Samsun basını Canik’te buluştu

Samsun basını Canik’te buluştu
29.05.2018
A+
A-

Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çalışanları Canik’te biraraya geldi. Geleneksel iftar yemeğinde biraraya gelen basın mensuplarıyla buluşan Başkan Osman Genç, Samsun’un, herkesin ortak paydası olduğunu söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun’daki ulusal ve yerel basın temsilcileri ile geleneksel iftar yemeğinde biraraya geldi. Canik Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğine basın mensupları yoğun ilgi gösterirken, Başkan Genç misafirleriyle yakından ilgilendi. Samsun’un, şehrin dinamiklerinin ortak paydası olduğuna vurgu yapan Başkan Genç. şehrin dinamiklerinden olan basının, Samsun’un hedeflerine ulaşmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE AKTARIYORUZ

Ramazan’ın maneviyatını her yıl kurdukları iftar sofralarında binlerce insanla paylaştıklarını belirten Başkan Genç, “Ramazan Günleri Etkinlerimizde 7’den 77’ye herkes aynı sofrada buluşuyor. Afganlı, Iraklı, Suriyeli kardeşlerimizle Ramazan’ın birleştiriciliğini yaşıyoruz. Ayrıca değerlerimizi geleceğe aktarıyoruz. Her akşam Ramazan etkinliklerinde çocuklarımız bir yandan eğlenirken, Ramazan’ın maneviyatını da hissetmiş ve öğrenmiş oluyorlar. Her akşam farklı bir mahallede Teravih Buluşmaları kapsamında o mahallenin sakinleri ile çay içiyoruz, hasbihal ediyoruz. Bu buluşmalarda başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz de oluyor” dedi.

BASIN, ŞEHRİN ÖNEMLİ DİNAMİĞİDİR

Ortak akla önem verdiklerini ifade eden başkan Genç, “Ortak akıl noktasında nasıl ki vatandaşlarımızın fikirlerini, önerilerini önemsiyorsak, şehir yönetiminde olmazsa olmazlardan biri olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarımızın da şehir adına fikirleri, önerileri bizim için önemlidir. Gazeteciler Cemiyeti de bir sivil toplum kuruluşudur ve bu şehrin önemli bir dinamiğidir. Basın, şehrimizin hedeflerine ulaşmasında önemli bir yere sahiptir. Samsun gerek nüfusu ve gerekse jeopolitik konumu, turizm, tarım, ulaşım gibi avantajları ile önemli bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli harekete geçirecek olan bu şehrin dinamikleridir” diye konuştu.

ŞEHİR OLARAK FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Samsun’u hedeflerine ulaştırmak için en önemli şeyin birliktelik olduğunu söyleyen Genç, “Artık 3. bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Dolayısıyla şehir olarak üretmeliyiz ve diğer şehirlere göre farkındalık oluşturmalıyız. Şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun’un yakın hedefi 2019, orta ve uzun vadeli hedefleri ise sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071’tir. Şehrimizi bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Bu konuda şehrimizin önemli dinamiklerinden olan basın mensubu arkadaşlarımıza da büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMLE ALAKALI HAYALLERİM VAR

Gazetecilerin Ramazan ayını tebrik eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin de, “24 Haziran bizim için çok heyecanlı ama şehrimize ve ülkemize yapacağı kazanımları açısından da çok önemli. Önümüzde Şehir Hastanesi ve 2. Devlet Üniversitesi gibi önemli yatırımlar var. Samsun için yapacak çok şeyimiz var. Bir iş kadını olarak benim de şehrimizle ilgili hayallerim var. İnşallah hayalimdeki projeleri şehrimiz için hayata geçirmek ve şehrime katkı vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Basın Enformasyon İl Müdürü Volkan Topbaş ise, basın mensuplarının Ramazan ayını kutladı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yoğun ilgi gören iftar yemeğine Başkan Osman Genç’in yanısıra, eşi Nimet Genç, AK Parti Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Volkan Topbaş, AA Bölge Müdürü İsa Sancar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Samsun Medya Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Hazinedar, Canik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Müdürü Musa Öztürk, yazarlar, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile çalışanları katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber