Samsun bunu konuşuyor

Samsun bunu konuşuyor
26.12.2020
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvet aldığı iddialarıyla tutuklanan B. K.’nin Terme Belediyesi’nde çalıştığı dönemde de rüşvet aldığı iddia edilirken olaydan şu anki Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da bilgisi olduğu iddia edildi.

Zabıta memuru iken üniversite eğitimini tamamlayan B.K.’yi Necattin Demirtaş İlkadım Belediye Başkanlığına ilk kez seçildiğinde mali hizmetlerde müdür olarak göreve başlattı.

B. K.’nin memuriyet hayatına zabıta olarak kapatılan Evci Belediyesi’nde başlarken Belediye kapatılınca Samsun İlkadım Belediyesi’ne geçerek Müdürlük kadrosunu İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş verdi.

B. K.’nin İlkadım Belediyesi’nde yasal şartları taşımadan müdür yapıldığı iddiaları konuşulurken İlkadım Belediyesi’nden sonra geçtiği Terme Belediyesi’nde de rüşvet aldığına yönelik iddialar da gündemde yerini korudu.

Terme Belediyesi’nin önceki başkanı Şenol Kul, B. K.’yı başkan yardımcısı yaptı. Başkan Şenol Kul, Terme Belediyesi’nin şimdiki Başkanı Ali Kılıç’a B K.’nin işçilerden para alarak belediyenin kasasına yatırmadığını ve kendisinde de yaklaşık 150 Bin TL para olduğunu Başkan Ali Kılıç’a ileterek 150 bin liranın kendisinden almasını söyledi. Şenol Kul konuyu adli mercilere bildirip bildirmediği yine bilinmeyenler arasında olurken tüm bu iddialar karşısında taraflar sesizliğini korumaya devam etti.

Başkan Ali Kılıç B. K. İle görüşerek iddiaları sordu ve B.K’nin de iddiaları doğruladığı yaptığını kabul ettiği yine iddialar arasında oldu. Başkan Kılıç, B. K.’den 150 bin liranın bir kısmını nakit bir kısmını da senet olarak alarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçişine izin verildiği yine iddialar arasında olurken -böyle bir suçlama ile itam edilen kişi nasıl oluyorda Büyükşehir Belediyesi mali işler daire Başkanı oluyor veya yapılıyor sorunu akıllara getirdi.

B. K.’nin Terme Belediye Başkanı’na parayı elden ödediği de iddia edilirken Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın B. K. hakkındaki yolsuzluk iddiaları konusunda idari soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmiyor.

B.K tüm bu yaşananlara rağmen nasıl Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı oldu merak konusu olurken rüşvet suçlaması ile tutuklanan B.K.’nin başkan Mustafa Demir’in geçmişteki suçlamaları bilip bilmediği tartışırken  B.K’nin tüm bu iddialara rağmen nasıl Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde önemli olan bir birimde daire başkanı oldu merak konusu olurken Samsun kamuoyunda teyide muhtaç bilgiler konuşulmaya devam ederken taraflar suskunluğunu koruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber