Samsun protokolünden anneler günü mesajları

Samsun protokolünden anneler günü mesajları
12.05.2018
A+
A-

Samsun’da Anneler Günü dolayısıyla Samsun Milletvekilleri ve diğer siyasiler anma mesajları yayınladı.

Yayınladıkları mesajlarda Samsun Protokol Üyeleri ve siyasileri, şunları dile getirdi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı; “Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Başta Şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ellerinden öpüyorum” ifadelerine yer verdi.

ANNELER BAŞ TACIMIZDIR

Annelerin baş tacı olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Dinimiz, annelerimize gösterilmesi gereken sevgi ve saygıyı açıkça ortaya koymaktadır. Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Bizleri aylarca karnında taşıyan, hastalığımızda başımızdan bir an olsun ayrılmayan, sevincimizle mutlu olan ve kederimizle dertlenen annelerimiz baş tacımızdır” ifadelerini kullandı.

EN DEĞERLİ EMANETİMİZ ŞEHİT ANNELERİ

Tüm annelerin kıymetli olduğunu ama şehit annelerinin ayrı bir öneme sahip olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “En değerli emanetlerimiz olan şehit annelerimiz, tüm milletimize bırakılmış ortak emanetlerdir. Bu vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını vermiş tüm şehitlerimizin annelerinin ellerinden öpüyorum. Şehit annelerimiz unutmasınlar ki benim gibi milyonlarca evlatları var. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Her gün aldığımız kadına şiddet haberlerine ‘Dur’ demek için elimizden geleni yapacağız. Kadına şiddetin olmadığı, her kadının özgürce yaşayabildiği bir dünya vazgeçilmezimiz olmalıdır. Bizleri 9 ay karnında taşıyan, doğduktan sonra gecelerce uykusuz kalarak bizi rahat ettirmeye çalışan annelerimize borcumuz büyüktür. Bizlere gösterdiği bu emekler için tüm anneler cennetliktir. Başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler gününü tüm içtenliğimle tebrik ediyorum”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Sevgi, saygı, cömertlik, sabır, merhamet, erdem ve fedakârlık gibi insanlığı ayakta tutan yüce duyguları besleyen; aile ve toplumlara, yetiştirdiği insanlar ile yol gösteren annelerimiz sağlıklı aile ve huzurlu toplumun mimarları olarak her birimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

Toplumların kaderini değiştiren, nice mücadele ve zaferlerin başkahramanı olan annelerimiz, milli ve manevi değerlerle yetişen nesillerle geleceğe dair umut tohumlarımızı toprağa atanlardır. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, ülkemize ve milletimize yararlı insanlar yetiştirmede kılavuz görevi gören annelerimizden aldığımız güçle müreffeh geleceğimize doğru emin adımlarla yürüyoruz.

İnancımız ve mensubu olduğumuz anlayışta annelik en kutsal vazifelerden biridir. Başımızın tacı, en değerli varlıklarımız olan annelerimizin çektiği türlü cefa, çile ve ortaya koydukları fedakârlıkları karşısında haklarını ödemek mümkün değildir. Bu günün, hürmetlerin en büyüğünü hak eden değerli annelerimizin kıymetini daha iyi anlamamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; ömürlerini ailelerine adayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile engelli anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyor; ahirete irtihal eden annelerimize Yüce Mevla’mdan rahmet, hayatta olan annelerimize sıhhat diliyorum.”

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Muharrem Göksel; “Bir ülkenin mutlu olabilmesinin yolu, annnelerin yüzünü güldürmekten geçer” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK HAZİNE ANNEDİR
Muharrem Göksel, anneler günü münasebetiyle yayımladığı mesajda; “Anneler, hayatımıza anlam katan en büyük değerlerimizdir, hazinemizdir. Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı olan annelerimiz, bizler için tek bir günde elbette anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir’ dedi.

CENNET ANALARIN AYAĞINDA
Göksel sözlerini şöyle sürdürdü; “Annelerin önemini belirtmek için yüce Peygamberimiz, ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ demiştir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. İnanıyorum ki, Türkiye’nin kardeşlik yolunda ilerlemesi, en çok annelerimizi mutlu etmekte ve en çok onları heyecanlandırmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun zulümlerden en çok etkilenenler, dramlardan en çok canı yananlar annelerdir” diye konuştu.

ANNELERİMİZE LAYIK OLALIM
Annelerin daha mutlu, daha güleryüzlü olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Göksel; “Bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır” şeklinde konuştu.

HAKLARI ASLA ÖDENMEZ
Göksel sözlerini şöyle tamamladı: “Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Annelerin önemi anlatmakla bitmez. Ben ebediyete intikal etmiş, başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayan bütün annelerimize sağlık içinde uzun ömür diliyor, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmelerini temenni ediyorum’

AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz;“Yaklaşık 3 yıl önce ebediyete uğurladığımız annemin yokluğunu her gün hissediyorum. Ama Anneler Günü olunca daha bir farklı oluyor. Rabbim bizler için büyük fedakarlıkları olan ve ebediyete intikal etmiş olan analarımızın mekanlarını cennet eylesin. Başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin bu özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum”

Atakum Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Bayram Çelik, “Sevginin, bağlılığın ve fedakarlığın eşsiz temsilcisi Sevgili Annelerimiz; bizleri yetiştirmek için çektiğiniz çileleri, gösterdiğiniz sabır ve sevgiyi ne kadar dile getirirsek de, hakkınızı ödeyemeyiz. Sizler sadece çocuk yetiştirmiyorsunuz. Varlığımızı borçlu olduğumuz, bizleri yaşama hazırlayan ilk öğretmenimiz, koruyucumuz, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım’’

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.