Samsun protokolünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Samsun protokolünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları
28.10.2021
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Samsun protokolü bir mesaj yayınladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ““Milletimizin; bağımsızlığından taviz vermeyeceğini ve istiklaline en güçlü şekilde sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği, milli egemenlik yürüyüşümüzde dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin İlanı’nın 98. yıl dönümünü milletçe büyük gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin cesaret, fedakârlık ve kahramanlıklarıyla 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizi yüceltmek ve ecdadımızın emanetini muhafaza etmek için çalışıyoruz.

Cumhuriyet; milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak aydınlık bir gelecek inşa etmek, millet iradesinin üzerinde güç tanımamak, yurdumuzun her bir metrekaresinde huzuru, refahı, kalkınmayı her alanda tesis etmektir. Bugün bizler de bu bilinçle hareket ediyor, Cumhuriyetimizin değerleriyle birlikte yaşatılması hususundaki sarsılmaz inancımızı en net biçimde ortaya koyuyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bu dönemde, tarihimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyor, ülkemize ve milletimize yönelik tüm saldırıları göğüslüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokrasimizi güçlendirmek, ekonomimizi daha da büyütmek, kalkınma hamlelerini bir bir hayata geçirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Türkiye olarak; hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor, ülkemizin gücünü dosta düşmana gösteriyor, devlet-millet birlikteliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz.

Vatan topraklarının her karışını mübarek kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm halkımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları sonucu 29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, bizler için büyük bir destan ve onur kaynağıdır.
98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm olumsuz şartlara rağmen Türk Milleti’nin azmi, bağımsızlık kararı, birlik ve beraberliği sayesinde kurulduğu, bizlere emanet olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Türk Milleti’nin kanı, canı ve eşsiz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları her zaman boşa çıkacaktır.
Güçlü Türkiye, Cumhuriyet bünyesinde milletiyle dimdik ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Hiç kimse birlik ve beraberliğinizi bozamayacak, ülkemizin güçlenmesini engelleyemeyecektir. Hepimizin şehitlerimize, bu ülke için büyük fedakarlıklarda bulunmuş kahramanlarımıza büyük borçları vardır. Devraldığımız ve şu an taşıdığımız emaneti en iyi şekilde koruyarak, yarınlara daha güçlü bir şekilde ulaştırmamız gerekmektedir. Türkiye üzerinde tarih boyunca çeşitli oyunlar oynanmış ve her seferinde bu oyunlar bozulmuştur. Halkımız sağduyusunu hiç bir zaman kaybetmemiş, vatanı için gerekeni yapmıştır.
Cumhuriyet hepimizin ortak paydasıdır. Bu paydanın özünün ne olduğunu, ne anlama geldiğini nasıl korunması gerektiğini her bir Türk vatandaşı en iyi şekilde bilmektedir. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde tarihe altın harflerle işlenen Kurtuluş Destanı sonrasında çok zor ve çetin şartlarda milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 98.yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanında büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz” dedi.

CUMHURİYET KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN MİHENK TAŞIDIR
Kutlama mesajında Cumhuriyet’in erdemleri ile birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Hasan Togar, kutlama mesajına şu şekilde devam etti; “Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafer ile taçlanmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir. Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet’tir. Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur.”

TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE EN UYGUN YÖNETİM ŞEKLİ CUMHURİYET’TİR
Mesajında, yıllarca hiçbir uygarlığın boyunduruğu altına girmeyen Türk halkının Cumhuriyet’in tüm erdem ve faziletlerini benimsediği vurgusunda bulunan Hasan Togar, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Türk milletinin tüm kesimleri tarafından hemen benimsenerek kabul olunmuştur. Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları; canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mertebelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık ÖZKEFELİ, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserim’’ dediği ve en büyük bayram ilan ettiği Cumhuriyetimizin 98.yılı Ulusumuza kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923 de ”Beyler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” derken Türk Milletine en yakışır yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu biliyor ve inanıyordu.

O; 19 Mayıs 1919 da Anadolu’nun dört bir yanında yanan çoban ateşlerini bir yangına dönüştürdüğünde, Tüm mazlum milletlere örnek olacak Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesini verirken sadece Milletine güvendi ve sırtını Milletine yasladı.

O sadece bağımsızlığı tehlikeye girmiş Milletini emperyalist güçlerden kurtaran bir asker olmadı. Bu kurtuluş mücadelesini, Türk Milletinin çağdaş dünya ile bütünleşmesini sağlayan ”Cumhuriyet” rejiminin kurulması ile taçlandıran büyük bir devlet adamı, önder oldu.

Çünkü Cumhuriyet felsefesinde; insan hakları, demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındırıyordu ve Türk Milletine en yakışandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını” söylerken, gelecek kuşaklara “cumhuriyetin savunulması” görevini de vermişti. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümümde, onu her zamankinden daha kararlı ve dirençli olarak koruma ve kollama azim ve kararı içinde kutluyoruz.

Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegâne temeli olan cumhuriyetimiz tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaktadır. Harici ve dâhili bedhahlar, cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 98 yıllık kazanımlarına saldırılmakta, her geriye doğru savrulma bir başarı olarak halkımıza sunulmaktadır.

Daha birkaç gün önce Vatan hainliği tescillenmiş bir şahsın adı Çorum Belediyesi tarafından bir parka verilmiş, Valilik izini ile bu park içerisinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği yapılması kararı alınmıştır. Devletin kamu kurum ve görevlileri eli ile yetkiler aşılmakta, kazanımlar zedelenmektedir.

Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve geleceğimiz çocuklarımıza borcumuz var.

İzlenecek yol bellidir. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi içinde hepsi yatmaktadır. Milli Misak sınırları içinde tam bağımsız ve Milli Egemen bir devlet yapımıza sahip çıkmak her birimizin görevidir.

Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı Çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, İlke ve Devrimlerinin Işığında hiç durmadan yürüyeceğimize AND içiyoruz.

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarına ’Cumhuriyeti kuranların onu korumaya da muktedir’ olduğunu tekrar tekrar hatırlatıyoruz…

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ödünsüz takipçisi olduğumuz deha liderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü olan Cumhuriyet bayramımızı kutluyor; 1923’ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin Kurucularının manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururun baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nın en büyük kazanımlardan biri olan Cumhuriyet, artık halkın söz sahibi olduğu yeni bir anlayışı ifade eder. Cumhuriyet, bir ulusun verdiği varoluş mücadelesinin demokratik yönetimle en yukarılara taşınmasıdır. Bağımsızlık mücadelesinden alnının akıyla çıkan ve kendini tüm dünyaya kanıtlayan bir ulusun yönetimde de söz alması gerekliliğidir. Onurlu bir mücadelenin hak ettiği yönetim biçimi ile taçlandırılmasıdır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı’nın bizim için ayrı bir önemi var.

Atakum Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet’ten aldığımız ilham ve güçle çalışıyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Amacımız, ortaya çıkardığımız her çalışmada Atakum’un farklı bir rengini anlatmak ve her bir yurttaşımıza fırsat eşitliği sunabilmek. Bunu yaparken atalarımızdan aldığımız dayanışma ruhu ile hareket ediyoruz. Biliyoruz ki, bu dayanışma ruhu ile çalışmalarımız daha anlamlı hale gelecek. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyor olabiliriz; ama biz karanlık dönemlerden aydınlığa güçlenerek çıkan bir ulusun tarihini kendimize meşale olarak aldık. Atakum’u her bir Atakumlunun fikri ve ihtiyacı ile yeniden şekillendireceğiz. Cumhuriyet’in eserlerini daha ileriye taşıyacağız. Cumhuriyet’in temel değerlerine ve Atatürk Devrimlerine inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.

Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Samsun CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: “Onurlu bir milletin, ulusal birlik ve beraberliğinin eseri olan; büyük önderimiz Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndaki veciz ifadesi ile “en büyük bayramımız” olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.
Bugün; bir asır önce büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz bağımsızlığımıza, 98 yıl önce kuruluşunu ilan ettiğimiz Cumhuriyetimize, ilk günkü kararlılığımızla sahip çıktığımızı bütün dünyaya haykırıyoruz.
Ve bizler, Cumhuriyet’e ve o büyük devrimin mimarına olan borcumuzu, çok daha fazla çalışarak, ulusal birliğimizi tahkim ederek, kader birliği duygumuzu pekiştirerek, ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturarak ödeyebileceğimizi biliyoruz!
Ve bunu mutlaka başaracağız.
Çünkü biz, esarete boyun eğmemiş, Cumhuriyet Devrimi’ni gerçekleştirmiş, ‘kader birliği’ yaparak yedi düveli bu topraklardan def etmiş bir ulusun ferdiyiz.
Gücümüzü de Cumhuriyet’imizden, Cumhuriyet devrimlerinden alıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Bağımsızlığımızın, ulusal egemenliğimizin, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Cumhuriyet’imizin ilanının 98. yılını kutluyor, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, mücadele arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında da Cumhuriyet Bayramı sevincini millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. 7’den 70’e kenetlenerek istiklal ve istikbal mücadelemizde tek yürek olan milletimiz büyük destanlar yazmış, Cumhuriyetimizi kurmuştur. Güzel vatanımız nice badireler atlattı. 15 Temmuz darbecilerinin yanı sıra nice tuzaklara, saldırılara karşı tıpkı 100 yıl önce kazma kürek ile yoksulluk içinde mücadele vererek olduğu gibi millet olarak bugün de elde ettiğimiz kazanımlar ve 84 milyonu aşan nüfusumuzla birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde güçlü bir duruş göstererek vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkıyoruz. Türkiye, dev eserlerle kalkınma hamlelerini yaparken sayısız engeli de aşmayı başarmış güçlü bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geleceğimizi inşaa ediyor, 2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığı içinde yolumuza devam ediyoruz.Bu düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve milletimiz için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, ebediyete irtihal edenlere rahmet diliyorum.”

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah KARAPIÇAK, “Küresel Türk düşmanlarına karşı 98 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Efendiler! Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz.” diyerek, Türk Milletinin kendi kaderine yön vermesini sağlamış, egemenliğimizi, hür yaşama azim ve kararlılığımızı tescil etmiştir.

Bugün de Aziz Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte elde ettiği kazanımlara dört elle sarılmış, küresel oyunlara gereken cevabı vermiştir. Türk Milletinin üstün feraseti, perde arkasındaki her oyunu görmekte, emperyalist emellere set olmaya devam etmektedir.

Kimilerinin “z kuşağı” diye hitap ettiği, bizim ise, “Türk Gençliği kuşağı” olarak gördüğümüz gençlerimizin, bağımsızlık ülküsü etrafında, mutlak anlamda birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladıklarını görmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor, Devletimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kurucu Kahramanlarımızı ve Aziz Şehitlerimizi Rahmetle yâd ediyorum.” dedi.

Canik Belediye Başkanı Sandıkçı, “Cumhuriyet Bayramı’mızın 98. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Cumhuriyet’i bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarını; kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla, rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Millet iradesini her şeyin üstünde tutan Cumhuriyet ruhu her daim genç kalacaktır.”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan,“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz. Milli birlik ve beraberlik bilinci içerisinde, aziz vatanımızın bağımsızlığı uğruna büyük mücadeleler verilmiş, şanlı zaferler kazanılmıştır. Vatanın her karış toprağında bağımsızlık mücadelesi veren aziz milletimiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilan ile bağımsızlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz, tarih boyunca, söz konusu vatanı ve bayrağı olduğunda her türlü fedakarlığı ve mücadeleyi göstermekten geri durmamıştır. Cumhuriyet, istiklal ve istikbalimizin ortak paydasıdır.”

Başkan Doğan, “Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber