Samsun’da Peyzaj Mimarı Kadın Köyüne Döndü, Üretime Başladı

Samsun’da Peyzaj Mimarı Kadın Köyüne Döndü, Üretime Başladı

📅 15.10.2026 11:44 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Peyzaj Yüksek Mimarı Sevgi Yılmaz, Bursa’daki 10 yıllık çalışma hayatının ardından memleketine dönerek çilek üretimine başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 3 dönümlük üretim alanını 7 dönüme çıkaran Yılmaz, tarıma yönelmek isteyenlere örnek oldu.

Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan Peyzaj Yüksek Mimarı Sevgi Yılmaz (35), mesleki deneyimini tarımsal üretime taşıyarak dikkat çeken bir girişime imza attı. Bursa’da yaklaşık 10 yıl çalıştıktan sonra memleketine dönen Yılmaz, eşiyle birlikte başladığı çilek yetiştiriciliğini belediye desteğiyle büyüttü.

Bursa’dan Samsun’a Döndü, Çilek Üretimine Başladı

Alaçam ilçesine bağlı Vicikler Mahallesi’nde doğan Sevgi Yılmaz, üniversite eğitimini Artvin’de, yüksek lisansını ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı.

Bursa’da uzun yıllar peyzaj mimarlığı yapan Yılmaz, son dönemde süs bitkileri üretimiyle ilgilenmeye başladı. Bitki yetiştiriciliğindeki bilgisini meyve üretiminde değerlendirmek isteyen genç girişimci, eşinin teşvikiyle çilek yetiştiriciliğine yöneldi.

Geçen yıl ekim ayında küçük bir alanda deneme üretimi gerçekleştiren Yılmaz, aldığı olumlu sonuçların ardından üretimini genişletmeye karar verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Desteğiyle Üretimini Büyüttü

Çilek yetiştiriciliğinde başarılı sonuçlar elde eden Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerinden yararlanarak yeni üretim alanları oluşturdu.

Başlangıçta 3 dönüm olan çilek bahçesini 7 dönüme çıkaran Yılmaz, ailesinin de desteğiyle üretimini ticari boyuta taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sevgi Yılmaz: Neden Bu İmkânı Değerlendirmeyelim Dedik

Çilek üretimine başlama sürecini anlatan Sevgi Yılmaz, eşinin kendisini teşvik ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Eşim de bu konuda çok destek oldu. Yapabiliriz, deneyebiliriz, yerlerimiz var. Neden böyle bir imkânı değerlendirmiyoruz, dedi. Geçen yıl bir deneyelim dedik. Baktık güzel oluyor, üretimi büyütmeye karar verdik.”

Gençlere ve Köye Dönmek İsteyenlere Örnek Oldu

Belediyenin sağladığı desteğin üretime yönelmek isteyenler açısından önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, tarımsal desteklerin yalnızca köylerde yaşayanlara değil, şehirlerden kırsala dönmek isteyenlere de fırsat sunduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Bu yıl destek alarak üretim alanımızı genişlettik. Daha önce 3 dönümlük arazimizi 7 dönüme çıkardık. İnsanların üretime yönelmesi açısından çok güzel bir destek” dedi.

Alaçam’da ailesiyle birlikte çilek yetiştiriciliğini sürdüren Sevgi Yılmaz’ın girişimi, mesleki birikimin tarımsal üretimde değerlendirilmesine örnek oluşturuyor.

İlkadım Belediyesi’nden Okul ve İbadethanelere 15 Milyon TL’lik Hizmet
Sıradaki Haber
İlkadım Belediyesi’nden Okul ve İbadethanelere 15 Milyon TL’lik Hizmet

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler