Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki protestoya savcılık takipsizlik verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki protestoya savcılık takipsizlik verdi
30.10.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde içme suyuna yüzde 25 zam kararının alındığı toplantıda tepki gösteren vatandaşların boğazı sıkılarak yaka paça dışarı atılması olayıyla ilgili savcılık, ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı verdi.

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart seçimlerinden önce su fiyatlarını yüzde 15 indirim yapmış, seçimlerin ardından ise suya önce yüzde 25 ardından da TEFE-TÜFE oranında otomatik zam kararı almış, sayaç ücretlerine de yüzde 150 zam yapmıştı. Zam kararının alındığı toplantıda vatandaşlar, protesto gösterisinde bulunmuştu.

Protesto sırasında salonda görevli zabıta ve AK Partili Meclis Üyesi Recep Kemal Certel ile diğer meclis üyelerinin müdahalesi ile vatandaşlar yaka paça dışarı atılmıştı. Özellikle Certel’in bir vatandaşın boğazını tüm gücüyle sıkması günlerce konuşulmuştu. Vatandaşlar, zabıta ve AK Partili meclis üyelerinden şikayetçi olurken, meclis üyeleri de protestocular hakkında da toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ve darp suçlamasıyla şikayetçi oldu.

HER İKİ TARAF İÇİNDE AYNI KARAR VERİLDİ
Samsun Cumhuriyet Savcılığı 26 Ekim’de verdiği kararla hem vatandaşlar, hem de zabıta ve meclis üyeleri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. Savcılık, darp izine rastlanmadığı, vatandaşların suç unsuru olabilecek bir slogan atmadığı tespitine kararında yer verdi.

(HedefHalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber