Samsun protokolünden Regaip Kandili mesajı

Samsun protokolünden Regaip Kandili mesajı
17.02.2021
A+
A-

Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip Kandili için Samsun protokolü bu özel gün için kutlama mesajları yayımladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Rahmet, mağfiret ve bereketin yeryüzünü kuşattığı mübarek Üç Aylar’a girmiş bulunuyoruz. Millet olarak bu manevi mevsime girişimizin habercisi Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmanın huzurunu ve tarifsiz sevincini yaşıyoruz.

Regaib Kandili, rağbetimizin yalnızca yaratıcımıza olması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatan, özümüze dönüşün ve manevi dirilişimizin sembolüdür. İçinden geçtiğimiz bu kutlu zaman dilimlerini ruhlarımızın arınışının, dayanışma duygularımızın ve kardeşliğimizin daha da pekişmesinin vesilesi olarak görmeliyiz.

İdrak edeceğimiz Mübarek Regaib Kandili’nin ve Üç Aylar’ın; insanlığın büyük imtihanlarından biri olan ve etkilerini her alanda hissettiren koronavirüs salgınından kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum. Sıkıntı ve musibetleri sabır ve tevekkül ile aşacağımıza, bu mübarek aylarda edeceğimiz dualarla tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Duaların geri çevrilmeyeceğinin müjdelendiği bu özel günlerde; ülkemizin farklı cephelerde verdiği mücadelenin başarıya ulaşması, milletimizin sıhhat ve afiyeti, sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde mukaddesatımız uğruna canları pahasına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin zaferi için ellerimizi semaya kaldırıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu müstesna gecenin bereket ikliminin insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır” dedi.

Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Demirtaş, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı.

Kandillerin, insanların kalplerin birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını arttıran, çok özel geceler olduğuna işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şunları kaydetti; “Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün Türk İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber