Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları

Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları
09.11.2020
A+
A-

10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’inci ölüm yıl dönümüyle ilgili Samsun protokolünden mesajlar geldi. İşte o mesajlar…

Samsun Valisi Dr. Zülkif DAĞLI: Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli direnişimizin lideri, büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Trablusgarp’tan, Çanakkale’ye birçok farklı cephede gösterdiği dirayet ve mücadele ile dünyanın takdirini kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açmış ve büyük bir azim ve gayret ile düşman işgaline son verilmesi amacını taşıyan Milli Mücadele hareketinin unutulmaz lideri olmuştur.

10 Kasım, sadece bir anma günü değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı büyük bir miras olan Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyeti üzerinde yükselerek bir yandan miras aldığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmakta bir yandan da demokrasisini daha da güçlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yükseklerde, yılmadan, emin ellerde ilerlemektedir.

Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınların temellerini atan, birçok alanda yaptığı yeniliklerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amaç edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günde, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, dünyada hak ettiği yeri korumaya ve yüceltmeye devam etmek için gece gündüz demeden azim ve kararlıkla çalışmak öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, “Mustafa Kemal ATATÜRK, bir destandır! Ne silinir ne de unutulur” dedi.

Yaşar, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 82. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında vefatının 82’inci yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, rahmet, dua ve minnetle anan Yaşar, “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” sözlerini hatırlatarak “ATATÜRK’ün, yokluk ve zorluk içinde yazdığı destansı mücadelelerin ve zaferlerin kıymeti tartışılmazdır. Bu destanları, zaferleri atalarımız unutmadı, biz unutmadık, gelecek nesillerinde asla unutmayacağına, unutturmayacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Yaşar’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:,
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca varlığını Türk varlığına armağan etmiş, halkın kendi kendini yönettiği Cumhuriyet idaresini kurmuş, yaşamı süresince vermiş olduğu mücadelelerle, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmış bir dünya lideridir. Devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları sadece Türk Milletinin değil tüm dünya devletlerinin saygı duyup örnek aldığı bir başarıdır. Bu anlamda tüm bu miraslara sahip çıkmak, ilelebet korumak da bizim birinci vazifemizdir. ATAmızın verdiği mücadelenin önünde saygıyla eğiliyor, tekrar minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Başkan Demirtaş mesajında şu sözlere yer verdi, “Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. 10 Kasım, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. 10 Kasım; bir milletin topyekûn istiklal mücadelesi verdiği bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliğini yapan, düşmanların yurdumuzdan temizlenmesinde öncü olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesille taşıyacağız. Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için çalışacağız. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyoruz” diye belirtti.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: “Bugün 10 Kasım… Bugün, bir matem günü değil; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığımızı ulusça bütün dünyaya haykırma günüdür!
Bugün, Mustafa Kemal’in Türk ulusu için hedeflediği ‘muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve onu geçme’ yolunda, tüm benliğimizle çalışma günüdür!
Ve bugün, tıpkı O’nun yaptığı gibi; emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etme günüdür!
Ulusumuzun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma gününde, O’nun devrimlerinin yol göstericiliğinde Cumhuriyet’imize sahip çıkma ve bedeli ne olursa olsun Cumhuriyetimize ve onun temel niteliklerine yönelik her türlü saldırıya karşı direnme sözümüzü bir kez daha tekrarlıyoruz.
Bu kararlılıkla;
Sonsuzluğa uğurlayışımızın 82. yıldönümünde, ulusal özgürlüğünün mimarı, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı, özlem ve minnetle anıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 82. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan Milli Mücadele ateşinin ve milletimize tarih boyunca yol gösteren bağımsızlık ruhunun tüm Anadolu’ya yayılmasına öncülük eden, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk devlet adamı ve muzaffer bir komutan olarak tüm insanlığın saygısını kazanmıştır.

1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle birlikte kurduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na doğru ilerlerken, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyor, her alanda ülkemizi Dünya liginde en üst sıralara taşımak için gayretle mücadele veriyoruz.

Milletinden aldığı güçle İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştırarak hem milletimizin hem de dünyanın takdirine mazhar olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, bölgesinde lider ve daha güçlü Türkiye için kararlılıkla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye’yi istikrarlı bir şekilde büyütmeye, sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde milletimizin hak, hukuk ve menfaatlerini korumaya devam ediyoruz. Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’imize sahip çıkıyor, gelecek nesillerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

10 Kasım, tarihin akışına yön veren kahraman asker ve büyük devlet adamı Atatürk’ü idealleriyle anma, kurucusu olduğu devletimizi ilelebet yaşatma ve yükseltme kararlılığını en güçlü şekilde gösterme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde nedeniyle bir mesaj yayınladı. Atatürk’ün dünyada eşine az rastlanan bir adanmışlığın adı olduğunu söylen Sandıkçı mesajında şu ifadelere yer verdi.
Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.
Milleti için hiçbir mücadeleden kaçınmayan, ömrünü bu uğurda feda eden, şartlar ne kadar zor ve ağır olursa olsun tek bir an bile duraksamayan Atatürk, istikbal yolunda asla sönmeyen meşaleyi yakmıştır.
Hayatının her anında inandığı uğurda ilerlemiştir. Hiçbir engel onu ne yolundan ne de büyük bir sevgiyle bağlı olduğu milletinden kopartamamıştır. Atatürk, milletine, bayrağına, toprağına bağlılık nedir yaşamıyla bunu birebir örneklemiştir.
Dün, bugün ve yarınlarda onun bu yılmaz mücadelesi milletimizin de bu noktadaki iradesini oluşturmuştur. Dünyada eşine az rastlanır bu adanmışlığın adı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur.
İşte bu yüzden her 10 Kasım, bizim için hem hüznün hem de minnet duygularının sarsılmaz bir sevgiyle anmaya dönüştüğü gündür. Onu bütün yüreğimizle yad ediyoruz. Onu anladığımızı göstermenin en büyük yolunun ise çok çalışmak olduğunu biliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Mücadelesi ile bir milletin istikbaline ışık olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 82. Yıldönümü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Türk milleti için 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacak olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, düşüncelerini, hedeflerini anlama günüdür.
Türk Milleti, ülkemizin bütünlüğüne kasteden, cennet vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan “Milli Mücadele Ruhu” ile zafere ulaşılmış ve Dünya’da bir milletin yeniden doğuşuna en iyi örnek olmuştur.
Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.
Büyük bir millet, bağrından yetiştirdiği büyük insanlarla zaferler kazanmış, vatanımızı yeniden güçlü bir devlet haline getirmiştir.
Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürecektir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve Cumhuriyet’i bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en üst ligine çıkartmak için büyük bir seferberlik devam ediyor. Büyük Önder Atatürk’ü anlamak ve anmak, vatanımıza en iyi hizmeti vermek, çok çalışmak, büyük hedeflere ulaştırmak, onun çizdiği yolda ilerlemekle daha çok anlam kazanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.”

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. vefat döneminde rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Şüphesiz her nefis ölümü tadacak, her canlı ölümle tanışacaktır.

Önemli olan; yaşarken yapılan muhterem hizmetler olmakla birlikte; vatan, millet ve devlet için gösterilen fedakarlıklar, ahlaklı, sorumlu, duyarlı ve vicdanlı bir hayat sürebilmektir.

Gazi Mustafa Kemal bunu başarmış, daha da mühimi Türk milletinin varlığı, birliği ve bağımsızlığı için hiçbir görevden kaçınmamış ve kaçmamıştır.

57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, ufkunun genişliği, Türk milletine duyduğu engin sevgisiyle anlamak, bu şekilde hakkını teslim etmek lazımdır.

Türk milletini; çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için her alanda emsali görülmemiş bir mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda millet olma şuurunu da güçlendirerek, ‘en büyük eserim’, dediği Cumhuriyetimizi kurmuştur.

Türk milleti O’nun önderliğinde zora diklenmiş, esarete direnmiş, zulmün süngüsünü kanının alevinde eriterek bağımsızlığına kavuşmuştur. Asla unutulmamalıdır ki; mazideki ihtişam ve gurur verici mücadele yöntemi, gelecekte ortaya çıkma ihtimali çok kuvvetli sorunların üstesinden gelmek için de ilham ve inanç kaynağı olacaktır.

Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır.

Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atatürk, yurdun ve yurttaşın içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara karşın kararlılığını yitirmedi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk Milleti’nin kaderini değiştiren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; askeri dehası, devlet adamlığı ve vatanseverliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra yaşadığı çağda da eşsiz bir iz bıraktı. En büyük tutkusu, vatan topraklarının bağımsızlığı ve üzerinde yaşayanların özgürlüğüydü. Yurdun ve yurttaşın içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara karşın kararlılığını yitirmedi. Yıllar süren savaşlarla tükenme noktasına gelen Anadolu topraklarını vatana dönüştürerek çağdaş bir devlet inşa etti. Yaşama geçirdiği devrimler ile bizleri imparatorun kulları olmaktan kurtarıp bağımsız cumhuriyetin hür yurttaşları haline getirdi. 

‘İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ’

Bizlere bıraktığı fikri miras ile bir asır önce eğitim, bilim, sanayi ve kültürü işaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı çağdaşlaşma ve kalkınmayı sürdürme gayretindeyiz. Bağımsız ve aydınlık bir gelecek için halkçılık, devrimcilik, cumhuriyetçilik, laiklik, devletçilik ve milliyetçilik ilkelerinin hiçbirinden ödün vermeyeceğiz. Daha güçlü, daha büyük bir Türkiye Cumhuriyeti için aralıksız çalışacağız. Büyük Atatürk’ün bu millet için gösterdiği fedakarlıkları yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber