Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları

Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları
09.11.2021
A+
A-

Samsun protokolü 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle mesaj yayınladılar.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza kazanmış, bir ulusun bağımsızlık karakterini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak taçlandırmıştır.

Bizlerde bu ülkenin birer ferdi olarak tüm ulusumuzun geleceğini, bölünmez bütünlüğünü koruyarak ülkemizi daha müreffeh yarınlara hep birlikte taşıyacağız.
Bu duygu, düşüncelerimle ölümünün 83. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında hasretle ve özlemle anıyoruz.
Bizler için 10 Kasım, yas tutulacak bir günü değil; idealleri ve devrimleri ışığında O’nun yolunda ilerleme kararlılığımızı bütün dünyaya gösterme günüdür.
Yedi düvelin yok etmek istediği ulusu, yeniden ayağa kaldıran Atatürk’ü anlama, O ve mücadele arkadaşlarının bizlere emaneti ve mirası olan Cumhuriyete, tam bağımsızlığa sahip çıkma günüdür. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ölümsüz eserleri ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Ve bugün bir kez daha manevi şahsiyetin önünde sana şu sözü veriyoruz::
“Senden, ideallerinden ve devrimlerinden aldığımız güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.”
Bu duygularla;
Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun ebedi lideri, partimizin kurucusu, dünyanın bütün mazlum milletlerinin ilham kaynağı, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında minnet ve özlemle anıyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; ”Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;10 Kasım’ın sadece Atatürk’ü Anma Günü olarak değil, Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gün olarak da ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

“Hiçbir zaman unutulmayacak”

Türk milletimizin hiçbir zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilkelerini ve onun aziz hatırasını unutmadığını ve unutmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, Büyük komutan, devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha özlem, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık ÖZKEFELİ, “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini yenen, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 83. yıl dönümünde, bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz…
Bugün bir yas günü değil, anma ve anlama günüdür.
Dünyamız ve Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Küresel Covit19 Pandemisini hep beraber yaşıyoruz. Gerek Pandemi, gerek ekonomik, gerek siyasi ve dış politika kıskacı içerisinde Ülkemiz ve insanlarımız zor günleri yaşamaktalar. Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına yapılan sistemli saldırılar ise cabasıdır.

Bedenen aramızdan ayrılsa da her şeyiyle içimizde yaşayan özgür, çağdaş ve aydınlık günlerimizin mimarı Atatürk’ün ve düşünce sisteminin bu topraklar da ne ifade ettiğini çok iyi anlamak gerekir.
Onun bu kadar evrensel olmasını sağlayan onun sarı saçlı, mavi gözlü bir dev oluşu karga kovalayışı veya adının Kemal oluşu değildir,
Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek Akıl ve ilimdir. Atatürk demek Türk Ulusal Kimliği, Üniter yapı demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek Tam bağımsızlık ve Milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir.
Atatürk demek direnmek, kazanmak demektir.
Atatürk demek üretebilmek demektir.
Atatürk demek onur, haysiyet ve şeref demektir. İnsan olmak, sevgi demektir.
Yani kısaca Atatürk demek bu topraklarda aydınlanma, çağdaşlaşma, akıl, bilim ve bu toprakların sesi olmak demektir.
İşte sadece bir isim değil taşıdığı bu kadar anlamla dış ve iç güçler tarafından sürekli saldırıya uğraması da gün gibi aşikârdır.
Her şeye rağmen; Geçen seksen üç yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.

Onu ve fikirlerini unutturmak için eserlerine ve devrimlerine vurulan her darbede gövdesinden yeni filizler, sürgünler veren koca bir çınar gibi büyüyor ve devleşiyor.
Zor günler geçiriyoruz ama bunlar geçici biliyoruz!
Çünkü bizler Mustafa Kemalin aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyenleriz.
Yani arkamızda insanlığın düşünsel evriminin ürünü olan aydınlanma, sorgulayıcı akıl ve bilim var bunu biliyoruz.
Bizlerin yol göstericisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 21. yüzyılın en büyük lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başkomutanı, Tam bağımsız, demokratik, parlamenter, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Türk milletinin Ata’sı, Dünya barışının öncüsü, 57 yıllık yaşamı boyunca milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, Geçmişimiz ve geleceğimizdir.
Onu anlamadan anmayı bırakıp gerçekten anladığımız zaman, Onu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimize taşıyabildiğimiz zaman, Onu özlediğimiz kadar özümsediğimiz zaman, Bizler çağdaş medeniyetlerinde üzerinde olacağız.
Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.
Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir. Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.
Tarihsel gerçekleri silmeye çalışıp, yalan-dolanla ona saldırmaya çalışanlara bir kere daha sesleniyoruz: Atatürk’ün düşüncelerini, ilke ve manevi mirasını Türk Milletinin beyninden; sevgisini kalbinden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.
83 yıl sonra çözüm, Atatürk düşmanlarıyla yasal ve demokratik yollarla, güç birliği içinde mücadele etmektir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yani Ata’mızı bedenen aramızdan ayrılışının 83. Yılında daha bir sarsılmaz bağlılıkla, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz! Ruhun şad olsun ATAM…”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Tarihi eşsiz zaferlerle ve daima gurur duyulacak başarılarla dolu olan milletimizin huzuru ve kahraman ecdadımızın vatan kıldığı Anadolu toprakları üzerinde ilelebet var olabilmesi için milletimize duyduğu sonsuz güven ve inançla 1919’da Samsun’umuzdan başlayan, 1923’te Cumhuriyet’imizin İlanı’yla taçlanan mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” diye ifade ettiği Cumhuriyetimizi değerleriyle korumanın, kazanımlarına sahip çıkmanın ve devletimizi her alanda daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde 2023’ün ülkemiz için yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyor, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

10 Kasım, muzaffer komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ü fikirleriyle anma, devletimizi dünyada hak ettiği konuma taşıma kararlılığını millet olarak en güçlü şekilde gösterme günüdür. Aziz şehitlerimizin kanları ve canlarıyla, gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan vatanımızı, milletimizin her bir ferdiyle birlik ve beraberlik içinde korumaya kararlıyız.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyor, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Türk milleti için 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacak olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, düşüncelerini, hedeflerini anlama günüdür.
Türk Milleti, ülkemizin bütünlüğüne kasteden, cennet vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan “Milli Mücadele Ruhu” ile zafere ulaşılmış ve Dünya’da bir milletin yeniden doğuşuna en iyi örnek olmuştur.
Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.

Büyük bir millet, bağrından yetiştirdiği büyük insanlarla zaferler kazanmış, vatanımızı yeniden güçlü bir devlet haline getirmiştir.
Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürecektir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve Cumhuriyet’i bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en üst ligine çıkartmak için büyük bir seferberlik devam ediyor. Büyük Önder Atatürk’ü anlamak ve anmak, vatanımıza en iyi hizmeti vermek, çok çalışmak, büyük hedeflere ulaştırmak, onun çizdiği yolda ilerlemekle daha çok anlam kazanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83.yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan İbrahim Sandıkçı mesajında; Milli Mücadele’nin kazanılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve gelişim süreci içerisinde Atatürk’ün dünya çapında göstermiş olduğu üstün gayret ve başarıya değindi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihte eşine az rastlanır bir deha olduğunu ifade eden Başkan Sandıkçı, vefatının 83. yıl dönümü vesilesiyle kendisini saygı, sevgi ve minnetle andığını belirtti.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83.yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“İnanç ve kararlı duruşuyla Anadolu’nun bağrında yakmış olduğu Milli Mücadele ateşinin ülkenin dört bir yanında parlayan zaferler silsilesine dönüşmesine vesile olmuş bir asker; ezelden beridir hür yaşamış bir millete -tam da tarih sayfasından silinmek üzereyken- “Ya istiklâl, ya ölüm!” emrini vererek malı, kanı, canı pahasına giriştiği İstiklal Savaşı’nı kazandırmaya muvaffak kılınmış bir kumandan; Millet İradesi’nin “Hakimiyet bilâ kaydu şart milletindir!” kesin beyanıyla her şeyin üstünde tutulduğu Millet Meclisi’nden yepyeni bir devletin kurulmasına liderlik etmiş bir devlet adamı; Demokrasi’nin hakim kılındığı genç bir Cumhuriyet’in gelişmesi ve muasır medeniyet seviyesi üstüne ulaşması adına dünyanın sahip olduğu yenilikleri, fen ve teknolojiyi ülkesine taşıyarak az zamanda pek çok başarı ve gelişmeye öncülük yapmış bir devrimci olarak tarihte eşine az rastlanan dâhi bir şahsiyet olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmesinin 83. yıl dönümü vesilesiyle saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü edebiyete intikal edişinin 83. yılında saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Geçen 83 yıl boyunca onun fikirlerinin ve  devrimlerinin önemini her geçen gün daha iyi anladık ve anlamaya devam ediyoruz. Hiç kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk, çok yönlü kişiliği ve dehasıyla çağının çok ötesinde bir lider. Bu özelliklerini işgal altındaki topraklarda verilen Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, en büyük eserlerinden biri Cumhuriyet’i ilan eden bir devrimci ve uluslararası alanda barıştan yana politika izleyen bir siyasetçi olarak gözler önüne serdi. Bu yönüyle de birçok lidere ilham kaynağı oldu. Bağımsızlık mücadelesinin liderliğinde özgürlük tutkusunu, eğitimden  sosyal hayata birçok alanda yaptığı yeniliklerde akıl ve bilime inancını; çağdaş, demokratik bir yönetime geçerken de insan haklarına duyduğu saygıyı ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk ismi sadece eşsiz bir lideri ve dehayı değil; onun şahsında Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan askerlerimizi  kadınlarımızı, çocuklarımızı; karanlık bir dönemin ağır  şartlarından güçlenerek çıkan bir ulusun şanlı tarihini temsil eder. Onun anlayışına, fikirlerine ve devrimlerine  sahip çıkan bizleri ve gelecek nesilleri anlatır. Ulu Önderin devrimlerinde ve fikirlerinde geleceğe ışık tutacak evrensel bir anlayış vardır. Biz bu anlayışla yol alacağız. Ülke olarak geçirdiğimiz zor dönemden bir ulusun yoklukta verdiği onurlu bağımsızlık mücadelesini hatırlayarak, gösterilen dayanışmayı tüm ruhumuzda hissederek çıkacağız. Böyle şanlı bir tarihin evlatlarına bu yakışır.

Biz, Atakum Belediyesi olarak  tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi Atamızın fikirlerinin ve devrimlerinin verdiği güçle hayata geçiriyoruz.Ondan aldığımız azim ve cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Onun bize bıraktığı yol haritasını takip etmeye Cumhuriyet İlkelerinin ve Devrimlerinin en büyük savunucuları olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kahramanlarımızı ve  tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber