Samsun Büyükşehir Belediyesi kaçak inşaat yaptı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kaçak inşaat yaptı!
20.04.2022
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesine devredilen yalı kafe ile ilgili CHP Grup Başkan Vekili Hasan İpek tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Atakum Belediyesi tarafından işletilen, daha sonra Atakum Belediyesinin elinden alınıp Samsun Büyükşehir Belediyesine devredilen yalı kafe adıyla anılan taşınmazın Samsun Büyükşehir tarafından meclis kararıyla “ kültürel tesis alanı (millet kıraathanesi ve kitap kafe)” olarak değiştirilmesine yönelik yapı yoğunluğuna yol açacak şekilde yapılan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikleri tarafımızca dava konusu edilmiş olup önce ilk derece mahkemesi, sonrada istinaf mahkemesi olan  Samsun Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi Esas No : 2021/1303 Karar No : 2022/300 sayılı kararıyla iptal edilmiştir.

İlgili alanda Samsun Büyükşehir Belediyesi “ Kitap Kafe ve Çevre Düzenlemesi Yapılması işi “ için ihale işlemlerinin yapıldığı, söz konusu parsel üzerinde inşaat faaliyetlerine başlanılmıştır. Söz konusu alan için imar planı iptal edilmiş olduğundan taşınmaz üzerinde yapılaşma faaliyetlerinin İmar Kanununu 32. Maddesi gereğince durdurulması gerekmektedir. Ayrıca yeni imar planı yapılıncaya kadar ihale işleminin iptaline karar verilmesi gerekmektedir. Hal böyle iken mahkeme kararları taraflara tebliğ edilmişken, müteahhit firma inşaat ruhsatı dahi olmadan halen çalışamaya devam etmektedir. SBB ve Atakum Belediyesi CHP Meclis üyeleri olarak inşaatın durdurulması için 19/04/2022 tarihinde SBB dilekçe ile başvurarak inşaatın durdurulması gerektiği talebimizi mahkeme kararı eşliğinde teslim etmiş bulunmaktayız.

Lakin 20/04/2022 tarihinde Atakum Belediye Başkan Vekili Atakum Bl Meclis üyemiz Dilek ÇINAR, Meclis Üyemiz Eray OCAK ve Atakum ve SBB Meclis üyeleri Atila TEKCAN ve Hasan İPEK olarak inşaat sahasında yaptığımız inceleme de yalı kafe alanın da ağaçların kesildiği, 3000 M2 alanda 1,5 Metreye yakın kazı yapıldığı ve halen İş Makinaları ve Kamyonlar ile çalışmalara devam edildiği, çalışanların elinde inşaat ruhsatlarının olmadığı, inşaat sahasında herhangi bir levha, v.s bulunmadığı gözlemlenmiştir. İş gören yüklenici firma yetkilisi yer teslim tutanağının yapıldığı işe başladıklarını beyan etmişlerdir.

Sonuç olarak Yalı Kafe alanında bulunan imar parselleri için nazım ve uygulama ve imar planları iptal edilmiş olduğundan İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince Samsun ili, Atakum ilçesi, 8339 ada sayılı taşınmaz üzerinde tüm yapılaşma faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekmektedir. Mevcut alan şu anda plansız alandır ve yapılan inşaat faaliyeti kaçak hükmündedir. Yapılan inşaat faaliyetinin yasal dayanağı yoktur. Kimse hukuktan üstün değildir. Biz yaptık oldu anlayışı ile yapılan işlere göz yummamız imkansızdır. Söz konusu taşınmaz da acilen İmar Kanununun 32. Maddesi gereğince yapı tatil zaptı tutulması gerekmektedir. Mahkeme kararları ivedilikle yerine getirilmelidir. Mahkeme kararlarının uygulanması için gerekli işlemlerin yapılmaması halinde ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı, hukuki ve cezai sorumluluk açısından tüm yasal haklarımızın kullanılacağını ihtaren beyan ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber