Samsun Büyükşehir’den Derecik mezarlığında yol rezaleti

Samsun Büyükşehir’den Derecik mezarlığında yol rezaleti
27.02.2020
A+
A-

En iyi hizmet ölüye yapılıyor lafı da artık yalan oldu!

Samsun’da Asri Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlıklarının dolmasının ardından Toybelen mevkiinde açılan Derecik Mezarlığı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğinden dolayı adeta çamur deryasına döndü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi yeni mezar yeri olarak Toybelen mevkiinde Derecik Mezarlığı hizmete açıldı. Samsun’da vatandaşlar vefat eden yakınlarının defin işlemleri için Derecik Mezarlığına giderken, Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapımını durdurması vatandaşı çileden çıkarttı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü 86. Adayı kimsesizler mezarı olarak ayırırken hemen yanı başında bulunan ücretli olarak satılan 85. Ada ise adeta 86. Ada gibi kimsesiz kaldı. Mezarlık içerisindeki araç yolundan 85. Adaya ulaşan cenaze sahipleri mezarlarına gitmek için ise çamurların içinden bata çıka geçmek zorunda kalıyor.

Bu duruma çare arayan vatandaşlar iki adanın arasında yol olması planlanmış o alana kendilerince çare bulmaya çalışarak, çamurun içerisinden geçebilmek için etraftan kırık mermer taşları toplayarak geçit yapmaya çalışıyor.

Derecik Mezarlığındaki henüz defin işlemi dahi yapılmamış diğer adalarda mezarların aralarında yol açılırken 85. Adanın sahipsiz bırakılmasına mezar sahipleri tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile görüşen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurmaları gerektiği cevabını alırken önceden yapılan yolların yaklaşık birkaç aydır durdurulduğu yönünde bilgi aldıklarını aktardılar.

Ülkede en güzel hizmetin ölüye yapıldığını dile getiren vatandaşlar, “Ölen insana Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri tarafından güzel hizmet veriliyor. Cenaze sahiplerine belediyeler adeta kol kanat gererken tüm hizmetleri yapıyor. Fakat daha sonra insanlar mezarlık ziyaretine giderken adeta çamur deryası ile karşılaşıyor. Mezar ziyareti tamamen çileye dönüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin biran evvel bu konuya el atarak mezarlık aralarında yol yapmalarını istiyoruz” dediler.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber