Milletvekili Çiğdem Karaaslan’dan Sosyal Devlet ve Gönül Belediyeciliği Vurgusu

Milletvekili Çiğdem Karaaslan’dan Sosyal Devlet ve Gönül Belediyeciliği Vurgusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın koordinasyonunda AK Parti Genel Merkezi’nde Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katılımıyla, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının ardından Samsun Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin çalışmaları ile hizmetlerinin değerlendirildiği bir video konferans toplantısı gerçekleştirildi.

İçinde bulunulan sürecin her alanda pek çok değişikliği beraberinde getiren yeni bir dönem olduğunu ifade eden Karaaslan, “Yeni tip koronavirüs ile mücadelemizde devletimiz ilk andan itibaren gerekli önlemleri aldı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz; izlenen doğru strateji, alınan önlemlerin hızla hayata geçirilmesi, kriz yönetimi kapasitesi, sahip olduğumuz sağlık altyapısı ve milletimizin güçlü dayanışması ile bu krizden diğer ülkelere göre daha az etkilenmiştir. Sn. Cumhurbaşkanımızın bizzat başında olduğu bu süreç, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, kurumlarımızın aldığı kararlar sayesinde sağlıklı bir biçimde ilerlemektedir. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla illerimizde oluşturulan ve gerektiğinde şehre özgü ilave tedbirleri alan Pandemi Kurulları da mücadelemizin hız kazanmasını ve daha etkili olmasını sağlamıştır. Yerel yönetimlerimizin, AK Parti’mizin Belediyecilik anlayışının gereğiyle tüm Türkiye’ye örnek olacak projeler geliştirmesi ve işbirliğimizi doruğa taşımamız gereken bir dönemdeyiz. Bu dönemde Başkan olmaktan çok can yoldaşı olmalı, bizi bulmalarını beklemeden tüm vatandaşlarımıza ulaşmalı ve hizmetleriyle sorumlu olduğumuz vatandaşlarımızın kendisini yalnız hissetmemesi için özenle çalışmalıyız.” görüşünü paylaştı.

Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının, sorumluluk alanlarında aldığı önlemleri ve sürecin en iyi şekilde atlatılmasına yönelik çalışmalarını paylaştığı toplantıda Karaaslan, “Bu zorlu süreçte ‘sosyal devlet’ ilkesinin gereğini yerine getiren devletimiz toplumumuzun tüm kesimlerini riskler karşısında koruyup teminat altına almaktadır. Türkiye, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, koronavirüsten en çok etkilenen grup olan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında örnek bir dayanışma sergilemiştir. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla, hayırseverliğin en güzel örneklerinin görüldüğü medeniyetimizin öğretileriyle bu dönem dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmuştur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde dün başlayan ‘Milli Dayanışma Kampanyası bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesidir.” açıklamasında bulundu. Yerel yönetimlerin ülke genelinde titizlikle çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Karaaslan, “Samsun’umuzda Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin tüm imkânlarını seferber ederek, diğer şehirlerimiz için de örnek olacak uygulamalarıyla ‘Gönül Belediyeciliği’nin gereğini yerine getirdiğini, başarılı çalışmalarını video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Belediye Başkanlarımızın sunumlarıyla gördük. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin birinci yıldönümünde, sorumluluk alanlarında özveriyle, hizmetlerin aksamaması için canla başla çalışan, toplantımıza katılarak tecrübelerini paylaşan tüm Belediye Başkanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Millet olarak, bugüne kadar aştığımız nice zorlukta ve üstesinden geldiğimiz nice badirede olduğu gibi bu sıkıntılı günleri de birlik, beraberlik ve dayanışmamızla aşacak, birlikte başaracağız.” açıklamasında bulundu.

Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İlçe  Belediye Başkanları katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber