Samsun protokolünden 19 Mayıs mesajları

Samsun protokolünden 19 Mayıs mesajları
19.05.2022
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun protokolü bir mesaj yayımladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919’da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Tütün İskelesi’nde coşkuyla karşılayan Samsun’un evlatları olarak 103 yıl önce yaşadığımız gururu, sevinci ve heyecanı bugün de aynı şekilde yaşıyoruz. Milli Mücadelemizi başlatan ilk adımın atıldığı Samsun’umuzdan Anadolu’nun tamamına yayılan istiklal ve istikbal ruhu, milletimizin azmiyle katlanarak büyümüş ve Cumhuriyetimizin İlanı’na giden yolu açmıştır. Samsun, 19 Mayıs’ta bağımsızlık yolunda ilk adımın atıldığı şehir olarak tarihte yerini almıştır.

Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak makûs talihimizi değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin desteğini yanına alarak bu mücadeleyi zaferle taçlandırmış, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin inşası yolunda tarihi atılımlar gerçekleştirmiştir.

Kahraman ecdadımız düşman karşısında imanıyla durmuş, cesaretle göğsünü siper ederek vatanımız, ay yıldızlı şanlı bayrağımız uğruna destansı mücadeleler vermiştir. Bağımsızlık inancımız, sarsılmaz kararlılığımız, birlik ve beraberliğimiz geçmişten bugüne milletimize zaferi getiren en önemli gücümüz olmuştur. Cesaretle, umutla ve tavizsiz şekilde sürdürdüğü her mücadeleyi başarıyla neticelendiren, geçmişi zaferlerle dolu aziz milletimiz bugün de aynı duygularla ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

Ülkemizin aydınlık yarınları olan gençlerimizin bizi biz yapan değerlere, vizyon ve hedeflere sıkı sıkıya bağlı kalarak Türkiye’yi her alanda daha da ileri taşıyacağına, aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağına ve elde edeceği yeni başarılarla milletimizi gururlandıracağına yürekten inanıyorum.

2019 yılında, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi teşrifleriyle, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin coşkulu katılımıyla kutlamıştık. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı 2023’e ilerlerken yine en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizle bu tarihi günü ruhuna uygun şekilde idrak edeceğiz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakarlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir.

19 Mayıs 1919, Aziz Türk Milletinin emperyalist işgal güçlerine başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği, var olma mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı gün olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adım çıkışıyla birlikte, milletimizin bağımsızlık umutlarının tüm vatan topraklarına dalga dalga yayılarak inanca dönüştüğü bu anlamlı günü ilçemizdeki etkinliklerle halkımızla birlikte tek yürek olarak coşkuyla kutlayacağız.2 gün boyunca Bulvar Avm’de sürecek olan etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum.Bu vesile ile bu günü bizlere armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, rahmetle anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.

ADD Samsun Şubesi Başkanı Dr. Işık ÖZKEFELİ, “19 Mayıs; Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 103. yıl dönümüdür… Kutlu olsun!

Ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün, başladığı gündür 19 Mayıs…

19 Mayıs; ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır.

Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs…

19 Mayıs 1989, 19 Mayıs 1919’un ruhunu, felsefesini ve stratejisini benimseyen aydınlarca Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuruluş günüdür…

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde emperyalizmi yenilgiye uğratarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimi’ni, devrimin temelini oluşturan Atatürk İlkelerini, Atatürkçü Düşünce Sistemini toplum yaşamında yeniden egemen kılmak amacıyla kurulan derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısındaki her türlü yapılanmaya karşı mücadelesinde şehitler vererek 33 onurlu yılı geride bırakırken, devrim şehitlerimiz Kurucu Başkanımız Prof.Dr. Muammer AKSOY, Kurucumuz Doç.Dr. Bahriye ÜÇOK, Genel Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Ahmet Taner KIŞLALI, Üyemiz Necip HABLEMİTOĞLU ve örgüt emekçimiz

Ülkemiz bugün yeniden, 103 yıl önce kıyısından döndüğümüz uçuruma hızla sürüklenmektedir. O gün ulusça tarihin çöplüğüne attığımız emperyalist planlar, bugün işbirlikçileri eliyle yine sahnededir.

Kurtuluş için, Atatürk Cumhuriyeti’nden yana olan tüm siyasi partilerin, kişi ve kurumların seslerini daha da yükseltmelerinden, 1919 ruhuyla onurlu ve kararlı bir duruşu milletçe sergilemekten başka çare kalmamıştır.

Milletçe birlik olduğumuzda; emperyalist, kapitalist saldırılara karşı koymayan hatta kişisel çıkarlarını, emperyalist devletlerin çıkarlarıyla birleştiren iktidar sahipleri, başta Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, demokrasimize, dilimize, kültürümüze yönelik saldırılarında, varmak istedikleri sonuca ulaşamayacaktır.
Yolsuzluk ve hukuksuzluğu kendilerine ilke edinenlerin, ülke ekonomisini şahsi varlıkları gibi yöneterek yoksulluğa terk ettikleri geniş halk kitleleri, işsizler ve her geçen gün büyüyen açlar ordusu, artık uyanmıştır. Anketler bunu göstermektedir. Korkularının sebebi budur.

İşte bu şartlar altında, 103 yıldır unutmadığımız söz, yeniden ete kemiğe bürünecek ve “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır.”

Kararlıyız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, yolumuza “Atatürk Cumhuriyeti” olarak devam edeceğiz.

İktidarın; baskılarla, yasaklarla ve hatta şiddetle bizleri terbiye (!) etme çabaları sonuç vermeyecektir.

Bu iktidara dayanak olan, işbirliği yapan tüm siyasi partileri, varlıklarını Cumhuriyet Rejimine, parlamenter sisteme borçlu olduklarını hatırlamaya davet ediyor, Gazi Meclisin itibarını iade etmeleri ve egemenliği tek adamdan alıp gerçek sahiplerine geri vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının tek yolu, bir an önce demokratik parlamenter rejime dönülmesidir. Bu hepimiz için yaşamsal bir zorunluluktur. Her bir yurtseverin hak ve demokrasi mücadelesine katılması, tek adam rejiminden kurtulma doğrultusunda çaba harcaması yurttaşlık sorumluluğu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri’ne borcudur.

Biz; gücümüzü, mücadele kararlılığımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Atatürkçü Düşünce Sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfusumuzla dünden daha güçlüyüz.

Atatürk’ün “Gençliğe Sesleniş” ile “Cumhuriyetin sahibi” kıldığı gençlerimiz, geleceklerini karartan, umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal zeminde yanıt vereceklerdir. Bu yanıt, Başöğretmenleri Mustafa Kemal’in onlara öğrettiği gibi olacaktır: “Geldikleri gibi giderler!”

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü kentlisi, işçisi, çiftçisi, aydını, sanatçısı ve bilim insanlarıyla dönmemek üzere yola çıkan ve yorulmak bilmeyen yurtseverlerden oluşan üyelerimiz ve Anadolu’nun çoban ateşleri şubelerimizle yurdun her köşesinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu düşünce ve azimle şartlar ne olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız.

Bizleri özgürlük ve egemenliğimize kavuşturan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Ruhları şad olsun.

Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Samsun İl Başkanı Yılmaz Alcan, “19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi.

‘ÖNCE VATAN’
19 Mayıs 1919 günü kurtuluş meşalesinin yandığı il Samsun’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden başkan Yılmaz Alcan, “Bizim her zaman yaşam anlayışımız ‘önce vatandır’. Bu nedenle hem ticaretimizde hem de yaşantımızda vatanımız menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz. MİSİAD Samsun İl Başkanı ve bir işadamı olarak geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, vatan sevdalısı, donanımlı ve hayırlı bireysel yetiştirmek zorundayız”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayarak tüm yurda yayılan milli mücadele ruhu bugünde aynı inanç, azim, cesaret ve kararlılıkla devam ediyor. Bu anlamda Samsun, kurtulan değil, milli mücadele ruhuyla kurtaran bir şehir olma özelliğide taşımaktadır. Milli mücadele şehri Samsun’da yakılan istiklal meşalesini bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyoruz. Zor şartlarda istiklal ve istikbal mücadelesi veren milletimiz, bağımsızlık yürüyüşüne başarıyla devam etmiş, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini ilan etmiştir. Milletimiz, 103 yıl önce olduğu gibi bugünde vatanı, bayrağı, ezanı için canı pahasına her türlü tehditleri ve saldırıları bertaraf ederek yarınlara daha güçlü şekilde yürümenin azim ve kararlılığındadır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk milleti olarak 19 Mayıs ruhu ve cesaretiyle
ülkemizin yarınları için birlik, beraberlik içerisinde büyük mücadele veriyoruz. Umudumuz, güvencemiz ve yarınlarımız olan gençlerimize çok büyük değer veriyoruz. Gençlerimiz için ülkemize devasa eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Türkiye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Sn. Cumhurbaşkanımız liderliğinde kararlılıkla ilerlemeye devam etmektedir.

Bu düşüncelerle gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımın ve ulusumuzun kaderini değiştiren tarih olan 19 Mayıs 1919’un, 103. yıl dönümünü milletçe, hep birlikte kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Yıkım, çaresizlik ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü o zor koşullarda bile asla umutsuzluğa düşmeyen, ‘kurtuluş ışığı’nı görebilen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yaktığı özgürlük meşalesi, dalga dalga yayılarak bütün yurdu aydınlattı ve bugün hâla aydınlatmaya devam ediyor.

Cumhuriyetimizi, kuruluş değerleri ışığında sonsuza dek yaşatma görevini ve 19 Mayıs tarihiyle özdeşleşen ‘bağımsızlık meşalesini’ Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, bunu “Ey Türk Gençliği, Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleriyle nitelemiştir. İşte bu nedenle gençliğimiz, Cumhuriyet’imizin teminatıdır.

Mustafa Kemal Paşa’nın, Samsun’a çıkarken yüreğinde taşıdığı kararlılık, milletimize duyduğu güven, bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisi, bugün hepimiz için en değerli öğretidir. Bunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Bu değerler ve ilkeler, bizler için daima yol gösterici olacaktır.

Bu düşüncelerle, ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyor; vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “103. yılını büyük bir gurur ve onur ile kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört bir tarafına yayılmıştır. Samsun’da başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, devletimizin varlığı ebedileşmiştir.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesidir. Bu nedenle 19 Mayıs’ın, Milli Mücadele’nin ruhunu herkesin çok iyi anlaması gerekmektedir. Türk milletinin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, söz konusu vatan olunca nasıl kenetlendiğini, bu önemli tarihlerde ve sonrasında yaşananlarda görmemiz mümkündür. Türk milleti büyük bir cesaret, kahramanlık örneği sergileyerek toprağını, bayrağını korumayı başarmış, dünyaya önemli bir ders vermiştir.

Bu kahramanlık destanında Samsun’da 19 Mayıs 1919 tarihi ile önemli bir yer almış, Milli Mücadele’nin ilk adımlarının öncülüğünü yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü ise gençlere armağan etmiştir. Güçlü Devletimizin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 103. yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak ulusumuzun kaderini değiştirdiği tarihi 19 Mayıs günü Samsun için çok önemli bir gün. 19 Mayıs deyince akla Mustafa Kemal Atatürk, Kuva-yı Milliye ruhu ve Samsun gelir. Kurtuluş ve kuruluşun ilk adımının atıldığı kent Samsun’dan diğer bağımsızlık savaşı veren milletlere de bir ışık yanmıştır. Bizim milli kurtuluş mücadelemiz, aynı coğrafyada benzer uluslara öncülük ettiği için 19 Mayıs sadece bizim için değil diğer milletler için de önemlidir.

Sevgili gençler,

“Bütün ümidim gençliktedir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı ve Cumhuriyet’i size emanet etmiştir. Bağımsızlık mücadelesinin adımının atıldığı bu günün sizlere armağan edilmesi aynı zamanda yüce bir sorumluluktur. Cumhuriyet’e ve devrimlerine sahip çıkacak her nesil sayesinde, bağımsızlığımıza ve vatanımıza olan tutkumuz her zaman ilk günkü gibi dinç kalacaktır. Cumhuriyet’in yılmadan sonsuza dek korunması ve geleceğe taşınması da bu tutku sayesinde olacaktır.

Güzel kentimiz Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini 103 yıl sonra gururla taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor; Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun varlık mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Geleceğimizin teminatı Sevgili Gençler,

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun’da başlayan ve dillere destan bir zaferle sonuçlanan bu kutlu yürüyüşün 103. yıl dönümünü aynı heyecan ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Tarih göstermiştir ki, en zor şartlarda bile omuz omuza vererek kenetlenebilen aziz milletimiz, yedi düvelin çağlar boyunca süregelen kötü emelleri karşısında pes etmemiş, yılgınlık göstermemiş ve her türlü yokluğa rağmen canı pahasına direnmesini bilmiştir. Atalarımızın 103 yıl önce sergilemiş olduğu bu birlik ve beraberlik bilincine erişmiş gençlerimiz sayesinde hiçbir şer güç, milletimiz üzerinde sürdürdüğü emellerine ulaşamayacak ve devletimiz Allah’ın izniyle kıyamete kadar payidar olacaktır.

Gelecekte ülkemizin tarımdan sanayiye, sanattan eğitime, bilimden güvenliğe, spordan sağlığa kadar faaliyet gösterdiği tüm alanlarda söz sahibi olacaklar bugünün gençleri, yani sizlersiniz. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu ülkenin yönetimi yarın sizlere emanet edilecek ve geleceğimiz sizlerin elinde şekillenecektir. 

Siz gençlere düşen görev, zamanı ve elinizdeki imkânları en iyi şekilde değerlendirip çalışmak; bilgiye ulaşmak; bu bilgiyi beceriye dönüştürerek geleceğe yön verecek değerler, ürünler ortaya koymaktır. Bunun için tek yol, okumak, araştırmak, gayret etmek, kendinizi her alanda yetiştirerek donanımlı hale gelmektir. Bugünün idarecileri olan bizlere düşen görev ise ülkemizin geleceğine yön verecek siz gençlerin en güzel şekilde yetişmesine katkı sağlamak ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Canik Belediyesi olarak bizler, gençlerimize her türlü desteği sağlamaya özen gösteriyoruz. Siz gençlerimize yönelik eğitim, kültür, bilim, sanat ve spor alanlarında projeler üreterek gelecek adına kendinizi daha iyi keşfetmenize katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Milletimizin bağımsızlığı adına atılan ilk adımın, siz gençler adına bayram günü olarak ilan edilmesi gösteriyor ki, Türk milletinin bayramı sizin varlığınız, sizin dirliğiniz, sizin birliğinizle mümkün olacaktır. Siz bu milletin geleceğisiniz. Geçmişten gelen değerlerimiz siz gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşı’nda destanlaştırdığı gibi;

“Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın…

 Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.”

Bu duygu ve düşünce ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyor, 103 sene önce bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şanlı Türk ordusunu, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bağımsızlık mücadelesine malıyla, kanıyla, canıyla destek veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber