Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı Olması Karşılığında 200 Bin Lira İstendi İddiası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı Olması Karşılığında 200 Bin Lira İstendi İddiası!
21.12.2020
A+
A-

Bizim Samsun Facebook kanalında canlı yayın yapan Miraç Morçöl, kendisinden Samsun Büyükşehir belediyesi’nde daire başkanlığı ve danışmanlık görevi için 200 bin lira para talep edildiğini iddia ederek gündeme getirdi.

Morçöl, kendisinden istenen 200 bin lira para ile ilgili ses kaydının da olduğunu canlı yayında söyleyen Miraç Morçöl, yayın sırasında bu konu ile ilgili “Bizim bir kardeşimiz var hangi partiye mensup olduğunu söylemeyeceğim. Bu arkadaşımız Samsunda ki bürokratlarla diyalogları çok iyi olan biri. Bu arkadaşımız ile hasbel kader tanıştık. Fazla bir dostluğumuz yok. Elektrik aldığım biriside değil kendisi. Bir ortamda konuşurken, bir iş mevzusu oldu. Kendisine bir arkadaşımız var bürokrat bir arkadaşımız buna bir belediyede bir üst görev verilse nasıl olur dedik. Daha sonra kendisi Mustafa Demir ile görüştüğünü başkanın şuan için düşüncesi olmadığını bize söyledi. Sonra bu arkadaş ile bir kaç zaman sonra tekrar görüştük. Başkanla yine görüşmüş. Başkan bunu sallamış galiba” dedi.

Miraç Morçöl konuyla ilgili sözlerine canlı yayında şöyle devam etti.
“Bir gün ben havaalanına gitmiştim bir yolcumuzu göndermek için. Bu olay geçen yıl oldu eski bir olay değil. Telefonum çaldı baktım o arkadaş arıyor beni. Dedi ki neredesin, bende havaalanında olduğumu yolcumu yolcu ediyorum dedim. Dedi ki bana direkt 200 bin liran var mı dedi. Ben de ne dedim. 200 bin liran var mı diye tekrar sordu, bende yok dedim. Hayrola dedim. Hani sen belediyede böyle böyle bir iş demiştin ya dedi. İstediğin belediyede istediğin müdürlük, istediğin daire başkanlığı 200 bin TL karşılığında hazır dedi. Şok oldum. 200 bin lirayı bana vereceksin istediğin yerde müdürlük seçeceksin dedi ben bu parayı bağlantı kuran arkadaşa vereceğim dedi. Bende 200 bin lira büyük para dedim. Bende espri ile maaşından kessinler dedim. O da hayır parayı peşin istiyorlar dedi.

Benim telefonum ses kaydı yapıyordu bu ses kaydını da yaptı. Ben Atakum AK Parti kurucu üyesiyim. Partiye zarar verir düşüncesi ile bunu Mustafa Demir’e bu ses kaydını dinletmek istedim. Kendisinden randevu aldım bana gel bakalım dedi. Makamına gittim ve bu ses kaydını dinlettim. Başkan burada benim de adım geçiyor dedi. Başkan özel kalem müdürünü çağırdı bunu derhal savcılığa verelim dedim. Bende o aşamada savcılığa verilmesini partiye zarar vereceği düşüncesi ile istemedim. Fakat gördüm ki ne tınlayan var. Bazı şeylerin açıklanması gerekiyor.

Bu konuyu bir toplantıda İl Başkanı Ersan Aksu’ya toplantıdan sonra kendisi ile görüşmek istediğimi söyledim. Makamına geçtik bir saat sohbetten sonra koluna girdim böyle böyle bir olay var dedim. Bunu bana dinletir misin dedi. Dinleteceğimi söyledim. Ama beni hiç aramadılar. Büyükşehir Başkanım ve AK Parti İl Başkanıma soruyorum. Lütfen bu konunun ehemmiyeti nedir bu işin arkasında kimler var. Gerçekten 200 bin lira para karşılığı belediyeye üst kademelerde amir olarak alım yapılıyor mu? Bu para kime gidiyor. 200 bin lira param olsaydı o parayı arkadaşa verir o işinde arkasından giderdim. Bu ses kaydını savcılarımıza polislerimize vermeye hazırım”

İşte Miraç Morçöl’ün Canlı Yayındaki Açıklamasının Tamamı;

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber