Samsun protokolünden 30 Ağustos mesajları

Samsun protokolünden 30 Ağustos mesajları
29.08.2022
A+
A-

Başta Samsun Valisi Osman Kaymak olmak üzere, Samsun Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Samsun’da başlatılan kurtuluş mücadelemiz 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmış, böylece istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımız tüm dünyaya gösterilmiştir.

30 Ağustos, hürriyeti uğruna kanının son damlasına kadar mücadele eden aziz milletimizin emsalsiz vatan sevgisinin ilanı, tarihe altın harflerle yazılan şanlı zaferidir. 1071’de Sultan Alparslan komutasında Malazgirt’te verilen mücadele asırlar sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Dumlupınar’da verilmiş; kahraman ordumuzun ve asil milletimizin sergilediği inançla Anadolu’nun ebedi vatanımız olduğu tescillenmiştir. Milletimiz; ülkemizin bağımsızlığını hedef alarak kutlu yürüyüşümüzü sekteye uğratmak, bizi hedeflerimizden alıkoymak ve yolumuzdan döndürmek isteyenlere dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı vermeye, vatanı muhafaza etmek için aynı fedakârlığı ve cesareti göstermeye hazırdır.

Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızı, milletimizin her bir ferdinin gönlündeki birlik beraberlik ruhuna, zorluklar karşısındaki dirayetine ve hedeflerine olan sarsılmaz inancına borçluyuz. Bundan bir asır önce atalarımız, milletimizin önündeki engelleri aşarak ülkemizin yarınları için nasıl yeni ufuklar koyduysa bugün bizler de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde evlatlarımızın geleceği için kararlı adımlar atıyor, bu doğrultuda dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bu sene, şanlı zaferin yüzüncü yılında 30 Ağustos coşkusunu; Milli Teknoloji Hamlesi’nin gençlerin dünyasında nasıl karşılık bulduğunun en somut göstergesi olan TEKNOFEST vesilesiyle, ülkemizin dört bir yanından gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun katılımıyla Samsun’umuzda yaşayacağız. Köklerinden ilham alan evlatlarımızın geleceğe dair vizyonuna hep birlikte ilk adım şehrimizde şahitlik edecek, bu coşkuyu millet olarak paylaşacağız.

30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle, İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi (Büyük Taarruz), Türk ulusunun yeniden hayat buluşudur. 30 Ağustos Zaferi; Ülkemizi parçalamak ve aziz milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti’nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.
Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır.
Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 100. yılda en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatan topraklarımızın bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz.
Aziz milletimiz tarih sahnesine çıktığı ilk günden bu yana adını her zaman kahramanlıkla duyurmuş, 30 Ağustos 1922’de de göstermiş olduğu fedakârlık, kararlılık, vatan ve millet sevgisi ile eşi benzeri olmayan bir destanın hikâyesini yazmıştır. Samsun’dan yakılan bağımsızlık ruhunun meşalesi, vatan topraklarının her karışına yayılarak 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır.
Milletimiz, ülkemizi parçalamak isteyen mihraklara karşı tüm zorluklara, imkânsızlıklara karşı direnerek şu an üzerinde nefes aldığımız topraklardan düşmanın ayak izlerini silmiş ve Anadolu topraklarını bizlere ebedi yurt olarak kazandırmıştır.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlamanın yanı sıra Milli Mücadelenin ilk adım şehri Samsun’da ev sahipliğini yapacağımız dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz’in heyecanını da yaşıyoruz.
Ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerinde yapılandırarak Milli Teknoloji Hamlesi ile emin adımlar atmaya devam edeceğiz. Çünkü bu vatan, bu millet, bu gelenek bizim. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimi bu muhteşem festivale tanık olmaya davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyor; 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık ÖZKEFELİ, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yoktan var edilen şanlı ordumuzun kazandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, 100. yıldönümünde bir kez daha gururla kutluyoruz… Tüm Ulusumuza Kutlu olsun.

30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin varlık nedeni, Anadolu’nun sonsuza kadar vatan toprağı olduğunun ifadesidir. Emperyalizmin kesin yenilgisidir. Ülkemizin ve milletimizin varlığı söz konusu olunca, 30 Ağustos, bu coğrafyanın en haklı, en onurlu, en kutsal savaşı ve zaferidir.

30 Ağustos, 9 Eylül 1922 de İzmir’de düşmanın denize dökülüşü, Tam Bağımsız ve Milli Egemen Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun adıdır. Büyük Atatürk önderliğinde Anadolu Devriminin adıdır.

30 Ağustos, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin de haklı olarak, çok övündüğümüz İstanbul’un Fethi’nin de kutlanabilme nedenidir, Cumhuriyetimizin, devletimizin, üniter yapımızın, coğrafyamızın çimentosudur. 30 Ağustos, tarihten çıkarıp, önümüze koyulan her milli günün temelidir,

30 Ağustos, Kurtarıcımız, kurucumuz, ebedi Başkomutanımız ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ordular! Hedefiniz Akdenizdir! İleri” emriyle toprağı kanlarıyla sulayan kahramanlarımızdır.

30 Ağustos, “Mavi Vatan’dır. Kıbrıs’tır… Doğu Akdeniz’dir… Ege Denizi’dir… Karadeniz’dir, 30 Ağustos… Topraktır. Namustur. 30 Ağustos, doğuştur, varoluştur. 30 Ağustos; özgürlüktür, tam bağımsızlıktır… Zincirlerin kırılmasıdır. Esaretin reddidir…

30 Ağustos, kazanılacak siyasi zaferlerin ve tüm dünyaya örnek olacak Cumhuriyet devrimin temelini oluşturmuştur. Bu gerçeği göz ardı edenler ya cahil ya gafil ya da haindirler…

30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. Bu nedenle; 30 Ağustos, yasaklanamaz. Göz ardı edilemez… UNUTTURULAMAZ!

Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal ATATÜRK ’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır.

Başkomutanlık Meydan Savaşı ile emperyalizmin Anadolu coğrafyasındaki emelleri ve Türk Milletini yok etme hevesleri tarihin sayfalarından silinmiştir. Zaferin 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti; emperyalist güçlerin iç ve dış maşaları ile büyük bir işgal altındadır. Bugün devletimizin varlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır.

Dün savaş meydanlarında arzularını gerçekleştiremeyenler; bugün içteki işbirlikçileri ile hainlikle, ihanetle, yolsuzluklarla, rüşvet çeteleri ile Laik Cumhuriyete saldırmaktadırlar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabede dediği gibi, Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni uçuruma doğru sürüklemektedirler.

Devlet içinde nasıl rüşvet, ihale, ihanet çeteleri kurulduğu ifşa edilirken, iktidar susmakta, hukukun üstünlüğünün kişinin üstünlüğüne çevrildiği hukuk sistemi susmaktadır.

Cumhuriyet tüm kurumları ile büyük hasarlar alırken önderimiz, Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsına ve miraslarına ihanetler iktidar eliyle devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanı geleneği bozmayıp Büyük Zaferin mimarını Zafer Haftası Hutbesinde anmazken, Atamızın Türk Milletine Mirası olan Atatürk orman çiftliğini adıyla beraber yok edilmeye çalışılmaktadır.

Saray ihtişam içinde yaşarken ekonomi, eğitim, tüm kurumların çöküşünün bedelini maalesef halk çekmekte ve halkın sırtına vurulan kambur her geçen gün artmaktadır.

“Ordular! Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla topraklarımızdan söküp attığımız emperyalizm, 30 Ağustos’tan 100 yıl sonra işbirlikçileri eliyle yeniden bağrımıza saplanmış bir bıçak gibi durmaktadır. Onu söküp atmak, Atatürkçü tüm kişi ve kurumların Kuvayı Milliye şehitlerine borcu, gelecek nesillere karşı ödevidir.

Büyük Atatürk: “Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” demektedir. Tarihimizi saptıranları, yerine uydurma tarih yazmaya çalışanları da tekrar tekrar uyarıyoruz. Başaramayacaksınız… Kazanmayacaksınız…

100 yıl önce karamsarlık yerine ümit, perişanlık yerine düzen, kararsızlık yerine kararlılık ve iman ile giriştikleri savaşın sonucunda elde edilen zaferi meydana getiren bir milletin evladı olmaktan onurlu ve gururluyuz.

Bu şanlı günün yıl dönümünde, başta kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan ve millet uğruna şehit olanları, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda edenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Tüm Atatürkçülere çağrımızdır:
Borcumuzu ödemenin, görevimizi yapmanın zamanıdır.

Bu işgalden kurtuluncaya, yeniden “Tam Bağımsız, Laik ve Demokratik” bir devlet oluncaya kadar durmak dinlenmek yok bize… Sesimize ses, mücadelemize omuz verin. “

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç,“30 Ağustos, aziz milletimizin bağımsızlığından asla kopamayacağının ve taviz veremeyeceğinin en güzel örneğidir. Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, bağımsızlık aşkı uğruna canlarını hiçe sayan ve bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızın eseridir. 30 Ağustos Zaferi aziz milletimizin tarih sahnesine canıyla ve kanıyla yazmış olduğu unutulmaz bir destandır. Bu duygu ve düşüncelerle; büyük zaferin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bir gün güneş zafere doğdu ve biz tam 100 yıldır bu zaferin gururuyla yürüyoruz.

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu dünyaya ilan eden kutlu bir zaferin 100. yılı. 30 Ağustos, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan kıvılcımı ateşlenen ve “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla bir milletin kenetlendiği özgürlüğün bayramıdır. Kurtuluşa ve Cumhuriyet’e giden süreçte Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesi ve kararlılığı diğer milletlere örnek olurken, bir milletin eseri olan bu büyük zafer aynı zamanda dünyaya ders vermiştir.

Türk ulusu ülkenin içinde olduğu zor koşullara rağmen dünyada eşi ve benzeri olmayan bir zafere imza attı. Emperyalist işgalcilere karşı verilen bu mücadelede başarılı olunmasaydı bağımsız Türk devleti olmayacak, Cumhuriyet kurulamayacaktı. Yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, millet dayanışması ve Kuvayi Milliye ruhuyla topyekûn verilen bu özgürlük mücadelesi destansı bir zaferle sonuçlandı ve bu büyük zaferle karanlıklar aydınlığa kavuştu. Bu aydınlığı ilelebet sürdürmek ve 30 Ağustos zaferini yaşatmak için de Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Cumhuriyet’i gençlere emanet etti. Bu yüzden gençlerimizin sorumlulukları büyük. Gençlerimiz sonsuza dek devam edecek bu sorumlulukla Cumhuriyet’i koruyup kollamalı kendilerinden sonra gelen nesile emanet etmelidir.

Bizler, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu büyük zafere taşıyan Kuvayi Milliye kahramanlarımızı, cephede can veren mehmetçiklerimizi, sırtlarında çocukları ile mermi taşıyan Türk kadınını asla unutamayız. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, yüzyılın zaferini, Türk milletinin en şanlı altın sayfası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını kutluyorum”

Memleket Partisi Eğitim ve Örgütten Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Rüstem KARA “Mustafa Kemal Atatürk’ün eşşiz dehasıyla kazandığımız büyük zaferin 100. yılını milletçe kutlamanın onur ve gurunu yaşıyoruz.
“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz, ileri” emrini veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün o günlerdeki kararlılığı ve inancı düşmanı denize döküşüyle zaferle sonuçlanmıştır. Sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyetiyle bölgesinde; tarımda, sanayide, eğitimde sosyal ve kültürel alanlardaki devrimleriyle örnek bir ülke olmuştur. Dünyanın birçok ülkesi bizi model olarak almıştır.
Atatürk “Yurtta barış dünyada barış” söylemiyle de ne derecede savaşa karşı olduğunu gösterirken, dünya ülkelerinin ve komşularımızın güvenini kazanmıştır. Savaş sonrasında komşularıyla her alanda işbirliği içinde olmuş ve hızla kalkınma sürecine girilmiştir.
Bizler Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim yolunu izleyerek, adaletli olacağız, işsiz ve haksızlığa uğramış bütün vatandaşlarımızın hakları için, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tarım, sanayi, teknoloji, turizm ve eğitim projelerimizle yeniden üreten Türkiye’yi sizlerin de desteğiyle hep birlikte kuracağız.
Memleket Partisi olarak bu duygu ve düşüncelerimizle, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehit ve gazilerimize minnet duygularımızla aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Samsun Milletvekili Hancıoğlu: “Bugün, milletimizin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren o büyük zaferin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın tarifsiz onurunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Vatan topraklarını, düşman ordularının işgalinden kurtaran o destansı direnişin baş komutanı, ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu zaferin ardından Meclis kürsüsünden şöyle seslenmiştir:
“Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda, artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir.”
Yani büyük önderimizin de altını çizdiği gibi; kazanılan bu savaş, askeri bir zafer olmanın çok daha ötesinde bir anlam taşımaktadır.
Bu zafer, bir ulusun yarınlarını aydınlatan güneşin doğuşu ve egemenliğin, kayıtsız şartsız millete ait olacağının habercisi olmuştur.
Yarınları aydınlatan o güneş de Cumhuriyet’imiz olmuştur.
Bu güneş daima var olacak!
Milletimizin gücüyle var olacak…
Hepimizin ortak iradesiyle birlikte var olacak!
Bu kararlılıkla; ulusumuzun Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan böyle müstesna bir zaferin bütün mimarlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Aziz Milletimizin kendisini yok etmek isteyen güçlere karşı kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın sevinci içindeyiz. Necip Milletimiz, içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen bağımsızlık uğrunda vatanımızı canla başla müdafaa etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, Sultan Alparslan’ın 1071 yılında Malazgirt’te bizlere yurt kıldığı bu toprakların bizlerin vatanı olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan meşale ile başlayan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaşmıştır. Bugün, üzerinde yaşadığımız toprakların ebedi vatanımız olduğunun tescillendiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını millet olarak gururla kutluyoruz. Milletimiz imkansızlıklar içerisinde nice zorluklara rağmen elde ettiği şanlı zaferlerle bize bu toprakları miras bırakmıştır. Hiçbir şartta düşmana boyun eğmeyen milletimiz vatanı, bayrağı ve ezanı için büyük bir cesaretle gözünü kırpmadan şehadete koşmuş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelemiz bugün de millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak devam etmektedir. Bugün de büyük ve güçlü Türkiye yolunda hız kesmeden hedeflerimizi gerçekleştiriyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’e kararlılıkla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber