Samsun protokolünden kurban bayramı mesajı

Samsun protokolünden kurban bayramı mesajı
30.07.2020
A+
A-

Samsun protokolü ve başta Samsun Valisi Zülkif Dağlı olmak üzere, kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı: “Bizleri manevi iklimiyle saran, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, milli birlik ve beraberliğimizin önemli sembollerinden olan bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Kardeşliği, merhameti, iyiliği ve paylaşmayı öğütleyen inancımızın gereğine uygun olarak, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı bu müstesna günler, dargınlık ve kırgınlıklarımızı bir kenara bırakarak sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularımızı en yoğun şekilde güçlendirmemizi sağlayacaktır.

Tüm dünyayı etkilemeye devam eden Koronavirüs (COVİD-19) salgınında ülkemizin verdiği başarılı mücadele, uluslararası alanda takdir kazanmıştır. Bu başarımızın devam edebilmesi için bütün vatandaşlarımızın koronivirüsle mücadelede belirlenen kurallara dikkat ve titizlik göstermeleri büyük önem arz etmektedir. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak adına bayram süresince de tedbiri elden bırakmadan maske, mesafe ve temizlik önlemlerine riayet edecek olan Samsunlu hemşehrilerime şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Bayram sevincimizin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için vatandaşlarımıza trafikte daha dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını özellikle istirham ediyorum.

Samsun Valiliğimiz olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız eliyle gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bayram süresince görevi başında olacak güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personelimiz başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı mesailer diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere Samsunlu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor; tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ve yardımlaşma duygusunun öne çıktığı bayramlarımız, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ile mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir.
Millet olarak sahip olduğumuz en büyük hasletlerden olan merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları bayramlar vesilesiyle canlı tutulmalıdır. Bu önemli günlerde ortak değerler etrafında kenetlenmeli ve insanlarımızın sevincine ortak olunduğu gibi darlık ve sıkıntılarına da duyarsız kalmamalıyız. Bu bakımdan yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel şekliyle icra edilip yaşatıldığı bir zaman zarfı olarak Kurban Bayramı’na yüklediğimiz anlam ile verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır.
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Manevi bütünlük, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesile olan bayramlar özü benimsenerek, gerekleri yerine getirilerek icra edilmelidir.
Biz sevgiyle yoğrulmuş bir milletiz. Biriz, birliğimiz güçlenerek daha da gelişmekte, herkesi kıskandırmaktadır. Türkiye, aziz milletiyle gücüne güç katarak durmadan ilerlemektedir.
2020 yılında dünyada ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle hepimiz zor günler geçirdik. Alınan önlemlere mutlaka riayet etmemiz, özellikle sosyal mesafe, hijyen ve maske konusuna dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu bayramda sevdiklerimizin sağlığını korumak için gerekli tüm önlemleri her bir vatandaşımızın uygulaması gereklidir.
Bu duygu ve düşüncelerle kestiğimiz kurban ve dualarımızın kabul olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Sağlık, huzur ve mutlulukla dolu bir bayramı ülke olarak yaşamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu üzerinde yaşadığımız aziz vatanın ortak değerlerinden olan dayanışma ve kardeşlik duygularını arttırmaya vesile olan bu mübarek bayram günleri birlik ve beraberliğimiz açısından büyük öneme sahiptir. Üzerinde yaşadığımız bu güzel vatan toprağının, inancında ve kültüründe var olan bu duygularla yarınlara güvenle bakabiliriz. Örneğine rastlanmayan bir hoşgörü kültürüne sahip olan bu topraklarda, etkisinden tam olarak kurtulamadığımız korona virüs salgınına karşı bayram günlerinde de tedbiri elden bırakmayacağımıza inancım tamdır. Bayram coşkusunu ve sevincini yaşarken, salgın hastalık nedeniyle uymak zorunda olduğumuz kuralları da hiç unutmayalım. Mesafe, maske ve temizlik kuralı başta olmak üzere, alınmış olan tedbirleri günlük hayatımızın bir parçası olarak Bayramda da özenle uygulayalım. Bu vesile ile başta İlkadımlı hemşehrilerim olmak üzere tüm Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Millet olma bilincimizi tazeleyen, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı zirveye taşıyan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve sevincini yaşıyoruz. Mübarek Kurban Bayramı, Dünya’nın çeşitli yerlerindeki bütün Müslümanları aynı duygu ve değerlerde buluşturmaktadır. Paylaşmanın bereketine inanan bir millet olarak bizim için bayramlar büyük önem taşımaktadır. Kurban Bayramı, kalbi yakınlaşmamıza vesiledir.

Kurban ibadeti ve idrak ettiğimiz Bayram, birbirimize daha fazla kenetlenmemizi sağlamakta, tüm zorluklara karşı tek vücut olmamızı, paylaşmanın kıymetini ve bizi biz yapan değerleri hatırlatmaktadır.

Bir süredir hayatımızda olan koronavirüs salgınının etkisi devam ederken idrak ettiğimiz bu bayramda da temizlik, maske ve mesafe kuralına tavizsiz uymalıyız. Covid-19 pandemisiyle geçecek ilk Kurban Bayramı’nın salgının gölgesinde geçen son bayram olmasını temenni ediyorum. Kendimiz, ailemiz ve çevremiz için bu bayramda daha titiz davranmamız gerekiyor, bugüne kadarki mücadelemizin başarıyla sonuçlanmasının buna bağlı olduğunu unutmayalım. Ayrıca bayram ziyareti için yola çıkan tüm vatandaşlarımızın gidiş ve dönüş yolunda trafik kurallarına dikkat etmeleri, sevincimizin yasa dönüşmemesi için özellikle önem taşımaktadır.

Sevdiklerimizle yeniden buluşacağımız, büyüklerimizin ellerini öpeceğimiz, birbirimize sıkı sıkıya sarılacağımız, çocukların neşeli sesleri arasında bayramı tüm coşkusuyla yaşayacağımız sağlıklı ve huzurlu günlere milletçe erişmemizi Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.

Bayramların tüm Dünya’da ruhuna uygun şekilde, kardeşlik ve dayanışma içinde idrak edilmesi dileğiyle; bizleri manevi iklimiyle saran, ortak bir ruh ve heyecanla kaynaştıran Kurban Bayramı’nın ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, Kurban Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Bu bayramda da millet olarak en büyük gücümüz olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı daha da pekiştireceğimize inanıyorum. Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtuluşumuza vesile olmasını, milletimizle birlikte tüm İslam Âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Dini bayramlarımız aile büyüklerimiz başta olmak üzere birbirimizi ziyaret ettiğimiz, hep birarada olduğumuz özel günlerdir. Ancak bu bayrama da pandemi riskini yaşayarak giriyoruz. Koronavirüs salgını devam ediyor. Vatandaşlarımızdan bayramlaşırken,
kurban keserken çok dikkatli olmalarını, temizlik, maske, mesafe konularında hassasiyetle hareket etmelerini özellikle rica ediyorum. Her birimizin sağlığı için, pandemi süreci boyunca yaptığımız fedakarlıkların karşılığını bulması için lütfen hepimiz üzerimize düşeni yapalım.

Pandemi sürecinde çoğu ülke vatandaşlarının tedavisinde bile zorlanırken Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, süreci yönetmedeki başarısıyla ön plana çıkmıştır. Her bir vatandaşı için seferber olan devletimiz, mağduriyet yaşamamaları için tüm imkanları devreye aldı, almayada devam ediyor. Özellikle ücretsiz sağlık hizmetinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız nakdi yardımlar, esnaflarımıza destekler ve bir çok sektör ile ilgili açıklanan destek paketleri hemen, gecikmeden devreye sokuldu. Milletimiz için tüm bu imkanları seferber eden hükümetimiz, hizmetlerine de hız kesmeden devam etti. Sağlık, savunma sanayi, tarım, eğitim, ulaşım gibi bir çok alanda atılımlar yapılıp, sayısız yatırımlar hizmete açılırken, bazı projelerin ise temeli atıldı. Biz ülkemize ve milletimize her alanda en güzel hizmetleri vermenin gayreti içerisindeyiz.

Bir yandan 18 yıldır ülkemize sayısız dev eserler kazandırarak milletimize hizmet yarışında hız kesmeden yolumuza devam ederken, diğer taraftan da ecdadımızın emanetlerine sahip çıkma noktasında gereğini yapmaktan hiçbir zaman geri durmadık. İşte bunun son örneği Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılarak camii olması. Bu adımla bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Millet olarak bugün yeni bir diriliş mücadelesi veriyoruz. Bugüne kadar ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Ülkemizin egemenlik hakkı konusunda attığımız bu adımlar, tarihimizin en şanlı sayfaları arasında yer alacaktır. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılması kararını uygulamaya koyan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum.

Gelecek günler millet olarak hepimiz için daha aydınlık olacaktır. Bu düşüncelerle ülkemizin, hemşehrilerimizin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Ülkemiz ve dünya için zor geçen bir yılın ardından Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı, toplumların sosyal bağlarının kuvvetlendiği özel bir gündür. Ülkemizin başta sağlık ve ekonomi olmak üzere, siyasi ve manevi olarak içinde bulunduğu bu dar boğazda; devletin, gücünün ve Milleti bütünleştirme, birlik ve beraberliği pekiştirme rolünün önemini çok daha iyi anladık. Türk milleti, felaket söylemleriyle dirliğimizi dağıtan; tehdit ve korkuyla irademizi tahakküm altına almaya çalışanlara rağmen inatla hiçbir kutuplaştırmaya alet olmamalıdır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde olduğu gibi, gücü yeten herkes bu birlikteliğe, yardımlaşmaya ve paylaşmaya devam etmelidir.

Yüce Allah’tan Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemi için mübarek olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber