Canik Belediyesi, Canik gençlik projeleri, İbrahim Sandıkçı, Samsun gençlik haberleri, 24 şehir projesi, Birlik ve Kardeşlik Yolculuğu, Çanakkale Mezopotamya gezisi, Canikli gençler

Samsun'da Gençlere Tarih ve Teknoloji Yolculuğu!

📅 20.10.2026 12:25 🕐 3 saat önce 💬 0 yorum
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Samsun'un Canik ilçesinde gençler, Çanakkale'den Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya uzanan 24 şehirlik yolculuğa hazırlanıyor. Canik Belediyesi'nin projesiyle gençler hem tarihi yerleri keşfedecek hem de teknoloji merkezlerinde incelemelerde bulunacak.

Samsun'un Canik ilçesinde gençlere yönelik dikkat çeken bir proje hayata geçiriliyor. Canik Belediyesi, gençleri Çanakkale ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 24 şehirle buluşturmayı hedefliyor. Projeyle gençlerin farklı kültürleri tanıması, teknoloji alanında deneyim kazanması ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Canikli Gençler 24 Şehri Keşfedecek

“Canik'ten Çanakkale'ye, Çanakkale'den Mezopotamya'ya: Birlik ve Kardeşlik Yolculuğu” adıyla hazırlanan proje kapsamında gençler, uzman rehberler eşliğinde kafileler halinde seyahat edecek.

Belirlenecek farklı rotalarda tarihi mekânlar, teknoloji üretim merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ziyaret edilecek.

Gençler Teknoloji Merkezlerinde Buluşacak

Projenin yalnızca kültürel gezilerden oluşmayacağını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, farklı şehirlerde gençlik buluşmaları düzenleneceğini açıkladı.

Buluşmalarda gençler, teknoloji alanındaki gelişmeleri değerlendirecek, kültürel deneyimlerini paylaşacak ve ortak projeler geliştirmek için çalışmalar yapacak.

Başkan Sandıkçı: “Kardeşlik Bağlarını Güçlendireceğiz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, projenin gençlerin ufkunu genişleteceğini vurgulayarak, “Canikli gençlerimizi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizle buluşturacağız” dedi.

Sandıkçı, gençlerin hem tarihî değerleri yerinde tanıyacağını hem de yenilikçi teknolojiler konusunda bilgi edineceğini belirtti.

Milli birlik ve beraberlik bilincini güçlendirmeyi hedefleyen projede, gezi takvimi ve başvuru şartlarına ilişkin ayrıntılar ise henüz paylaşılmadı.

Samsun’da Ünlü Mağazanın Yönetimi TMSF’ye Geçti!
Sıradaki Haber
Samsun’da Ünlü Mağazanın Yönetimi TMSF’ye Geçti!

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler