Samsun protokolünden 24 Kasım mesajları

Samsun protokolünden 24 Kasım mesajları
23.11.2019
A+
A-

Başta Samsun Valiliği olmak üzere, belediye başkanları ve miletvekilleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Öğretmenler ilimi, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmayı ve onu paylaşmayı öğreten ve görevini icra ederken her türlü fedakârlığı sergileyen münevver insanlardır.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. ATATÜRK, ‘milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek, medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Bunun bilincinde olarak ilimizde hayata geçirilen Samsun Akademi projesi ile öğretmenlerimize çeşitli konularda eğitimler gerçekleştirilmiştir. Proje ile 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle “Bu Benim Günüm” etkinlikleri kapsamında yüzme, tenis, oryantiring gibi onlarca konuda öğretmenlerimizin katılabileceği özel etkinlikler planlanmıştır. Samsun’da bugüne kadar başlatmış olduğumuz Samsun Akademi projesi ile 90 branşta 6000’den fazla öğretmenimize eğitimler verilmiştir.

Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için cefakârca çalışan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevleri başındayken şehit olan ve aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan öğretmenlerimiz inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir’’ dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile gelecek nesillerin yetişmesinde büyük rol oynayan, onları geleceğe hazırlayan, her türlü fedakârlığı gösteren, Cumhuriyetin önemini öğreten, bizleri bugünlere getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen M. Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bir milletin ekonomik, kültürel, bilimsel ve sanatsal alanda gelişmesi ancak ve ancak güçlü ve köklü bir eğitim sistemiyle mümkündür. İşte bu yüzden, yeryüzünün en kutsal ve en saygın mesleği öğretmenliktir.
Bugün, bütün zorluklara rağmen, büyük bir sabır ve özveriyle ulusumuzun geleceğini ilmek ilmek ören öğretmenlerimizin günü.
Karanlığa ve gericiliğe karşı aydınlığın meşalesini taşıyan değerli öğretmenlerimiz, fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için büyük emekler harcarken, ne yazık ki büyük zorluklarla da mücadele etmek zorunda kalmaktadır.
Özellikle son 16 yıllık süreçte, siyasal otoritenin uygulamaya çalıştığı öngörüsüz, hedefsiz, ilkesiz ve başarısız eğitim politikaları; eğitim sistemimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ağır bedeller ödetmiştir. Eğitim sistemimizde ağır yaralar açan siyasi baskılar ve eğitim emekçilerimizin özlük ve ekonomik haklarına yönelik saldırılar durumu daha da vahim hale getirmektedir.
Bütün bu saldırılara ve yaratılan olumsuz tabloya rağmen umutsuzluğa kapılmama, geleceğe ümitle bakmayı da bizler yine değerli öğretmenlerimizden öğrendik. Çünkü öğretmelerimizin itibarıyla birlikte umutlarını ve mesleki tutkularını kaybetmeleri, aynı zamanda ülkemizin geleceğinin kaybedilmesi anlamına gelir.
O nedenle, öğretmenlerimizin ve bütün eğitim emekçilerimizin mesleki saygınlıklarını yeniden kazanma, özlük, ekonomik, sosyal ve mesleki haklarını elde edebilme adına yürüttükleri mücadeleye bütün benliğimizle katkı sunmaya devam edeceğiz.
Öğretmenlerimizin, Cumhuriyet’imize ve Atatürk ilke ve devrimlerine tutkuyla bağlı nesiller yetiştireceği bir Türkiye’ye en kısa sürede kavuşacağımızdan hiçbir şüphemiz yok.
Bu düşüncelerle, çağdaş uygarlığın ve geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit edilen tüm öğretmenlerimizi bugün aramızda olmayan bütün eğitim emekçilerimizi şükran, saygı ve minnetle anıyorum.”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Özveri, sabır, emek ve fedakârlıkla mesleklerini icra eden, ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için büyük sorumluluk üstlenen öğretmenlerimiz saygın ve çok özel bir çaba ortaya koymaktadır. Ülkemizin dört bir yanında, her şartta görevini hakkıyla yapan öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde müstesna bir yeri vardır.

Vatanımızın her köşesinde zorluklara rağmen, çocuklarımızın yüreğindeki heyecanı, içindeki umudu, geleceğe dair hayali besleyen fedakârlık timsali öğretmenlerimizin emeğiyle millet olarak hedeflerimize çok daha yakınız.

“Oku” emriyle insanlığa kutlu bir mesaj ulaştıran bir dinin, asırlarca ilmin öncülüğünü yapmış bir medeniyetin mensupları olarak gelecek inşasında katkısının büyük olduğuna inandığımız eğitim ve öğretime özel önem veriyoruz. Milletimizin güçlü desteğiyle AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana eğitim-öğretim konusunda tarihimizin en kapsamlı dönüşüm hamlesine imza atarak eğitim altyapısını adeta yeniden inşa ettik, şartları geçmişle mukayese edilemeyecek kadar iyileştirdik, çıtayı daha da yükseğe taşıdık.

Eğitimi öncelikli olarak gören bir anlayışla her sene bütçede en önemli payı eğitim ve öğretime ayırdık. 2002’de 7,5 Milyar olan Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 114 Milyar liraya yükselttik. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında iyileşmeler yaptık. Son 17 yıllık süreçte 632 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirerek eğitimde hedeflenen niteliğin yakalanması açısından önemli bir adım attık. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı olan 2023’e bu alandaki hedeflerine ulaşmış bir ülke olarak girme yönünde inancımız tamdır.

Hepimizin hayatında unutulmaz izler bırakan, büyük bir özenle insan yetiştiren öğretmenlerimiz müreffeh Türkiye yolunda, hedefimize ulaşmamızda en büyük güvencemizdir.

Çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarıp bir nakkaş titizliğiyle işleyen ve onları en donanımlı şekilde geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevi başında şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve duayla anıyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Özgür geleceğimizin mimarı, ülkemizi kalkındırarak çağdaş uygarlık seviyesine erişebilmemiz için Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda emek sarf edenler, anne ve babaların ardından bir fidanın yetişmesi ve aydınlık bir geleceğe ulaşabilmesi için gece gündüz çalışanlar eğitim sistemimizin bel kemiği hiç kuşku yok ki öğretmenlerimizdir.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, yeni nesli emanet ettiği öğretmenlerimizle ilgili ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez’ sözleriyle eğitim neferlerimize atfedilen değeri açıkça ortaya koymaktadır. Ulusumuzun, gençlerimizin diğer dünya milletleriyle bilimde ve eğitimde yarışarak dünyaya, topluma faydalı bilgiler üretebilmesi için demokrat, laik ve bilimsel eğitim yolunda geleceğimiz için önemli emekler ortaya koyan, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarih boyunca öğreten ve öğrenen unsuru birbirini tamamlayarak önemini hiç bir zaman yitirmemiştir. Öğretmenler bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşıdır. Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır.
Bir ülke için eğitim ve ana gövdesi öğretmenlerimiz çok önemlidir. Bir devleti oluşturan unsurların ayakta kalabilmesi, gelişmesi ve güçlenmesi için eğitimli, bilinçli ve her yönüyle düzgün bireylere ihtiyaç vardır. Tarihimizde eğitime her zaman önem verilmiş, öncelikli görevler arasında yer almıştır. Şuan ülkemiz her alanda eğitimli, kişilikleriyle örnek teşkil eden, öğretmenlerinden aldıkları bilgileri en doğru şekilde kullanan fertleriyle yükselişini sürdürmektedir.
Öğretmenlerimizin yetiştirdiği her bir Türk genci, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek ülkesi, milleti için var gücüyle çalışmakta, hayatını bu şekilde yönlendirmektedir. Okullarımızda çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için öğretmenlerimizin verdiği katkı büyüktür. Devletimizin eğitim için sağladığı imkanlarla, öğretmenlerimizin görev ve sorumlulukları birleşerek eğitim kalitemiz her geçen gün artmaktadır. Bir öğretmenin ‘öğreten’ kimliği ise her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Eğiten olmak bir çok sorumluluğu ve fedakarlığı peşinden getirmektedir. Öğretmenlerimiz hepimiz için çok değerlidir. Onlara saygıyı, sevgimizi her zaman göstermeli ve hayatımızda ne kadar önemli rol aldıklarını hiç bir zaman unutmamalıyız.
Eğitim kavramı sadece kitaplarda yazılı olan derslerle sınırlı değildir. Eğitim bir bireyin tüm yaşam tarzını kapsamalıdır. Ülkemizde büyük bir eğitim seferberliği başlatılmıştır. Bu seferberlik kapsamında herkes üzerine düşeni yaparak katkı vermelidir. Emanet ettiğimiz yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimize her zaman destek olmalıyız. Bu milli bir sorumluluktur. Özellikle gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım.”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe iyi bir şekilde hazırlanması, çağın gerektirdiği biçimde yeni bilgi, beceri ve tutumla donatılması öğretmenlerimizin yanı sıra devletin en önemli görevlerinden birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İrfan Ordusu” diye tarif ettiği ve ayrıca “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır” şeklinde seslendiği öğretmenler, ülkemizin gelişiminin yanı sıra kalkınması konusuna da çok önemli görevler üstlenmiştir. Bir ülkenin, nitelikli insan gücü olmadan kalkınması ve ileri ülkeler seviyesine yükselmesi mümkün değildir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, onların üzerinden emeklerini hiçbir şekilde esirgemeyen öğretmenlerimiz, nitelikli insan gücü konusunda ülkemizde çok büyük bir çaba harcamaktadır. Ülke olarak elde ettiğimiz bütün başarıların temelinde öğretmenlerimiz vardır. Bu konuda, en büyük pay ve emek hiç şüphesiz öğretmenlerimize aittir. Bu bakımdan, öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir. Öğretmenlik, kutsallığının yanı sıra aynı zamanda çok saygın bir meslektir.

Ne yazık ki bugün izlenen yanlış eğitim politikaları nedeniyle, öğretmenlik mesleğinin saygınlığı zedelenmiştir. Ülkemizin her köşesinde, hiçbir karşılık beklemeden, fedakârca görev yapan öğretmenlerimiz, hak ettikleri saygınlığı göremedikleri gibi ekonomik ve sosyal bakımdan da hak ettikleri şartlara hiçbir şekilde kavuşamamıştır.

Bunun için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve öğretmenlerimiz, ekonomik ve sosyal şartlarının yanı sıra saygınlık bakımından da daha iyi şartlara kavuşturulmalıdır.

Bu vesileyle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Ülkemizin dör bir yanında özveriyle, heyecanla, bilgi ve tecrübeleriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, eğiten ve yetiştiren öğretmenlerimiz, mesuliyetli ve kutsal bir mesleği icra etmektedir. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkardır.

“Yaradan Rabbinin adıyla oku” ayetiyle insanlığa gönderilen mesajda, Peygamber Efendimizin “Ya Öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma helâk olursun” hadisi şeriflerinde ve Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözünde çok büyük manalar yüklüdür. Her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin, eğitimin ve öğretimin önemi vurgulanmaktadır.

Bu anlayışla, AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana her yıl bütçede en fazla payı eğitime ayırdık. Köklü reformlar yaptık, kaliteyi arttırdık. Şartları geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi duruma getirerek eğitime ve öğretime verdiğimiz önemi, öğretmenlerimize verdiğimiz değeri ortaya koyduk.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarları olan öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Zor şartlarda dahi vatanımızın her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getiren fedakar öğretmenlerimizin mesleklerini huzurlu ortamda icra etmelerini sağlamak için daima gayret içerisinde olduk.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu günde, Samsun’umuzda, vatanımızn dört bir yanında ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Görevi başında şehit olan ve vefat eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Av.Recep GÜLEROĞLU, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini yakalamasında öğretmenlerimizin katkısı çok önemlidir. Öğretmenlerimiz, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir. İnanıyorum ki, Türkiye, gelecek hedeflerine, öğretmenlerimizin yüksek katkılarıyla yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde ulaşacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, öğretmenlerin bu yönüne atıfta bulunarak “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyet’in başarısı olacaktır.” diyerek Öğretmenlere yüklediği sorumluluğu ve verdiği değeri belirtmiştir.

Askeri zaferlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet bekasını düşünen Mustafa Kemal ATATÜRK, gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermiş, bizzat kara tahtanın başına geçerek bu kutsal görevi üstlenmiş ve 24 Kasım 1928 günü Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. Öğretmenlerimizin yetiştirecekleri fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı” olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleri ile de pekiştirmiştir.

Biliyoruz ki en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Dünya ülkeleri eğitime daha fazla önem vermekte ve daha fazla yatırımlar yapmaktadırlar. Eğitime yapılan yatırım ise her alanda toplumun tamamını etkileyen en anlamlı yatırımdır. Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak olanlar Öğretmenlerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; Özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen ve bu alanda üretebilen, köklü medeniyetimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. Toplumun huzur ve refah düzeyinin yükseltilmesinde eğitim en iyi çözüm yoludur. Bu alanda Öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

Öğretmenlerimize emanet edilen gençlerimizin, vatan, millet, bayrak sevgisi, milli ve ahlaki değerlerimiz ile yoğurup bilgili, bilinçli, saygılı, sabırlı, hoşgörülü, modern ve hür düşünceli bireyler olarak yetiştirilmesi için büyük bir azim ve fedakârlıklarla eğitim camiamızca sürdürülen çalışmaları gurur ve takdirle izliyorum.

İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmeleri takip eden öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.