Samsun protokolünden 8 Mart mesajları

Samsun protokolünden 8 Mart mesajları
07.03.2022
A+
A-

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart’ta kutlanan uluslararası bir gündür. Bu nedenle Samsun protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “İnsanlığa her konuda yön gösteren inancımızda, kadim medeniyetimizde, tarihimizde ve kültürümüzde kadın önemli bir yere sahiptir. Geçmişten bugüne Türk kadını fedakârlığın, mücadelenin, emeğin sembolü olmuş, vatan savunmasında da en ön saflarda bulunmuş, cesaretiyle ve kahramanlığa adını tarihe yazdırmıştır.

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında, milletimizin geleceğe güvenle bakmasında kilit rolü olan kadınlar yurdumuzun dört bir tarafında azimle, gayretle çalışmaya devam etmekte; Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100. yılı olan 2023 yürüyüşümüze güç katmaktadır. Demokrasimizi daima ileriye taşımak, ülkemizi büyük hedefleriyle buluşturmak, ekonomik alanda bağımsızlık mücadelemize katkı sağlamak, gelecek nesillerimize bugünden daha güçlü bir Türkiye bırakmak bakımından kadınların üstlendiği sorumluluklar, aldıkları inisiyatifler yarınlar için umut vericidir.

Kadın kimi zaman; geleceğe istikamet çizen bir öğretmen, kimi zaman ekonomiye yön veren bir girişimci, kimi zaman ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran bir sporcu, kimi zaman tarlada alın teri döken bir çiftçi, kimi zaman öğrencilerine ilham veren bir akademisyen, kimi zaman ülkesini temsil eden bir diplomat olarak hayatın her alanında var olmaya, başarılarıyla milletimizin göğsünü kabartmaya devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak son 20 yılda hayata geçirdiğimiz reformlarla, yasal düzenlemelerle ve atılan somut adımlarla çalışma hayatında, işgücüne katılımda, istihdamda, eğitimde, siyasette, akademide, bürokraside ve sosyal alanda kadınların konumlarını daha da iyileştirdik, bugün de kadının statüsünü hak ve adalet eksenli anlayışla yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Son olarak Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan, hazırlıkları bir süredir Adalet Bakanlığımız tarafından sürdürülen ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yeni Reform Paketi’ ile kadına yönelik suçlarda cezalar artırılacak, saldırılarda somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranış indirime tabi olmayacak, ayrıca takım elbise, kravat takdir indirimi gerekçesi sayılamayacaktır. Reform paketi, tüm kadınlara yönelik yaralama ve kasten öldürme eyleminde cezaları artırdığından caydırıcılık fonksiyonu nedeniyle de önemli bir düzenlemedir. Kadınların ayrımcılığa, kötü muameleye, hak gaspına ve şiddete uğramaması için mücadelemizi ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle her platformda kararlılıkla sürdürüyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle; evlatlarını hain terör örgütünün elinden kurtarmak için kar, kış, yağmur, çamur, salgın demeden 918 gündür tuttukları nöbet ile kararlılığın sembolü haline gelen Diyarbakır Anneleri’nin, Hakkâri, Van, Muş, Şırnak gibi şehirlerimizde evlatları için direniş başlatan cesur annelerin evlatlarına kavuşmasını diliyorum.

Zulüm altındaki coğrafyalarda hakları ellerinden alınan kadınların güvende olacağı, mazlumun zalimin eline terk edilmeyeceği adil bir dünya diliyor, vatan için gözünü dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin muhterem anneleri ve eşleri ile engelli anneleri başta olmak üzere tüm kadınların bu özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Hayatın her alanında fedakarca çalışan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınların, annelerin merhametli, nezaketli, sevgi dolu gönlü dünyayı çok daha kıymetli kılmaktadır. Kadınlar her zaman önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almıştır. Aile kurumunun, toplumun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların değeri, emekleri tarif edilemez, hiç bir bedelle ödenemez. Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin kadın olduğu hiç bir zaman unutulmamalıdır.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmakta, mücadeleleri ise her zaman destek bulmaktadır. Günümüzde kadınlarımız, çağın gerekleri ve devletin sağladığı imkan, desteklerle her alanda kendini kanıtlamasını bilmiş, büyük başarılar sağlamıştır. Çalışma, siyaset hayatı gibi bir çok alanda kadınların yer alması için bir çok istisnai uygulamalar hayata geçirilmiş, ayrıcalıklar tanınmıştır. Demokrasinin gelişmesi ve insan haklarına verilen önemin artmasıyla birlikte, kadın hakları mücadelesinde önemli mesafeler alınmış, alınmaya da devam edilmektedir.

Toplum, birey olarak şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeli ve hayatımızdan bu anlayışı mutlaka çıkarmalıyız. Kadın haklarının daha da iyileştirilmesi, özellikle kadınların fiziksel şiddetin yanında, psikolojik şiddetten de korunması için her türlü çalışma yapılmakta, gerekli önemler alınmaktadır. El ele vererek toplumdan şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Dinimizde de hanımlara gerekli değerin verilmesi net bir şekilde belirtilmekte ve önemli tavsiyelerde bulunulmaktadır. Her bireye olması gerektiği gibi kadınlara sevgiyle yaklaşmalı, hakları gözetilmeli, incitilmemeli her alanda imkanlar ölçüsünde önlerinin açılmasını sağlamalıyız.

AK Parti İktidarı döneminde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve reformlar kadınlarımıza verilen değerin en büyük göstergelerinden biridir. Hayatın her alanında başarı ile en önde olan kadınların yaşamlarının kolaylaştırılması için ciddi adımlar atılmıştır. En son Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Yeni Reform Paketi’, caydırıcılığı artıracak ve birçok eksikliği de giderecektir. Başarı hikayeleri yazan, her zaman yanımızda güçlü bir şekilde yer alan, bizlere destek ve örnek olan kadınlar ayrımsız baş tacıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en işten dileklerimizle kutlar, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu başarılarla dolu bir hayat dilerim.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ‘’Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. 8 Mart 1957’de ABD’nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma şartları için grev yaparken hayatlarını kaybeden emekçi kadınların mücadelesi, tüm kadınların hak arayışında simge olmuştur. Bu özel gün, dünya kadınlarının toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatta yaşadıkları adaletsizliğe karşı verdikleri ortak mücadelenin vücut bulmuş halidir.

Ülkemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan devrimlerle Türk kadını birçok ülke kadınından önce önemli haklar elde etti.1930 yılından itibaren seçme ve seçilme hakkını elde ederek ülke yönetiminde söz almaya başlayan Türk kadının bugün geldiği noktada yaşadıklarını hep birlikte sorgulamamız gerekiyor. Özellikle kadının toplumda yaşadığı baskı ve engellemeler, kadına uygulanan şiddet haberlerin ardı ardına yer alması son derece üzücü. Ve bizim konu üzerinde kalıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Biz Atakum Belediyesi olarak kadına uygulanan her türlü şiddetin ve şiddeti normalleştirmeye çalışan her türlü algının, uygulamanın karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu mücadeleyi verirken kadının eğitilmesi ve ekonomik anlamda bağımsız olması son derece önemli.

Atakum Belediyesi “Yerel Yönetimde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinin uygulandığı pilot bölgelerden biri. Atakum Kadın Girişimi,Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) ile kadının emeğini ekonomik değere dönüştürecek tüm diğer projelerle kentteki ve kırsal mahallelerimizdeki kadınlarımızın üretime katılarak kendi ayakları üzerinde durması için çalışıyoruz. Atakum Belediyesi olarak kadın odaklı, çalışmalara büyük önem veriyoruz ve kadın nezdinde tüm yurttaşlarımızın hak arayışında yanındayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi toplumsal hayatın tüm alanlarında kadın ve erkeğin yan yana birbirine destek olarak dayanışma içerisinde katılımını sağlamak için çalışıyoruz. Kadın ve erkeğin emeğine eşit bir şekilde değer verildiğinde dünya, tüm renkleri ile daha da güzel ve yaşanılır bir yer olacak.”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “8 Mart, biz kadınların asırlar süren emek ve var oluş savaşının simgeleştiği tarihtir. 1857 yılının 8 Mart’ında Amerika’da yaşanan o acı olay; kadının, toplumsal yaşamın her alanında verdiği var oluş mücadelesi ve elde ettiği bütün kazanımların, alınteriyle, kanla ve gözyaşıyla elde edilen kazanımlar olduğunu tarihe not düşmüştür.

Biz kadınların, toplumsal yaşamın her alanında ve hayatlarımızın her evresinde karşı karşıya kaldığı eşitsiz ve ayrımcı koşullar, dün olduğu gibi bugünde en temel mücadele alanımızdır.
Bugün;
– Ülkemizde her 10 kadından 7’si eve hapsolup, ancak 3’ü istihdam piyasasında bulabiliyorsa,
– Çalışma imkanını elde eden kadınlara, güvencesiz koşullarda, esnek çalışma, kayıtdışı çalışma modelleri dayatılıyorsa,
– Emeğinin karşılığını tam ve eksiksiz olarak alamıyorsa,
– Mobbinge, istismara, tacize maruz kalıyorsa,
– Kadın olmanın bedelini canıyla ödüyorsa eğer,
o halde sorgulamamız gerek asıl nokta, bu adaletsiz sistemdir.
Sırf cinsiyetinden ötürü emeği sömürülen, hakları gasp edilen, şiddete maruz kalan, istismara uğrayan, katledilen kadınlarımız ve kızlarımıza karşı da büyük bir sorumluluğumuz olduğunu asla unutmamalıyız. Bu adaletsizliği yok edene dek var gücümüzle savaşmalıyız.

Bu düşüncelerle; emeğimizin, alın terimizin ve var oluş mücadelemizin simgeselleştiği gün olan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyor; tarih boyunca bu uğurda mücadele veren, bedel ödeyen, hayatını adayan herkesi ve tabii, biz Türk kadınlarının sosyal, siyasal, ekonomik ve diğer bütün haklardan adilce yararlanabilmesi için yüreğini ortaya koyan, ulusumuzun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız eğitimden, sağlığa, siyasetten, sanata, yargıdan, iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren kadın elinin değdiği alan arttıkça, ülkemiz ve dünyanın daha yaşanabilir bir hale geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. Aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan kadınlarımız daima özverinin, sevginin kaynağı olmuş, tüm zorluklar karşısında fedakârlığını esirgememiş, siyasi, sosyal hayatın geliştirilmesinde ve ekonomik alanda önemli rol üstlenmiştir. Bugün bir anne ve eş olarak geleceğimize en önemli katkıyı sağlayan kadınlarımız aynı zamanda iş hayatının ve toplumsal yaşamın en önemli figürü olarak hayatı paylaştığımız insanlardır. Bizler tarih boyunca yaşadığımız her güçlükte kadınlarımızın kahramanlıklarını görmüş ve onların ortaya koydukları büyük başarılarla yetişmiş bir nesiliz. Dün Kurtuluş Savaşı’nda, bugün 15 Temmuz da meydanlarda omuz omuza birlikte olduğumuz kadınlarımız bizim en büyük dayanağımız.

Yarınlarımızı şekillendirecek en büyük destekçimiz. Günümüzde de kadınlarımızın, devletimizi ve milletimizi ileriye taşıyacak her konuda katkıları çok önemlidir. Bu özel gün vesilesi ile hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizlere güç katan fedakâr ve cefakâr annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ve dünyamızı sevgi ve şefkatle dolduran, sosyal hayatın temel taşı tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber