Samsun protokolünden Kurban Bayramı mesajı

Samsun protokolünden Kurban Bayramı mesajı
19.07.2021
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Bayramlar; paylaşmanın bereketini, kardeşliğin bizleri bir kılan ruhunu hissettiğimiz, millet olarak aramızdaki sevgi bağlarını kuvvetlendiren özel günlerdir. Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı zirveye taşıyan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın sevincini yaşıyor, bizleri sağlık içinde bir bayrama daha eriştirdiği için Rabb’imize sonsuz hamdediyorum.

Özü itibarıyla Kurban ibadeti ve sevinç kaynağı olarak Bayram, millet bilincimizi güçlendirmekte ve birbirimize kalben yakın olmanın önemini, paylaşmanın değerini hatırlatmaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun şekilde idrak etmeli, ihtiyaç sahiplerini gözetmeli ve onların yanında olmalıyız.

Bu Kurban Bayramı’nın, insanlığı büyük sıkıntılarla baş başa bırakan koronavirüs salgınının etkisi altında idrak ettiğimiz son bayramımız olmasını diliyorum. Kendimiz, ailemiz ve çevremiz için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Tıpkı salgın öncesi dönemde olduğu gibi büyüklerimizin ellerini öpeceğimiz, birbirimize sıkı sıkıya sarılacağımız sağlıklı günlerin yakın olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum. Kurban Bayramı için yollara çıkan tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen uymalarını istirham ediyor, yollarının açık olmasını diliyorum.

Bizleri manevi iklimiyle kuşatan mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, Kurban Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanlığı, “Yaşadığımız pandemi sürecinde aşılama çalışmalarının dünyaya örnek bir hızla devam etmesi neticesinde bu Kurban Bayramı’nı normalleşme döneminde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Bayramlar eş, dost, akraba ve komşuların ziyaret edildiği günlerdir. Bayramlar yetimlerin ve buruk gönüllerin iyileştirildiği, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatıldığı günlerdir. Bayramlar çocukların sevindirildiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı günlerdir. Bu günlerde sevdiklerimizle bir araya gelelim, onların gönüllerini hoş edelim ama Temizlik, Maske, Mesafe kurallarından ödün vermeyelim.

Bu vesileyle, Tüm sağlık çalışanlarının Samsun halkının Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bayramın kentimize, ülkemize ve İslâm âlemine barış, sağlık, huzur, mutluluklar getirmesini, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Pandemi sürecinde bayramlaşmalarımızı sosyal mesafeye dikkat ederek, özellikle yaşlılarımızın sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde kutlayalım. Bu bayramda sağlığımızı, çocuklarımızı, büyüklerimizi pandemiye kurban etmeyelim.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Toplumların kaynaştığı, insanların birbiriyle yakınlaştığı; birlik ve beraberliğin vesilesi olan bir bayrama daha ulaşmış olmanın mutluluğunu paylaşmak üzere; daha mutlu, daha sağlıklı nice bayramlara beraberce ulaşabilmemiz dileğiyle mübarek Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Rabbimize yaklaşmamıza vesile olan Kurban Bayramı’nın ülkemiz, tüm Müslüman âlemi ve bütün bir insanlık adına hayırlar getirmesini Yüce Mevlâ’mdan niyaz ediyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramı’nız mübarek olsun.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci “Sevgili hemşehrilerim, Toplumumuzu birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgi duygularıyla çevreleyen bu Kurban Bayramı’nı da maalesef pandeminin gölgesinde geçiriyoruz. Zorlu bir pandemi süreci sonrası normalleşme adımlarının atıldığı şu günlerde bayram coşkusunu sevdiklerimizle sağ duyumuzu kaybetmeden yaşayacağımıza inancım tam. Bu bayram da maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymalıyız. Bu kurallar kucaklaşmamıza engel olsa da, her bayram toplumsal dayanışmamızı daha da artırmaya devam edeceğiz.

Atakumlular özellikle pandemi döneminin başından bu yana müthiş bir dayanışma örneği ortaya koydu. Biz de, Paylaşım Merkezimiz (PAYMER) vasıtasıyla elimizden gelen tüm desteği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz. Kurban Bayramı ise, ihtiyaç sahipleri ile paylaşmanın manevi huzurunu yaşayabileceğimiz önemli bir bayram. Bu anlayışla, her zaman ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın yanında olan PAYMER’e yapacağınız bağışlarla dayanışma ruhunun en canlı örneğini yeniden sergileyebiliriz. Kurban Bayramı’nın da bu dayanışmanın katlanarak artmasına neden olacağına yürekten inanıyorum. Hiç kuşkusuz bayramlar birlik ve dayanışma duygusu herkesi sardığında bir anlam ifade eder. Bu duygularla, komşuluk hukukunu en iyi şekilde yaşamımıza fırsat veren Kurban Bayramımızı kutluyor ülkemize, milletimize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik getirmesini diliyorum.”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dostluğu, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü kalplerde buluşturan Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Kurban berekettir, kurban yoksulların sevindirilmesidir. En önemlisi de Allah ile kul arasındaki bağın kuvvetlendirilmesidir.
Toplumsal birlik ve beraberliğin yaşandığı bayramlar, bir milletin önemli değerlerindendir. Dargınlıkların unutulduğu, kucaklaşmanın ve kaynaşmanın en özel olduğu anlardır.
Mübarek bayramımızın, idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Kendimizin, ailemizin ve sevdiklerimizin sağlığı için gerekli tedbirlere riayet ederek mutlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim. Sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ve yardımlaşma duygusunun öne çıktığı bayramlarımız, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ile mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir.
Millet olarak sahip olduğumuz en büyük hasletlerden olan merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları bayramlar vesilesiyle canlı tutulmalıdır. Bu önemli günlerde ortak değerler etrafında kenetlenmeli ve insanlarımızın sevincine ortak olunduğu gibi darlık ve sıkıntılarına da duyarsız kalmamalıyız. Bu bakımdan yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel şekliyle icra edilip yaşatıldığı bir zaman zarfı olarak Kurban Bayramı’na yüklediğimiz anlam ile verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır.
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Manevi bütünlük, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesile olan bayramlar özü benimsenerek, gerekleri yerine getirilerek icra edilmelidir.
Biz sevgiyle yoğrulmuş bir milletiz. Biriz, birliğimiz güçlenerek daha da gelişmekte, herkesi kıskandırmaktadır. Türkiye, aziz milletiyle gücüne güç katarak durmadan ilerlemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle kestiğimiz kurban ve dualarımızın kabul olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Milletimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla gönülden tebrik ediyo, sizleri muhabbetle kucaklıyorum. Rabbime, bizleri bir Kurban Bayramı’na daha kavuşturduğu için şükrediyorum. Paylaştıkça daha da güzelleşen bayramlarımız; kardeşliğimizi, dayanışmamızı, birlik ve beraberliğimizi yenilememiz ve daha da pekiştirmemizin vesilesidir. Her daim olduğu gibi bu bayramda da gönlümüzü birbirimize açarak ihtiyaç sahibi ailelerin hanelerine sevinç taşımalıyız.

Bizim bayramlarımız coşku, sevinç ve muhabbetle geçer. Dünyanın tamamını etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl Kurban Bayramı’nı buruk şekilde yapmıştık. Bu yıl ise normalleşme adımlarının atılmasıyla bayramı biraz daha iyi şartlarda geçiriyoruz. Fakat bu mücadelede rehavete kapılmadan hep birlikte tedbirleri elden bırakmamalıyız. Temizlik, maske, mesafe ve aşılama koronavirüsle mücadelede çok önemli etkenler. Hamdolsun şu anda aşılamada da gayet iyi seviyedeyiz. Yerli aşımızı da yıl sonuna kadar kullanıma hazır hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Her bir vatandaşımızın hayatı bizim için çok değerlidir. Bu nedenle hep birlikte tedbirlere uymaya devam ederek, aşı olarak bu süreci başarılı şekilde aşacağımıza inanıyorum.

Aziz hemşehrilerim; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, salgın sürecinde tüm imkanlarını seferber ederek sağladığı desteklerle milletimizin yanında oldu, olmaya da devam ediyor. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için çaba ortaya konuldu. Tüm bu zorlu sürece rağmen ülkemiz ekonomide gösterdiği büyüme oranlarıyla önemli bir başarı sağlamıştır.

Türkiye, son 19 yılda ortaya konulan vizyon ve yatırımlarla gelişiyor, büyümeye devam ediyor. Samsun’da olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında nice eserler kazandırarak milletimizin hizmetine sunduk. Hükümetimizin sağladığı güven, istikrar ve huzurla hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Üretimi ve ihracatı artırarak, istihdam alanlarını daha da genişleterek ekonomimizi daha iyi seviyeye getirerek büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası yolunda dev adımlar atıyor, 2023 hedeflerimiz doğrultusnda kararlı şekilde yürüyoruz. Türkiye, bugün sadece sınırları içerisinde değil, Mavi Vatan’da, Suriye’de, Irak’ta ve Libya’da haklarını savunurken mazlum coğrafyalarda da ümmetin yardım eli, umudu olmuştur.

Bu düşüncelerle Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarının bayramlarını tebrik ediyorum. Gazilerimizi şükranla selamlıyor, sağlılı ömür diliyor, bayramlarını kutluyorum. Bayram ziyareti için yola çıkan tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına riayet etmelerini ve dikkatli olmalarını rica ediyorum. Kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Bayramınız mübarek olsun”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günleridir. Küslerin barıştığı, sevdiklerimizle yan yana olduğumuz, rahmet, bereket ve şefkat dolu bu günlere ulaşmış olmanın sevinci içerisindeyiz. Pandemi sebebiyle uzun süre evlerimizde kaldık, büyüklerimizin ellerini öpüp küçüklerimizin bayram heyecanına ortak olamadık. İnşallah bu bayram, tedbiri elden bırakmadan sevdiklerimizin yanına gidebilecek, bir nebze hasret gidererek bayram sevincine birlikte ortak olacağız” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bayramlar; sevgi, barış, huzur, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun pekiştirilmesine vesile olan önemli günlerdir. Bizleri birbirimize bağlar, kardeşlik bağımızı güçlendirir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımız uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürümüş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Kurban Bayramı’mızın tüm İslam alemi için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum. Bütün Çarşambalı hemşehrilerimizin ve İslam aleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Hayırlı bayramlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber