Samsun Protokolü’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Samsun Protokolü’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları
30.08.2021
A+
A-

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, gururunu ve sevincini milletçe hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tüm Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

30 Ağustos Zafer gündür

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında “1919’da Samsun’da Atatürk ve ona inanan aziz Türk Milletinin başlattığı istiklal mücadelesi, en zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanına dönüşerek 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos, bağımsızlığı elinden alınıp esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ’Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla başlattığı ve tüm dünyaya karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gündür” dedi.

30 Ağustos Türk Milletinin Aziz ve Kararlılığının Göstergesidir

Başkan Togar mesajına şu şekilde devam etti; “Milletimizin azim ve kararlığıyla iman ve bağımsızlık aşkıyla 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandırdığı kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz, topraklarımıza göz diken düşman kuvvetlerinin bozguna uğratıldığı, milletimizin şahlandığı, geçmişini unutmadan geleceğine sahip çıktığı tarihin en önemli dönüm noktalarından olmuştur. Bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle topyekun kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen 30 Ağustos büyük bir zaferdir. Tarihi destanlarla dolu kahraman milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya haykırdığı 30 Ağustos Zaferi, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla, destanlarla dolu büyük Türk Milletinin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının cihana ispatıdır.

Milletimizin eğilmez iradesinin en önemli sembolü 30 Ağustos Zaferi’dir.

Tarih boyunca istiklal ve hürriyet inancı ile hareket eden ordumuzun ve milletimizin eğilmez iradesinin en önemli sembolü 30 Ağustos Zaferi’dir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı gönderden indirmemek, esaret altına girmemek için aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz kanlarıyla canlarıyla vatan yaptıkları bu toprakları bizlere armağan etmişlerdir. Tarih boyunca birbiriyle kenetlenen, birlik ve beraberlik içinde hareket eden aziz Milletimiz, Çanakkale’de olsun, Kurtuluş Savaşı’nda olsun, 15 Temmuz’ da olsun bu vatanı kimsenin bölünmeyeceğimizi, birlik beraberliğimizi bozamayacağını dosta düşmana göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zaferdir olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Aziz Milletimizin fedakârlığının, kararlılığının, vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesi olan bu zafer aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, ulusumuzun birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği tarihte bizde 30 Ağustos Pazartesi günü Saat:16.00’da belediye hizmet binamızın önünden başlayacak olan “Zafer Konvoyu” ile 99. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinde olacağız. Hep birlikte kutlayacağımıza etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, İlkadımlı hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun Tütün İskelesi’nde attığı ilk adım ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafer ile taçlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin üzerinden 99 yıl geçti. Kazanılan Büyük Taarruz ile birlikte Anadolu topraklarında bir destan yazılırken aynı zamanda dünya üzerindeki sömürülen ve ezilen milletlere de umut ışığı yandı. 30 Ağustos, bir milletin dayanışmayla, azimle, inançla ve Kuva-yı Milliye ruhuyla karanlıkların aydınlığa çevrildiği günün adıdır.

Bizleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Büyük Zafer’e taşıyan Kuva-yı Milliye kahramanlarımızı, cephede can veren mehmetçiklerimizi, sırtlarında çocukları ile mermi taşıyan kadınlarımızı asla unutamayız. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum“

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Doğan mesajında, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Al Bayrağımız uğruna savaşmış tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Başkan Doğan mesajında: “Türk Milleti tarihi şanlı zaferlerle dolu bir millettir. Milletimiz azim ve kararlılıkla, cennet topraklarımız uğruna büyük mücadeleler vermiş, büyük zaferler kazanmıştır.  26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan ve 30 Ağustos’ta şanlı zaferle taçlanan Büyük Taaruz’da bu zaferlerin en büyüklerinden biridir. Atalarımız, ülkemizin her bir karış toprağının Türk yurdu olduğu ve bu cennet vatan uğruna gözlerini kırpmadan mücadele edeceklerini tüm dünyaya göstermiştir. İçinde bulunan şartlara rağmen kahramanca, azim ve kararlılıkla, tek dertleri vatan ve bayrak sevgisiyle savaşmış ve bu mücadeleyi zaferle taçlandırmışlardır. 30 Ağustos; bağımsızlık mücadelemizin önünde kimsenin duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz, düşmanı yerle bir ettiğimiz günün adıdır. Milli mücadelemizin zaferle taçlandığı, Al Bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha düşmana gösterdiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan yayımladığı mesajını, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna savaşmış tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde sonlandırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“30 Ağustos; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlandığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Milletimiz,  istiklal ve istikbaline sahip çıkmış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere 30 Ağustos zaferiyle unutulmaz bir ders verdiği gibi mazlum milletlere de ilham olmuştur.

30 Ağustos, Anadolu’yu yurt edindiğimiz 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayıp destansı kahramanlıklarla bugünlere gelen zaferler zincirinin en güçlü halkalarındandır. 1071’de Malazgirt’te milletimizi zafere taşıyan ruh ve inanç, tarih boyunca rehberimiz ve yoldaşımız olmuştur.

Ordumuzun Çanakkale’de ve Dumlupınar’da gösterdiği vatanını ve milletini koruma azmi, bugün de devam etmektedir. Tarihimize altın harflerle yazılmış nice zaferin altında imzası olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dün olduğu gibi bugün de sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde terör örgütleriyle ve onların destekçileriyle mücadelesini sürdürmektedir. Vatan müdafaası sırasında göğsündeki imanla her zorluğu aşan, tüm engelleri bir bir geçen, tehditleri bertaraf eden kahramanlarımıza minnet borçluyuz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla ülkemizi büyük hedeflerine kararlılıkla taşıyor; sahip olduğumuz güçlü iradeden, kanımızın son damlasına kadar vatanımızı savunma kararlılığından zerre şaşmadan yolumuza devam ediyoruz. Kardeşliğimizi bozacak, ülkemizdeki huzur iklimine zarar verecek her türlü girişimin karşısında durmayı sürdürüyoruz. Bölgemizde ve dünyada güven ve istikrarı sağlamak, milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için Türkiye olarak sahada ve masada gücümüzü ortaya koyuyoruz.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı gönülden kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

“30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan  Başkomutanlık Meydan Muharebesi (Büyük Taarruz), Türk ulusunun yeniden hayat buluşudur. 30 Ağustos Zaferi; Ülkemizi parçalamak ve aziz milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti’nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.

Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır.

Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 99. yılda en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Belediye Başkanı Akgül, “Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Büyük Taarruz esasen birliğini ve bütünlüğünü her şeye rağmen korumuş olan milletimizin muazzam bir ayağa kalkış hamlesidir diyen Başkan Akgül “Milletimiz, 30 Ağustos’ta alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıkarak, bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos Zaferini yaşatan Milli Ruh günümüzde de devam ediyor. Dünden aldığımız ilhamla, gelecekte daha huzurlu ve güçlü olacağımıza yönelik inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Elde ettiğimiz başarılarla bölgede söz sahibi olduğumuzu dünyaya bir kez daha ispatladık.

Tarihi; büyük zaferlerle, kutlu fetihlerle dolu Anadolu’nun, dünyadaki yerini tescillediği 30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Türk’ün gerçek kurtuluş güneşi 30 Ağustos sabahı ufuktan bütün parlaklığıyla doğacaktır” cümlesiyle daha net anlaşılmıştır.

Bu büyük zaferin kazanılmasında başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.

ADD Samsun Şubesi Başkanı Dr. Işık ÖZKEFELİ 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık ÖZKEFELİ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yoktan var edilen şanlı ordumuzun kazandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, 99. yıldönümünde bir kez daha gururla kutluyoruz… Tüm Ulusumuza Kutlu olsun.

30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin varlık nedeni, Anadolu’nun sonsuza kadar vatan toprağı olduğunun ifadesidir. Emperyalizmin kesin yenilgisidir. Ülkemizin ve milletimizin varlığı söz konusu olunca, 30 Ağustos, bu coğrafyanın en haklı, en onurlu, en kutsal savaşı ve zaferidir.

30 Ağustos, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin de, haklı olarak, çok övündüğümüz İstanbul’un Fethi’nin de kutlanabilme nedenidir, Cumhuriyetimizin, devletimizin, üniter yapımızın, coğrafyamızın çimentosudur. 30 Ağustos, tarihten çıkarıp, önümüze koyduğumuz her milli günün temelidir,

30 Ağustos, Kurtarıcımız, kurucumuz, ebedi Başkomutanımız ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Ordular! Hedefiniz Akdenizdir! İleri” emriyle toprağı kanlarıyla sulayan kahramanlarımızdır.

30 Ağustos, “Mavi Vatan”dır. Kıbrıs’tır… Doğu Akdeniz’dir… Ege Denizi’dir… Karadeniz’dir, 30 Ağustos… Topraktır. Namustur. 30 Ağustos, doğuştur, varoluştur. 30 Ağustos; özgürlüktür, tam bağımsızlıktır… Zincirlerin kırılmasıdır. Esaretin reddidir…

30 Ağustos, kazanılacak siyasi zaferlerin ve tüm dünyaya örnek olacak Cumhuriyet devrimin temelini oluşturmuştur. Bu gerçeği göz ardı edenler; ya cahil ya gafil, ya da haindirler…

30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. Bu nedenle; 30 Ağustos, yasaklanamaz. Göz ardı edilemez… U-NUT-TU-RU-LA-MAZ!

Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal ATATÜRK’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır.

Cumhuriyet kültürüne savaş açan; yerine cemaatleri, tarikatları koyarak Türkiye’yi çağdışına sürükleyen siyasi iktidara uyarılarımızı yinelemekteyiz: 30 Ağustos, sadece Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtaran bir zafer değildir. Yarattığı sonuçla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; millet egemenliğine dayalı tam bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş süreci ve başlangıç tarihidir. Atatürkçü Düşünce Derneği bu çabaların boşa çıkması için mücadelesini aralıksız sürdürecektir.

30 Ağustos, eşsiz bir zafer, Mustafa Kemal ATATÜRK eşsiz bir komutan, eşsiz bir liderdir.

30 Ağustos’u unutmak, şehitlerimizi unutmaktır… Kurtuluş Savaşımızı unutmaktır… Ulusal egemenliğimizi unutmaktır… Laik Cumhuriyetimizi unutmaktır… Yani, en yalın ifadeyle vefasızlıktır, yüzsüzlüktür, utanmazlıktır… 30 Ağustos’u unutmak; gericiliğe ve çağdışı zihniyete, bölücülüğe teslim olmaktır…

Zaferlerimizi uyduruk tarih yazma çabaları ile gölgelemeye çalışanlar, eli kanlı terör örgütü liderini Mustafa Kemal ATATÜRK ile eş tutanlar ne cehalet ne de gaflet ile tanımlanabilirler. Bu düpedüz hainliktir! Türk Ulusu hepsine gereken cevabı verecektir…

“Ordular! Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla topraklarımızdan söküp attığımız emperyalizm, 30 Ağustos’tan 99 yıl sonra işbirlikçileri eliyle yeniden bağrımıza saplanmış bir bıçak gibi durmaktadır. Onu söküp atmak, Atatürkçü tüm kişi ve kurumların Kuvayı Milliye şehitlerine borcu, gelecek nesillere karşı ödevidir.

Büyük Atatürk: “Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” demektedir. Tarihimizi saptıranları, yerine uydurma tarih yazmaya çalışanları da, tekrar tekrar uyarıyoruz. Başaramayacaksınız…

99 yıl önce karamsarlık yerine ümit, perişanlık yerine düzen, kararsızlık yerine kararlılık ve iman ile giriştikleri savaşın sonucunda elde edilen zaferi meydana getiren bir milletin evladı olmaktan onurlu ve gururluyuz.

Bu şanlı günün yıl dönümünde, başta kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan ve millet uğruna şehit olanları, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda edenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

ADD Samsun Şubesi Olarak 30 Ağustos 2020 Pazartesi Günü Saat:11.00’de Atatürk Anıtında Çelenk Sunumu yapacağız. Aynı gün Saat:19.30’da Elli altılar DSİ Önünden başlayacak Zafer Fener Alayımıza Türk Bayraklarımızı alarak, maskelerimizi takarak tüm Samsun halkını bekliyoruz.  Samsun’da Zafer Bayramımızı coşku içinde kutlayacağız.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 99. YILI KUTLU OLSUN!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.