahip çıkarak bu saldırılara göğüs gerebilmiştir. Bu mücadelede bize yol gösteren, bizlere güç veren Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun bize mirası olan akıl ve bilim yolu olmuştur. Bu durum, Cumhuriyet’imizin, bölünmez bir bütün olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ve hepsinden önemlisi milletimizin sahipliğinde, sonsuza dek yaşayacağına olan inancımızı güçlendiriyor.

Bu düşüncelerle; kahraman ulusumuzun en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyetimiz uğruna can vermiş, bedel ödemiş, herkesi şükran ve minnetle anıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,“29 Ekim 1923’te kanları ve canlarıyla, milli iradenin önünde hiçbir güç tanımadığını tüm Dünya’ya ilan eden milletimiz, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet’in ilanının 95. yıldönümünde de içindeki ruhu diri tutmakta ve bağımsızlığını hedef alan odaklara gereken cevabı en net biçimde vermektedir.

Cumhuriyet tarihimiz, milletimizin zor zamanlarda ortaya koyduğu kararlılığının, mücadelesinin, ayağa kalkışının, dirilişinin, yükselişinin sayısız örnekleriyle doludur. İşte bu nedenle bir asra yaklaşan Cumhuriyet tarihimiz, bugünümüze umut, geleceğimize ilham olmaktadır. Ülkemizi, Cumhuriyet’imizin 100. yılına bugünkünden çok daha güçlü bir şekilde taşımak üzere ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Geçmişte verdiğimiz istiklal mücadelesini 1923’te Cumhuriyet’i ilan ederek nasıl taçlandırdıysak, bugün de aynı şekilde verdiğimiz mücadeleyi 100.yıl hedeflerimize ulaşarak zirveye taşıyacağız. 2023, ülkemizin her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşınması ve birlik, beraberlik, kardeşlik ruhunun en üst seviyeye çıkarılması açısından önemli bir merhale olacaktır.

Bugün aynı zamanda tüm Dünya’nın gözlerini İstanbul’a çevirerek hayranlıkla izlediği gururlu bir günü milletimizle birlikte yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin bu gurur gününde, Dünya’nın en büyük havalimanı unvanına sahip İstanbul 3. Havalimanı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. İstanbul 3. Havalimanı, Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, “Yalnızca bir havalimanı değil, bir zafer anıtıdır.”

Milletimizin eseri ve cumhurun iradesinin tecessüm etmiş hali olan Cumhuriyet’imizin korunması ve yaşatılması, 81 milyon vatandaşımızın ortak vazifesidir. Bu nedenle her birimize düşen, bu mirasa sahip çıkmak, fedakârca çok çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”                                            

ADD Samsun Şubesi, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserim’’ dediği ve en büyük bayram ilan ettiği Cumhuriyetimizin 95. Yılı, Tüm Milletimize kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal 28 Ekim 1923 de ”Beyler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” derken Türk Milletine en yakışır yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu biliyor ve inanıyordu.

O; 19 Mayıs 1919 da Anadolu’nun dört bir yanında ufak ufak yanan çoban ateşlerini bir yangına dönüştürdüğünde, Tüm mazlum milletlere örnek olacak Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesini verirken sadece Milletine güvendi. Sırtını ona yasladı.

O sadece bağımsızlığı tehlikeye girmiş Milletini emperyal güçlerden kurtaran bir asker olmadı. Bu kurtuluş mücadelesini, Türk Milletinin çağdaş dünya ile bütünleşmesini sağlayan ”Cumhuriyet” rejiminin kurulması ile taçlandıran büyük bir devlet adamı, önder oldu.

Çünkü Cumhuriyet felsefesinde;  insan hakları, demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındırıyordu ve Türk Milletine en yakışandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını” söylerken, gelecek kuşaklara “cumhuriyetin savunulması” görevini de vermişti. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümümde, onu her zamankinden daha kararlı ve dirençli olarak koruma ve kollama azmi içinde kutluyoruz.

Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegâne temeli olan cumhuriyetimiz tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaktadır. Harici ve dâhili bedhahlar, cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 95 yıllık kazanımlarına saldırılmakta, her geriye doğru savrulma bir başarı olarak halkımıza sunulmaktadır.

Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği  ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve geleceğimiz çocuklarımıza borcumuz var.

İzlenecek yol bellidir. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi içinde hepsi yatmaktadır. Milli Misak sınırları içinde tam bağımsız ve Milli Egemen bir devlet yapımıza sahip çıkmak her birimizin görevidir. Bu bizim damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ve gün bir arada olma ve dayanışma günüdür.

Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı Çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, İlke ve Devrimlerinin Işığında hiç durmadan yürüyeceğimize AND içiyoruz.

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarına ’Cumhuriyeti kuranların onu korumaya da muktedir’ olduğunu tekrar tekrar hatırlatmalıyız.

Bu duygularla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, özlemle anıyor; manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz. Cumhuriyetimiz nice 95 yıllara erişecektir.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük küçük, genç yaşlı tüm halkımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmıştır.” diyen Yılmaz, “Tarihimiz, kazanımlarımız bizim için her zaman onur kaynağımız olmuştur. Tüm olumsuz şartlara rağmen 95 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti’nin azmi, bağımsızlık ve egemenlik kararlılığı, birlik, beraberliği sayesinde kurulmuştur. Bu büyük emaneti korumak, tüm değerleriyle gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Güçlü Türkiye, Cumhuriyet bünyesinde milletiyle dimdik ayaktadır ilelebet de payidar kalacaktır.” diye konuştu.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ ÜRETECEĞİZ”

Milletvekili Yılmaz mesajında, “Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları her zaman boşa çıkacaktır.” vurgusunu yaparak, “O eşsiz Milli Ruh, hepimizin içine işlemiştir. Gün geçtikçe daha da perçinleşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolay kurulmadığını hiç kimse unutmamalı! Geçmişte ülkemizi işgal altına almak isteyenlerin kirli emelleri hala bitmedi, bitmeyecek de. Türkiye güçlendikçe, gücüne güç kattıkça, dünyanın önde gelen söz sahibi ülkeleri arasında olmayı sürdürdükçe sürekli hedefte olacaktır. Bunun için çok çalışacağız, üreteceğiz kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda taviz vermeyeceğiz. Hiç kimse birlik ve beraberliğinizi bozamayacak, ülkemizin güçlenmesini engelleyemeyecektir.” görüşüne yer verdi.

”CUMHURİYET HEPİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR”

Yılmaz mesajına şöyle devam etti; “Tarih sayfaları hepimizin ders çıkarması gereken bir çok olaylarla doludur. Hepimizin şehitlerimize, bu ülke için büyük fedakarlıklarda bulunmuş kahramanlarımıza borcu vardır. Devraldığımız ve şu an taşıdığımız emaneti en iyi şekilde koruyarak, yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımamız gerekmektedir. Cumhuriyet hepimizin vazgeçilmez ortak paydasıdır. Bu paydanın özünün ne olduğunu, ne anlama geldiğini nasıl korunması gerektiğini her bir Türk Vatandaşı en iyi şekilde bilmektedir. Ülkemize yönelik içeride ve dışarıda birçok kirli hesap yapıldığına yaşayarak tanık oluyoruz. Türkiye üzerinde tarih boyunca çeşitli oyunlar oynanmış ve her seferinde bu oyunlar bozulmuştur. Halkımız sağduyusunu hiç bir zaman kaybetmemiş, vatanı için elinden gelen her şeyi yapmıştır.  Bölgemizde birçok acıların yaşandığını görüyoruz. Dünya farklı ve acı bir süreçten geçiyor. Bunun için egemenlik ve bağımsızlık noktasında hiç bir taviz vermeden, gücümüze güç katarak ilerlememiz büyük bir zaruret. Türkiye şuan büyük hedefler ortaya koydu. Cumhuriyetimizin 100. Yıl’ına 2023’e hızlı adımlarla koşuyor. Hedeflerimiz büyük, hedeflerimiz inancımızla güçlü. Hepimiz çok çalışıp üzerimize düşeni yerine getirmekte tereddüt etmeyeceğiz. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete giriyor. Türkiye artık Dünya’da ses getiren projelerle kendinden söz ettiriyor. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bu yıl 95. yıldönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Bugün de geçmişte kazandığımız bu değerlerimizi sürdürme günüdür. Devletimize ve milletimize karşı yürütülen oyunları hep birlikte aşarak birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ve 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

HEDEFE KATKI SAĞLAYACAK PROJELER

Cumhuriyetin 100 yılı ve 2023 hedeflerine ulaşılması için çalıştıklarını belirten Başkan Genç, “Devletimiz ve hükümetimiz bir yandan ülkemizi hedeflerine ulaştırmak ve yeniden dünyanın öncü devleti yapmak için çalışırken, bizler de her alanda yaptığımız çalışmalarla devletimizin hedeflerine ulaşması için katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Şehrimizde yaptığımız her yatırım hedefimize bizi biraz daha yaklaştırıyor. Daha önce yaptığımız yatırımlar ve devam etmekte olan eğitim, kültür, spor, kentsel dönüşüm gibi projelerin hepsi hedefimize ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİNİN DOĞDUĞU TARİH

Mesajında, “Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir” diyen Başkan Genç, şunları söyledi: “29 Ekim, demokrasinin doğduğu tarihtir. Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetin 94. yılını hep birlikte idrak ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade eder, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutlarım.”

Samsun MHP İl Başkanı Taner Tekin, “95. Yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet’in, Türk Milliyetçiliğinin bu kutlu ateşinin eseri olduğu asla hafızalardan çıkarılmamalıdır. Anadolu topraklarını yurt bellediğimiz günden itibaren Türklüğü bu topraklardan ve tarih sahnesinden silmek için yılmadan yapılan haince saldırıların en önemli örneklerinden biri olan Sevr’i imzalatarak Türk’ün boynuna esaret zinciri vurma teşebbüsünde bulunan Emperyalist güçlere karşı Türk milleti destansı İstiklal Savaşıyla tarihinin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan ayağa sallamış ve sarsmıştır. Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyetinin ilanıyla verilmiştir. Tek bayrak, Tek Devlet, Tek millet, Tek vatan anlayışı ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin varlığı ile devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, zulme boyun eğmeyen, esareti asla kabul etmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirasıdır ve her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanettir. Bu emanet, dünyada eşi olmayan bir şahlanışın eseridir. Bu esere sahip çıkmak ise Türk Milletinin en asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere gelmesinde emeği geçen gazilerimize, bu uğurda şehadet şerbeti içerek bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber