Samsun’da 7 Yaşındaki Harun’un Karnından 20 Santimlik Tümör Çıktı

Samsun’da 7 Yaşındaki Harun’un Karnından 20 Santimlik Tümör Çıktı

📅 28.08.2026 09:38 🕐 1 hafta önce 💬 0 yorum
🔄 Güncellendi: 04.09.2026 02:30
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Samsun’da karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran 7 yaşındaki Harun Çelik’in karnında 20 santimetreden büyük Wilms tümörü tespit edildi. 6 kür kemoterapiyle küçülen tümör, başarılı operasyonla tamamen çıkarıldı.

Samsun’da karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle hastaneye götürülen 7 yaşındaki Harun Çelik’in karnında 20 santimetreden büyük tümör tespit edildi. 4’üncü evredeki Wilms tümörü, 6 kür kemoterapiyle küçültüldü ve ardından gerçekleştirilen operasyonla tamamen temizlendi.

Karın ağrısı ve şişlikle hastaneye başvurdu

Samsun’da 7 yaşındaki Harun Çelik, 12 Mayıs’ta karın ağrısı, karında şişlik ve kusma şikayetleri nedeniyle Samsun Şehir Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerde küçük çocuğun karnında 20 santimetreden büyük bir kitle olduğu belirlendi.

Kitlenin ameliyat için oldukça büyük olması nedeniyle önce biyopsi yapıldı. Patoloji incelemesinin ardından kitlenin Wilms tümörü (nefroblastom) olduğu tespit edildi.

Kemoterapiyle küçüldü, ameliyatla tamamen çıkarıldı

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği’nde tedavisine başlanan Harun’a 6 kür kemoterapi uygulandı. Yaklaşık 6 haftalık tedavinin ardından yapılan kontrollerde tümörün önemli ölçüde küçüldüğü görüldü.

Başlangıçta 20 santimetreden büyük olan kitle, kemoterapi sonrasında ameliyata uygun seviyeye getirildi. Harun daha sonra Çocuk Cerrahisi ekibine devredildi.

Gerçekleştirilen operasyonla tümör tamamen çıkarıldı. Ameliyat sonrasında radyoterapi uygulanan Harun’un kemoterapi tedavisine ise devam edildi.

Kanser 4’üncü evredeydi

Samsun Şehir Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Zuhal Keskin, Harun’un hastaneye geldiğinde 4’üncü evre kanser tanısı aldığını belirtti.

Tümörün akciğerlere de yayıldığını ifade eden Keskin, tedaviyle birlikte tümörün ve akciğerdeki yayılımın ortadan kalktığını söyledi.

Harun’un tedavisinin yaklaşık 25 hafta daha sürmesi planlanıyor. Küçük hasta, haftalık kemoterapi için hastaneye gidip evine dönüyor.

Doktorlardan erken tanı vurgusu

Uzmanlar, çocukluk çağı kanserlerinde erken tanının tedavi başarısı açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Harun’un tedavisinin ise çocuk hematoloji-onkoloji, çocuk cerrahisi ve radyasyon onkolojisinin birlikte çalıştığı multidisipliner bir süreçle yürütüldüğü belirtildi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’nden Dr. Öğr. Üyesi Serap Samut Bülbül, ameliyat açısından Harun’un durumunun iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

Anne Gülcan Çelik: Başta hiç umudum yoktu

Harun’un annesi Gülcan Çelik, oğlunu 12 Mayıs’ta acil servise getirdiklerini ve ultrason sonucunda tümörün ortaya çıktığını anlattı.

Tedavi sürecinde doktorların kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Çelik, ilk günlerde büyük korku yaşadığını söyledi.

“Anne olarak hiç umudum yoktu ama şu anda çok iyiyiz” diyen Çelik, oğlunun sağlık durumunun iyiye gitmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Harun: Şimdi iyiyim

Tedavisi devam eden 7 yaşındaki Harun Çelik ise geçmişte yaşadığı şikayetlerin artık olmadığını söyledi.

“Eskiden karnım ağrıyordu, kusuyordum. Şimdi iyiyim.”

Küçük Harun’un en büyük isteğinin ise tedavisinin tamamlanmasının ardından evine dönmek olduğu belirtildi.

Öne çıkan bilgi: Wilms tümörü, çocukluk çağında böbrekte gelişen kötü huylu tümörlerden biridir. Harun Çelik’in 4’üncü evredeki hastalığı, kemoterapi, cerrahi ve radyoterapiyi içeren tedavi süreciyle kontrol altına alındı.

 

Samsun’da Kamu Alanı Yıllardır Halka Kapalı, Süleymancılara Açık mı?
Sıradaki Haber
Samsun’da Kamu Alanı Yıllardır Halka Kapalı, Süleymancılara Açık mı?

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler