Samsun protokolü Miraç Kandili’ni kutladı

Samsun protokolü Miraç Kandili’ni kutladı
21.03.2020
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Miraç kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tüm dünya ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde böylesi müstesna bir geceyi iyi değerlendirmek gerektiğine vurgu yaparken “Peygamber Efendimiz ’in kutlu yolculuğunu yaşadığı bu gecede birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve tüm insanlığın huzura kavuşması için ellerimizi göğe açmalıyız” dedi.

Başkan Demirtaş; “Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin, özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Miraç bir yükseliş, bir hedeftir. Bizler de bu mübarek gecenin anlamını ve önemini kavrayarak manevi huzura ermek ve hem bireysel hem de toplumsal olarak bilimle, ilimle ve irfanla yükselebilmek adına dua etmeliyiz. Rabbim bu hayırlı gecede başta İslam alemi olmak üzere Türk milleti ve tüm insanların dualarını kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Karaaslan’dan mesajı ;
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İçinde ilahi hikmeti ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ne bir kez daha erişmenin huzurunu yaşıyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimiz’in kutlu yolculuğunu ifade eden Miraç hadisesi Rabb’imizin kudret ve rahmetinin açık delillerinden biri, tüm insanlığı yüce değerlerle buluşturarak ruhlara ilmek ilmek işleyecek bir ilahi sırdır.

Ruhlarımıza şifa olacak bu mübarek geceyi idrak etmeye hazırlanırken, tüm dünyayı etkileyen küresel bir virüs tehdidi ile karşı karşıyayız. Kovid-19 karşısında ülkemizde alınan önlemler ve en düşük seviyede etkilenmemizi sağlayacak tedbirler ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Temel gayelerinden biri insan hayatını korumak olan, temizliğin imandan olduğunun öğütlendiği, tedbirin her Müslüman için vazgeçilmez kabul edildiği İslam dininin mensupları olarak bu dönemde de tedbiri elden bırakmayacak, kendimiz ve çevremiz için gereken önlemleri alarak kul hakkına riayetsizlik anlamına gelen davranışlardan kaçınacağız. Bizlere düşen sorumluluk; tedbirin en güzel örneklerini hayatında gördüğümüz Hz. Peygamberimizin sünnetini ve tavsiyelerini yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olarak uygulamaya gayret göstermektir.

Ağır bir imtihanla birlikte karşıladığımız Miraç Gecesi’nin kalplerimize inşirah ve hayatımıza huzur getirmesi temennisi ile aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin mübarek gecesini tebrik ediyor, bu gecenin yaşadığımız sıkıntıların bir an önce son bulmasına vesile olması temennisiyle, vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Samsun valisinden kandil mesajı;
Yenigün anlamına gelen ve baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz, Balkanlar’dan Orta Doğu’ya, Anadolu’dan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır devam eden ortak bir kültür zenginliği, kadim bir gelenektir.

Bahar ile doğanın uyanışını ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdeleyen Nevruz, yüzyıllardır kardeşlik bağını pekiştiren ve insanları bütünleştiren bir bayram olarak kutlanmıştır.

Milli birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmanın sağlanmasında da önemli yer tutan Nevruz’un, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik hukuku içinde kutlanması, millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir.

Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken; bu kutlamaların dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ediyor, başta Samsunlu hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ‘Nevruz Bayramını’ kutluyorum.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber